Може да се записва и на NAS. По-евтино е. Аз си взех за 150лв малка двуядрена машинка и я ползвам за NVR.
Може да се записва и на NAS. По-евтино е. Аз си взех за 150лв малка двуядрена машинка и я ползвам за NVR.
Сигурно може и на NAS, и на компютър въпроса е колко ти е важен обекта. Дали може да си позволиш за няколко часа да останеш без записи, защото компютъра ти е забил. NVR 4 канален струва към 370 лв. Хубав компютър със възможност да записва и анализира(моушън детекшън) едновременно едно временно от 4 камери (при HD Ready 1280x720 това са около 20 Mbps/s постоянен трафик които трябва да се обработва), ще ти излезе над 200 лв. От тука вече остава въпроса със софтуера които ще се ползва....
NAS не съм пробвал, но ще има доста проблеми около него ми се струва.
SilverFox ако не забравя довечера ще направя няколко нощни снимки с камерата която препоръчах по-горе :rolleyes:
idle качи един клип от камерата, ако имаш въжможност. Интересува ме какво е качеството, че и на мен ми е нужна камера за наблюдение.
Снимките които обещах по-рано днес
cameri.jpg
Снимките са от модела камера която препоръчах, но с 1.3 Mpx резолюция.
Незнам колко се вижда, но на външанта снимка (с колите) има доста шум. Колите са на около 30-40 метра от камерата (при обхват на IR по спецификации 30 метра)
Та за да се вижда така, при това осветление 90% е "виновен" софтуера (настройка на shutters и т.н.).
Про втората камера, насториките са по default. Снима коридор (около 10 метра). В момента на снимката, осветяването му е 100% от IR при пълен мрак в коридора.
Принципно има и модели с 1.3Mpx, но с по чуствителен сензор които "виждат цветно" и през ноща, но всичко зависи от целите за които ще се използват...
Моята е без IR диоди, защото ми трябва за разстояние от около 100м. Принципно не очаквах чудеса, но аз виждам всичко, тя нищо, а се води day/night и по спецификации трябва да работи при 0.1lux.
За 150лв си взех Dell Optiplex 745 и върши идеална работа. Записвам 1600х1200.
100 метра са си доста сериозно разстояние за която и да е камера и ако искаш да виждаш на края на тия 100 метра, най добрия вариант според мен е PTZ, въпроса е, че струва доста пари. А предимството е, имаш поне 20х управляем зуум и ще виждаш реално какво става на тия 100 метра на не просто някакви "човечета"
Иначе аналогова камера която да ти върши работа може да се намери за около 300 лв, но ако искаш да е IP, тогава инвестицията ще трябва да е доста сериозна...
Аз бях доволен от една day/night аналогова камера за 120лв по спомен, но после реших да се "цифровизирам" и понеже не ми се даваха 700-800лв за една камера, се спрях на Hikvision.
За сега нямам нужда от ДВР но ще видим за напред ...
Ами всъщност не знам какво преебах с евентите когато я настройвах и сега не прави никакви записи. Зададох да записвана една локална машина и още без да добавям някъв график или евенти започна да записва но след това спря. Мисля тази събота като съм на място при камерата да я резетна, може би ще се оправи. Иначе като я гледам ремуут качеството е много добро, добре осветена е и стрийма не насича въобще.
Супер, че сте зачекнали тази тема та да мога и аз да попитам нещичко
Та намерих в нета една IP камера - IP WIRELESS CAMERA WIFI PTZ 3G КАМЕРА ЗА ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕ, въпросът е ще вършили работа за съвсем обикновено домашно наблюдение, разбира се на открито при всякакви атмосферни условия. Това което най-много ме интересува е дали няма да се скапе прекалено бързо от жегата през лятото и от студа през зимата?
Това е камера за ВЪТРЕШЕН монтаж, а не за открито и единственото което мога да кажа за нея е "пълен ташак..."
Има подобни за 60-70лв в нета....
Благодаря ви за бързия отговор. Можете ли да ме насочите към конкретна марка или дори модел?
Кажи какво искаш да виждаш с камерата, разстояние, площ, има ли - няма ли осветление... и колко пари си готов да дадеш. На какво ще я гледаш, запис трябва ли да има....?
Здравейте,
интересува ме IP камера - евтин вариант за малко магазинче.
Не е необходимо нощно виждане. Не е необходимо да записвам.
Искам да вкарам LAN кабел в нея (не е необходимо и WIFI) и да виждам продавачката как се отнася с клиентите.
Т.е. е важно да чувам добре аудио-то.
Нещо около 100, 100 и нещо лв е ок да отделя. Гледам, че има и по-евтини варианти от това.
Благодаря