Страница 17 от 18 ПърваПърва ... 715161718 ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 265

Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

щом почва да кодира и стига до някъде най вероятно има в суровия материал нещо грешно записано при прехвърлянето.
    вече от софта зависи как се оправя с еррор кадрите. случвало ми се е при дивХ 6.хх , но сменям на Хвид кодек или друг и минава
    пробвай с друг софт или кодек. виртуалдъба чудесно се справя.
    или прехвърли наново съровия материал

2.  

3. Тук е от
    Feb 2003

Имам 3 различни филмчета в суров вид на компа но и на трите ми дада грешка на 5 или 6%, пробвах с Xvid и става без плоблем. При мен също забива на Divx 6....
    Благодаря

4. Тук е от
    Oct 2007

Добър ден.
    Взех назаем камера Panasonic NV-DS65EG но когато се опитвам да си сваля записа от касетката чрез USB-то записат върви насечено и е много малък формат. Ако може някой да ми каже как става прехвърлянето.
    Мерси предварително

5. Member
    Тук е от
    May 2007

fire-wire port-това ти трябва

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Колко е максималната резолюция, която мога да сваля от MiniDV касета?
    Има ли начин да е повече от 720х480 /камерата е NTSC/?

7. Member
    Тук е от
    May 2007

Има начин...-като конвертираш съдържанието(което си свалил на харда)-но това,че изкуствено ще вдигнеш резолюцията е меко казано безсмислено!-
    след като камерата не е HD

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2006

Хора помогнете. Трябва ми плъгин за Pinnacle Studio, който да вгражда датата и часа във видеото. Пробвах с DVDatecode да ги изкарвам като субтитри, но това става при суров материал свален от камерата.След като го обработя с програмата и го запаметя пак в DV формат се губи паметта за дата и час. Има ли въобще някакво решение на тоя въпрос.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Аналогов запис през S-video на рекордер.Камерата настройваш да показва това,което ти е необходимо/час,дата,Марс-каквото си искаш/.Останалите варианти са свързани с прекалено голяма компресия и силно влошаване на качеството.
    Мое мнение.Пробвайте!!!

11. Тук е от
    Oct 2008

Здравейте,наскоро си купих камера Panasonic NV-GS330 и бих искал да ви помоля да споделите своя опит при работата с нея.Интересуват ме най-вече настройките на камерата при снемане в помещение при слабо осветление,какво осветление ползвате при такива ситуации,какъв софтуер ползвате при свалянето на видеото от камерата на компютъра(и някои по специфични настройки при него),кой софтуер използвате за монтаж(някои по специфични настройки) и след това за рендиране в DVD?Кои плъгини за Deinterlace използвате и нещо по конкретно за настройките при работа с тях както и тези за стабилизация на картината от рода на - Dynapel SteadyHand , 2ds SteadyMove, Mercalli ?Благодаря за вниманието

12. Тук е от
    Jan 2010

Re:Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

Здравейте, изчетох цялата тема, но останаха в мен някои въпроси.
    Значи малко пред история . Аз свалям филмчетата от камера Сони миниДВ. Свалям с ЮСБ кабел. Свалям ги или през Неро вижън кепчър или през Стоик кепчър, през втората ги свалям без каквато и да е комперсия, директно в суров вид. Едно записче от 15 минути ми излиза 6 гб. След това вече свалени на компа, ги правя в дивиди формат чрез Неро вижън. Това същото клипче ми излиза вече към 1 гб.

Въпроса ми е защо след свалянето на филма от камерата на компютъра, трябва да преобразувам филмчето веднъж до xvid и втори път до дивиди. Това въобще не го разбирам, защо е нужно?
    Аз го правя без това преобразуване в xvid, направо от суровия вид във дивиди. Правилно ли правя или не?

Искам и да ви попитам има ли някакви специфични настройки във Неро вижъна, с които качеството да е на макс? В момента не съм сигурна дали това качество на дивидито е на макс качествено, защото самото клипче е доста зле снимано, на тъмно, има яко мърдане и не мога да преценя, затова ме интересуват настройките
    Тези дни мисля да се пробвам и да направя филмчето във HD и в Блурей, за да видя разликата. Като гледам Неро вижън има нещо за правене в AVCHD, това ли е HD-то или е нещо съвсем друго?

Благодаря ви предварително.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от pumpkins
    Въпроса ми е защо след свалянето на филма от камерата на компютъра, трябва да преобразувам филмчето веднъж до xvid и втори път до дивиди.
    къде е казано, че трябва?!
    колкото по-малко конвертирания, толкова по-добре

съвет - недей сваляй през USB, а си вземи firewire (1394) платка, ако нямаш вградена на дъното. през този порт качеството е максимално добро

Цитат Първоначално публикувано от pumpkins
    ...самото клипче е доста зле снимано, на тъмно, има яко мърдане...
    малиии

след такова пояснение няма как да кажа "дай един малък отрязък да видя аз какво качество мога да постигна"

just joking

14.  

15. Тук е от
    Jan 2010

Еми някъде из темата четох някакви такива работи за XVid, ама сега ме мързи да я препрочитам наново .

Добре четох различни теории за това защо юсб-то е по кофти, едни казват че намалява качеството сравнение с другия кабел, а други казват че просто с юсб скоростта на сваляне е по бавна, та в крайна сметка кое от тези твърдения е вярно?

Нямам никакви платки, затова и не ми се занимава много, а и незнам дали на лаптоп може да се добавят такива компоненти.

Хахахаха дори не ми е минало през главата че така може да прозвучи, ама мъжка му работа . То за такова клипче, няма да трябва дивиди формат, все ще се вижда и чува нещо

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Обикновено лаптопите имат такъв firewire вход.
    Разгледай го по-добре.

17. Тук е от
    Jan 2010

Еми ей такива входове има, мисля че нито един не е този за firewire, ама може и да греша, та ме поправете .
    4 x USB 2.0
    1x VGA
    1x DC-IN
    1x S-VIDEO out
    1x LAN (10/100)
    1x line out shared with headphone out (stereo)
    1x line in shared with microphone in (mono)

Това са ми всички входове и изходи

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Търси за мещо такова:
    http://www.maccompanion.com/macc/arc...s/image006.png
    по-малкия конектор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 18 ПърваПърва ... 715161718 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic SDR-H2500EP Видео камера (ПРОБЛЕМ)
    От sarfios във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 03-03-08, 13:12
  2. Проблем при сваляне на запис от камера на компютър
    От Blondi във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 21
    Последно: 27-11-07, 11:20
  3. проблем с видео камера SONY
    От ixtlan във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 8
    Последно: 31-01-07, 15:44
  4. RQ: програма за сваляне от DV камера
    От featbeast във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 14
    Последно: 08-01-07, 23:30
  5. Малко разяснения за сваляне от цифрова камера?
    От saint056a във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 04-03-05, 14:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе