off topic
Случайно на някой ако му се намира някакъв МРАЗ или нещо подобно за около 50-тина лева - Мy PM [:D]
off topic
Случайно на някой ако му се намира някакъв МРАЗ или нещо подобно за около 50-тина лева - Мy PM [:D]
Здравейте,
Искам да споделя първите си впечатления за Gorenje-то, което си купих 357/2 CELA, с два компресора. Работи мисля добре, компресорите са тихи, ако не се отваря врата сравнително рядко включват. Какво обаче забелязвам, когато работи компресора за хладилната част, самият дой е тих но се чуват едни доста неприятни макар и тихи звуци от фреона, нещо между скърцане и дращене на мишка, може би е нещо свързано със скрития изпарител, защото едновремешният ми Мраз 270 шумеше заради фреон само когато компресора изключи и се чуваше някакво стичане, може и да не се чувало защото тогава компресора бръмчеше по силно. Дали този шум е нормален или е само при мен?
Приятен ден на всички.
Искам да помоля за съвет:
Преди около година купихме хладилник Crown - доста голям...
Забелязвам сега, че след изключване на компресора се чува звук като от стичащ се фреон - като от течност, имам впредвид...
Отделно, има подобни звуци и при стартирането на компресора, но само понякога...
Всичко това - отляво на хладилника?!? май откъм външната стена на камерата...
Дали съм за техник или е нормално?
...иначе, по време на работа се чува основно вентиратора - нямам особени забележки...
Да се влюча с малко закъснение, но все пак се надявам да съм полезен на някой:
1. Либхер е най- иновативната фирма за хладилници. има 3 собствени завода- в Германия, Австрия и България. Общото производство е около 10 000 броя на ден! За качеството- в заводите в Германия и Австрия се произвеждат всичке хладилници за Миеле- най-скъпата и реномирана фирма за бяла техника в Европа.
2. Завода в Радиново- на 5 км. от Пловдив- съществува от 2000 г. и досега е произвел около 1 200 000 хладилника, 95% от тях- за Западна Европа. Качеството не е в никакъв случай по- ниско от това в другите заводи на фирмата, но моделите, които се произвеждат, са сравнително по- прости като конструкция, а съответно и цената е по-ниска.
3. Компресорите минават много сериозни изпитания, преди да влязат в производство. За мен най-добри са тези на Ембрако.
4. Либхер е изградила 3 завода в Китай- начело с известния на всички Haier, и няколко в Африка, и има достатъчно ноу-хау, за да произвежда едно просто изделие каквото е хладилника. Освен това Либхер е основен доставчик на климатици за влакове и самолети- напр. новия Airbus!
5.Все пак Либхер дава хляб директно на над 700 човека, а индиректно- на поне три пъти повече, в Бългаиря, и плаща данъци и осигуровки тук.
И все пак изборът е ваш.....
С малко закъснение...Мое мнение-един компресор е по добре.Производителите обикновнно добре проучват позара и настроението сред потребителите и си правиат изводи за бъдещото си производство.А повечето нови модели се правиат с един компресор.Не оскъпява хладилника* и принципно е с малко ,по-икономичен от двукомпресорните.А надежноста на компресара зависи много от начина на използване на хладилника.А именно да не се претоварва излишно с много продукти, да не е близо до награвателни уреди/по възможност в неотоплявано помещение/,да има достатачно пространство отзат за охлаждане на компресора и т.н. - това всичко си го пише в инструкциите.И ако не се развали първите дни след като го използвате то много вероятно е да го смените след време щото вие умръзнал а не щото компресора се е износил.
@Don 4o, хладилника, а и всяка друга техника я вземам за да ми служи, а не аз да и служа. :coolsmiley:
Само да вмъкна нещо не купувайте хладилник с чешки компресор CALEX ! Тези компресори горят като крушки !
Аз имам хладилник Либхер и е произведен в Австрия.С един компресор,бачка си перфектно.Не е ноуфрост,но за 650 лв толкова.И не ме притеснява че лятото ще работи повече-стаята е северна и лятото не става повече от 25.Като съдя по пералнята ми,няма да си взема хладилник Горенье
Може ли да обосновеш това свое мнение.Първоначално публикувано от Don 4o
Лично на мен,в това което твърдиш,ми се струва че няма нищо вярно
Не всички модели на Либхер се сглобяват в България!!!!! Що решихте, че като имат завод тук и всички модели са сглобени точно в този завод?
Какви са ти впечатленията от техните перални? Онзи ден си монтирах моята, но още не е пусната в действие и може би още три месеца ще чака.Първоначално публикувано от Vanquished
Не виждам някой да твърди нещо подобноПървоначално публикувано от aram
Впечатления за Snaige? (Сигурно звуча много еретично... )
Преди три дена си взехме LG GR-399 http://www.lge.com/prodmodeldetail.d...code=GR-399STQ Наши познати имат на същата марка от преди 5 години и до сега са нямали никакъв проблем. За сега сме доволни от хладилника доста бързо охлажда, тих е и рядко вклучва с един копресор е за разлика от стария ни хладилник Сименс на 12 години той обаче е с два компресора марката им е матсушита електроникс произведени в сингапур. Забравих да кажа взехме го от Технополис с 36 месеца гаранция на цената от 899 лева.