Да уточним първо,как свапяш записа от камерата?Първоначално публикувано от dgargamel
Да уточним първо,как свапяш записа от камерата?Първоначално публикувано от dgargamel
значи както казах не ползвам 1394 а AV изход на камерата а в компютъра използвам тв тунер асус където пък съм включил кабелите за аудио и видео. Така свалям после с различни програми но за сега се спрях на CyberLink PowerDirector 5 и както казах свалям в MPEG 2 - DVD HQ на компютъра обработвам с WinAVIVideoConverter или VSO ConvertXtoDvd или други програми и го записвам на диск с NERO-то след това го гледам на телвизора записа от домашния ми кинотеатър и както казах при рязкото движение на предмети в записа се забелязва трептене.
Ако имаш USB кабел свържи камерата с РС-то.Би трябвало да я намери като DVD устройство или диск.След това копирай записаните хайлове в компютъра,както е написал tweeg .Можеш да опиташ да ги обработиш с NeroVision Express.Прави двд филми с меню.,не е сложно.Можеш да опиташ и праграмата,препоръчана пак от tweeg .Ето,намерих я в датата-Първоначално публикувано от dgargamel
http://www.data.bg/f.php?fid=12683457
добавено:Ако имаш достъп до датата би трябвало да работи,ето и директорията - http://store3.data.bg/bazzy/Video/
Ако не може да копираш файловете директно - с 1394-порта е добре.Двете програми,с които се опитваш да конвертираш в двд са капризни при MPEG2.Опитай с NeroVision Express
интерсено като свържа камерата с USB кабел не ми я познава като друго устройство само ако прехвърлям снимки как точно да го направя и извинявай ама адреса който си дал не работи
защо немога през USB да копирам не ми дава камерата кто друго устройство
Доколкото успях да разбера,само снимките се изтеглят с USB-кабел.Не ми е ясно какво е имал предвид tweegПървоначално публикувано от dgargamel
Опитай да кепчваш с NeroVision Express,ако не можеш да го намериш ще опитам да ти дам линк.
Добавено:Ето линк за NeroVision
http://store2.data.bg/compi/Programm...ion%20Express/
благодаря за линка но аз имам инсталирано Nero 7 версия премиум там има NeroVision пробвал съм да кептчвам от там но сега ми забива като стартирам програмата и пустна камерата да кептчва. За сега става най добре с CyberLink PowerDirector 5 има и Пинакъл Студио 9 ама несъм работил с нея и незнам подробности. За мене е по важно в какъв формат да свалям DVD HQ или AVI или и след това с коя програма да го компресирам за да го запиша на ДВД ама така че да не ми трепти картината при по резките движения на камерата когато е записвала.
Има ли в CyberLink PowerDirector 5 опция да кепчваш в MPEG1 ? Опитай,ако има.Опита ли в AVI формат,но там нещата са по-сложни.Всъщност,когато сваляш в формат MPEG2 двд-плеера направо може да го чете.Записваш файла на двд-диск като data.Така си запазваш и абсолютното качество от камерата.Естествено повече от час и половина едва ли ще хване на диск DVD5 ,но и това не е лошо.
А Nero7 ми се струва,че не е доизпипана и може би за това ти забива.С предишното NeroVision несъм имал проблеми.
и аз така си милсех да го направя, ама си викам нека да стане като нормално двд и затова се мъча да провам най различни неща. CyberLink PowerDirector 5 има MPEG1 и то в най различни варианти за качество ама разрешението е по малко не е 720:576
Не се притеснявай от резолюцията,важен е бит-рейта,Така,че,опитай MPEG1 на висок бит-рейт.Нали знаеш какво е бит-рейт?Или може би и там ти дава падащо прозорче да избираш качеството.Прави файловете не по-големи от 990Mb.
Може би също това да е причината предишните програми да ти дават грешка.
а така ли защото преди като пусна камерата и си сваля целия запис който е час и половина ама ми излиза около 5 и нещо ГБ и като започна да конвертирам програмите ми казват че неможе да се запази файла имало грешка или в хардуера или в мястото на записване а на диска ми има доста място. Битрейда колко трябва да е
Да,и намери дали има настройка при свалянето да ги дели самата програма на парчета.Бит-рейта за предпочитане да е поне 6000Kbits/s.
p.s.Също виж къде се съхраняват при конвертиране готовите файлове,имаш ли достатъчно място на харда?
а после как ще ги събера частите и тогава ли да ги конвертирам и с коя програма да пробвам.
WinAVI го може,направо ги отваряш всичките в нея,при стартирането и отиваш не на DVD ,а на batch media files convertПървоначално публикувано от dgargamel
ConvertXtoDVD също може да го прави,отваряш всичките парчета в нея и - старт.
немога да разбера как точно трябва да се казва опцията за нарязване на записа