Прави сте разбира се, не съм очаквал чудеса за тези пари. Просто се предоверих на ревютата в унгарските сайтове и спецификациите, а и не очаквах чак такава разлика в шума със стария. Сложен е в отделна кухня, тъй че здраве да е.
Прави сте разбира се, не съм очаквал чудеса за тези пари. Просто се предоверих на ревютата в унгарските сайтове и спецификациите, а и не очаквах чак такава разлика в шума със стария. Сложен е в отделна кухня, тъй че здраве да е.
Доста са се вдигнали цените за 2г. Преди имаше ЛГ-та с електронно управление за по 850-900лв, сега ги гледам по 1200лв нагоре
Въпрос и на предлагане. Ако определено нещо изчезне от пазара, какво предпочиташ няма особено значение.
Така, вече е понеделник. Още нямам хладилник. Много хладилник много нещо, НО. След като се разминах с едно LG, може би за добро, научих, че хладилник държи определени часове t*, замразява определени килограми /24 часа, киловати за години, db за постоянно и маса други неща. В неделя се мотах и срещнах нелоши Gorenje, Samsung и пак много от тихите LG. Набелязах си - SAMSUNG RT38K5435S9/EO много добре изглежда. Има различни интересни функции - ваканция, фризера започва да работи като хладилник и други. Кофти е, че няма чекмеджета във фризера. Не знам, сутринта скачам и хуквам.
п.п. Много ми е интересно, как от Пловдив или София ще ти донесат хладилник безплатни даже някои са с 50/50 лева по-евтини от тук.
п.п. - Платих хладилника - SAMSUNG RT38K5435S9/EO, много добре изглежда, правен е от любимите ми азиатци. В сряда ще го донесат и като го полеем, после ще пиша как работи.
Този пост е редактиран от PSL; 27-09-21 в 23:11. Причина: уточнение.
Няма нищо безплатно. Доставката е включена в цената. Дано да си доволен.
Донесоха хладилника - в сряда. Днес ще го включа да го видя как работи. Понеже бе поставен легнал го оставих да постои, а имам и военна поръчка - пека пипер, патладжан и други компоти и конфитюри. Хоби ми е правенето на зимнина.
Добре изглежда, Включил съм го празен не съм чел упътването и не съм сложил дръжките. To be continued.
Този пост е редактиран от PSL; 03-10-21 в 03:58. Причина: допълнение
Сега писах в другата тема ... Да бе ще се мотам още, цял месец се чудих какво да взема - Сега за 1К лева няма да се циганим. Както бе казал Иван Искров - "Майната им на парите, важното е да сме живи и здрави".
Дръпнах хладилника, за да го огледам, защото подозирах, че това не е нормалното му ниво на шум. Компресорчето е китайско и бих казал тихо - LD70CY1 Donper. Оказа се, че има недостатък в дизайна или сглобката, поради който компресорът опира в задната си част до изолацията на хладилника и се започва една вибрация и резонанс. Очевидно е, че трябва да си стои кротко върху тампоните и не му е работа да има контакт с плоскости. Няколко милиметра разлика биха били достатъчни. Нямах инструмент под ръка да опитам да развия болтовете на тампоните и да видя дали е възможно да се коригира позицията му, затова подложих гумичка. Промяната в шума е огромна и вече бих казал, че е напълно приемлив.
Дали е недостатък или е в следствие на безхаберието на доставчика!
От сайта на Либхер: Защо обаче препоръчваме да се транспортира изправен? Причината за това е, че щифтовете, с които е захванат компресора, предназначени за поглъщане и на вибрациите по време на работата му, са проектирани така, че да поемат натоварванията, които се получават в изправено положение на уреда.Ако уредът се премества хоризонтално, вибрациите, които се получават по време на транспортирането ще натоварят щифтовете по начин, по който има вероятност те да се повредят и от там да нарушат работата на компресора
След като от Либхер знаят за проблема с щифтовете и това, че висок хладилник не вшнаги може да се транспортира прав, значи е трябвало да помислят за някакво транспортно осигуряване на компресора, както правят производителите на перални машини. Иска се малко мисъл!
В буса, с който го докараха стоеше изправен и опаковката изглеждаше съвсем наред, но какво се е случвало преди това няма как да зная. Вероятно е възможно да се е компрометирал и при транспорта.
Здравейте.
Обмисляме смяна на хладилника. Загледах 2-3 модела на Беко, но всичките са neo frost dual cooling и се чудя това пак ли е no frost. Мъжът ми иска да суши пастърми в хладилната част и от това, което успях да намеря като информация, оставам с впечатление, че за разлика от класическия no frost при този neo frost надали ще се получи.
Някой може ли да сподели скорошни впечатления от хладилници с тази марка? Преди години имахме и бяхме доволни, но мина време от тогава и не знам поддържат ли същото качество.