Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 136
Like Tree4Одобрявам

Изолация ? каква и колко санта? за зид единички 25 см.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:Изолация ? каква и колко санта? за зид единички 25 см.

Какъв вид вата се препоръчва за разстилане. Колегата Еди1 препоръча сандвич с подпокривно фолио и по средата вата. Дайте идея за фирми, материали, качество, съотношение цена-качество.
    Жив-умрял (разбирай фалирал ) на лято ще застеля пода на тавана отгоре по "американския" метод.

2.  

3. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен

Привет на всички
    Идва време да изолирам къщата в която живея изчислих приблизително колко кв. (260),като съм извадил прозорците и вратите от квадратурата,къщата е на два етажа с надстроика 1.20 с тавански стаи,покрива е изолиран,дограмата също ще сменям преди изолирането.Въпросът ми е на каква изолация да се спра-смисъл вид,дебелина.За материали наи вероятно ще се работи с Ceresit тъи като ползвам отстъпка,но може и с друга нямам претенции може да предложите.Да спомена къщата се намира в село в близост до град Плевен,отоплява се с котел на тв.гориво.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За външна ЕPS 8 или 10 см.Най-добре е да се работи с цяла система на един производител, от лепилото до мазилката.ЦЕРЕЗИТ е добър избор.

5. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    За външна ЕPS 8 или 10 см.Най-добре е да се работи с цяла система на един производител, от лепилото до мазилката.ЦЕРЕЗИТ е добър избор.
    Само да се отопли времето и почвам!Така мислех и аз за около 8 до 10 см,също мисля и за EPS с графит,но нямам много инфо за нея.А за материалите да съгласен съм от лепило,мрежа,шпакловка,грунд и мазилка всичко ще е на една фирма.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Графитния е с малко по добра ламбда, но не е болка за умирачка.Гледай стиропора да е фасаден, т.е. с по-висока плътност.Ако познаваш продавача, предполагам, че няма да имаш проблем с плътността на стиропора, който ще ти дадат.

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    Какъв вид вата се препоръчва за разстилане. Колегата Еди1 препоръча сандвич с подпокривно фолио и по средата вата. Дайте идея за фирми, материали, качество, съотношение цена-качество.
    Жив-умрял (разбирай фалирал ) на лято ще застеля пода на тавана отгоре по "американския" метод.
    Колега,при мой познат използва от тази вата с алуминиево фолио,като при същия тип таван-гредоред,я беше разстлал м/у гредите с фолиото отгоре,както ти искаш и каза,че имало много добър ефект в цялата къща.Също така са използвали на друго място стереопор с лека замазка отгоре,или ако ще се ползва помещението(да се стъпва в/у тавана),ползват фибран като по плътен,и пак една замазка отгоре.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Въпрос към знаещите:Правя вътрешна изолация,има външна,от вътре ще слагам фибран,4см на тавана и 3см на стените.Фибрана не диша,значи става излишно парозащитното фолио ,алуминиевото,дето го има на ватата!Аз поне така го разбирам!Та лепи се,после се дюбелира....Въпроса е ,може ли да се спести замазката,тъй като най отгоре ще е гипскартон на конструкция?Не става въпрос за икономия а просто да избегна мокър и мръсен процес!И още нещо,гледам има и един син ХПС,същия като фибрана,но гръцки...Продавачите казват,че бил по плътен и по хубав,ама дали казват истината?Преди месец ги гледах и пипах с ръцете си и разлика май не долових!!.........Моля за мнения!...Благодаря!

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При фибран няма нужда от парозащита, тя се слага ако изолираш с вата.Можеш да спестиш шпакловката.Независимо от цвета, важна е плътността на продукта.Всеки производител оцветява по различен начин продуктите си.Що се касае до ватата, следва да е защитена и от двете страни.По принцип фолиото на кашираната вата се слага от към топлата страна.Тогава играе ролята и на отражател и донякъде на парозащита.

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

.....Еди,написаното е като балсам за ушите ми!Благодаря,и аз го разсъждавах така ,ама като не бях убеден!......Естествено,че ми е ясно,че цвета няма значение,,значи това синьото го дават разработено с материали на Доу Кемикъл,ама като ги знам елините какви са шмекери!.......А фибрана го правят в или около Русе,ако нещо не бъркам.......

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Забравих нещо друго - гледай картона да опира плътно във фибрана, да няма въздушна междина, има малка опасност там да се получи кондензиране на пари, минали през картона.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

а бе може да е глупаво , но защо просто не замажеш направо и да си спестиш картона?
    то при мене си е лично - не обичам картона.

14.  

15. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Абе колеги, да взема да попитам и аз нещо... Бихте ли ми препоръчали как най-добре да си изолирам пода, тъй като живея на първи етаж над гаражи. В момента под ламината имам сложен фибран 0.5 см. Като го слагаха това ми предложиха майсторите, но сега искам да се допитам до вас, за да знам като слагам за в бъдеще....

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

имам хубава картинка като за теб , дебелини на подовите изолации според страната.
    ако щете по това се вижда колко сме назад с изолациите.
    и аз сглупих и не сложих нищо отдолу - има там ама е смешно - ремонта ще се сменя ама ще трябва да режа вратите; кухнята или пък да къртя замаската...

предполагам нещо културно за България ще е да се наредим между Белгия и Испания ~3cm?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В случая с този под над гаражи бих сложил поне 5 см.Правиш скара, запълваш вата или фибран, отгоре нещо дървено - паркет или дюшеме.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

А за да не правиш чудеса с подовете ти слагаш 5см. XPS на тавана на гаражите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. изолация компресор
    От blizzard1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 28-06-13, 11:22
  2. допълнителна изолация ?
    От nikibox във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 18-10-12, 17:53
  3. Отговори: 36
    Последно: 12-09-11, 01:37
  4. Отговори: 44
    Последно: 03-02-07, 18:02
  5. Каква изолация за ламиниран паркет?
    От connect във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 24
    Последно: 07-11-06, 02:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе