Иди и редактирай dv_datecode.iniПървоначално публикувано от plamen_mr
махни коментара на:
# programoption = IGNORE_SECONDS
Трябва да е така:
programoption = IGNORE_SECONDS
Иди и редактирай dv_datecode.iniПървоначално публикувано от plamen_mr
махни коментара на:
# programoption = IGNORE_SECONDS
Трябва да е така:
programoption = IGNORE_SECONDS
Мерси...Ще опитамПървоначално публикувано от tweeg
Честно казано надали има кадърен начин на любителско ниво да се реши проблема с interlace. Alparysoft Deinterlace Filter за който бе споменато в началото ,че върши добра работа всъшност се справя малко по зле от Premiere. Пробвах го лично и не съм доволен.
Тук е мястото, ако някой знае с какви програми точат видеото в РС-то в Телевизии и Кино студиа да сподели. Вероятно цената на туй техническо чудо, ще е астрономична, но поне да знаем как и/им е заглавието.![]()
igen,
Не е фатален софтуера а хардуера. Слагат се платки в PC-то които вършат нещата онлайн. Виждал съм телевизии които работят с Адобе Премиере.
Относно Alparysoft Deinterlace си невероятно прав. Както денойзера, така и деинтерлейсъра им не стават за нищо. А нещата на topaz не ти ли харесват ?
Какво се случи с "треперенето" при изменение на скороста? Чета добри неща за Twixtor - http://www.revisionfx.com/rstwixtor.htm . Пробвал ли си го?
KTT
С "трептенето" всичко е наред. Установих, че проблема е в мен, т.е. в моята педантичност. Също така си дадох сметка, на какво разтояние съм от монитора - само за сравнение - обикновенно телевизия гледам поне от два-три метра. /ако трябва да съм честен все още имам някакви съмнения за "трептенето"/
Дай някакъв линк за topaz. Оплитам се в търсенето пък и нищо не знам за него. А за хардуера - платките които споменаваш - ???
И поне темата е за проблемите с видеото към РС-то един съвет от мен към страдащине от ИНТЕРЛЕЙСА - понеже аз съм любител на DVD-то, открих че дори и да не правите ДЕИНТЕРЛЕЙС на материала, след като го "фризирате" в Premiere /или подобни/ и го превъртите през Еncore DVD/или подобни/, когато видеото вече е готово за гледане гребените са се стопили. Не знам на какво се дължи, дали на това, че е свито до 4.7GB или на друго ...?!, но е факт. Ако някой е наясно повече от мен може да сподели.
igen,
ако не си давал в тази верига никъде деинтерлейс, то не би следвало да изчезнат.
http://www.topazlabs.com . Имат хубави неща. След много експерименти по шумопремахване и задобряване на видео установявам, че техният Enhance е най. Единственият който не замазва а действително чисти шума. Има само два кусура - работи не особено бързо, няма крак за него. Но пък 30 дневния траял може да се ресетва до безкрайност с "Registry Trash Keys Finder" - http://databack4u.com/snc/ като се ползва руския език в нея.
Освен това са и уникални в ценово отношение - 349 $ за 30 Кб код. Майкрософт са направо аматьори с тяхната 10 Гб Виста, 500 $ - 5 г. труд на 10000 програмисти.
Успех.
здравейте,
използвам Ulead VideoStudio 10 за кепчър от камера, а от форума разбрах как да извлека датата и часът с DVSubMaker и DVdate
въпросът ми е как да ги вградя в двд-то
snoopdoggystyle,
Ако искаш датата да се появява от време на време т.е когато ти искаш, то тези две програми няма да ти свършат много полезна работа. Има един плагин - DVDate /имената са същите, но програмите различни/ който върши това в Премиер, Улеад ...
Ако искаш датата да се вижда през цялото време, то цялата операция би следвало да е абсолютно същата като вграждане на субтитри във видео. Програми дето стават за вграждане на субтитри много, сещам се за VirtualDub, Nero Recode, PocketDivXEncoder.... Направи ми впечатление, че DVdate би следвало да го прави, но не съм я ползвал. Това е от сайта им:
"- inlay (or should I say burn) datecode or timecode into the frames of a DV file: it is useful to display the date and time of capture on the screen, like the analog camcorders used to do. This function is highly personalizable, with nice features (change font, position, schedule to display ay each scene change, display the datecode on two lines, adjust the alignment..."
Успех.
не намерих такъв плъгин за улеад
с DVDATE мога да изгарам *.str и *.scn файлове съдържащи дата код
кой от двата да използвам и как най-лесно да ги вмъкна в двд члез УЛЕАД без да правя мултисесии на диска
/май това не е като субтитри на *.avi/
Не май ами си е абсолютно същото. .srt а не .str и си е стандартен файл със субтитри/ако не се лъжа - SubRip формат/.Последно какво ще правиш? Avi файл с вградени субтитри или DVD /структура/ със субтитри или комбинация от двете. За УЛЕАД не мога да помогна т.к. не го ползвам, но можеш да погледнеш как и какъв тип субтитри поддържа. Ако типа не те устройва с "Subtitle Workshop" можеш да ги конвертираш в какъвто се сетиш тип. За пример - "DVD-lab Pro" може да импортва *.sub;*.srt;*.ssa;*.son;*.sst.Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
За DVDate плагинга си прав - само за Премиер е.
Успех.
Zdrawejte! Molq za pomost. imam kamera samsung i si swalqm ot neq na pc-to 4rez IEEE 1394 do w4era wsi4ko be6e ok i si swaalq6e normlano dnes oba4e kato swalih se poqwiha ne obrazi a 4eren ekran wsi4ki kabeli sa po mestata sino kakyw e problema neznam. Kato wklu4a kabela kym kamerata na komputyra obiknoweno wednaga mi izliza 4e ima wklu4eno ustrojstwo. no sega dori i towa ne stawa. Moql wi za pomost. Pologenieto mi e seriozno. Blagodarq predwaritelno!
Ами много неща биха могли да се скапят но като за начало преинсталирай драйверите!
А камерата управлява ли през IEEE 1394 от компютъра - превъртане, стоп, плей и т.н. ? Ако не, както Barbarian X писа най-вероятно са драйверите. Остави камерата включена и конектната към компютъра. Деинсталирай всички драйвери свързани с IEEE 1394, дори и "мрежовия адаптер" през IEEE 1394. Рестартирай и виж какво ще стане. Може Уиндоуса да си ги оправи.
използвах DVdate_62En за да извлека таймкод като субтитри и пробвах по този начин
http://store3.data.bg/pchelp/article..._with_menu.htm
но не се получава
свободното място на "С" се стопява а TEMP папката се пълни с *.bmp файлове като субтитри и процеса не може да продължи поради липса на свободно място
с Ulead VideoStudio 10.0 съм
благодаря предварително
Момции... Прибих се от опити да изкарам качаство 90 минути на 700 MB.... като на филмите... ник'ви шансове. Една седмица чета по форуми, тегля програми... неееее... и нееееееееееееееее... Ма битратове ли бяха, ма фреймове ли...сметки... Хубаво качество (почти като на видеото) правя 30 мин на 1 DVD (4,3 GB). Сек'кви кодеци (с Virtual dub) намалят размера ама става грозно.. К'ъвто и филм да си пусна е с по-добро качество даже и директно от камерата. Сигурно аз съм тъп. но досега не открих рецепта от сорта: .. включваш видеовхода и аудиото.. и пускаш еди-коя си програма... и пий една ракия докат' се запише... Ако има спецове, които да ме светнат сериозно ще почерпя...
Май не съм запознат много с правилата на форума, ма ша оставя и zezo@abv.bg