Ти добре се беше ориентирал към два отделни(ако не ме лъже паметта) или на жената не й хареса.
Иначе вземи я под ръчичка и до някой маркет, да резгледа, така най-добре ще се ориентира за какво иде реч.
Ти добре се беше ориентирал към два отделни(ако не ме лъже паметта) или на жената не й хареса.
Иначе вземи я под ръчичка и до някой маркет, да резгледа, така най-добре ще се ориентира за какво иде реч.
Моят хладилник за вграждане е Whirlpool - беше от евтините, който не е No Frost, а някакъв си "Less Frost" . Взех го заради пълната гаранция от 6 години, която предлагаха. През периода, в който го ползваме - около 30 месеца, никога не се е налагало да го размразявам.
No Frost си има и своите минуси - не може да " заебаваш" храната както ти дойде, иначе се скапва.
Пак ще кажа - ако ще е за вграждане, заложи на такъв, който е от един от двата стандарта. С тия нестандартните шанса да си отвориш занимавка с търсене, ако сегашния се замине, е осезаемо по-голям.
П.С. Компресорите на Whirlpool (поне моя) са китайски, вече му забравих марката, но помня, че го гледах.
Този пост е редактиран от gurcayy; 28-02-23 в 20:51.
В Зора преди няколко години гледах Whirpool свободно стоящ (откъде го измислиха този термин?). Не помня модел, обем около 300, среден към нисък клас. На външен вид и отвътре беше 1:1 с турските на Vestel. За компресорите не помня. Не знам защо ги бяха сложили един до друг.
Здравейте,
Спрял съм се на следните модели хладилници.
Ще се радвам ако някой има самите модели или наблюдение за тях да сподели.
LG
LG GBB72SADFN
Хладилник c долна камера, DoorCooling⁺™ и ThinQ™ технология, 384L капацитет
https://www.lg.com/bg/hladilnitzi/lg-GBB72SADFN
Размери на уреда: 2030 x 595 x 682 mm
Samsung:
Samsung RB38T602CSA/EF Хладилник с фризер отдолу с голяма вместимост и SpaceMax™, 203 см, 400 л
https://www.samsung.com/bg/refrigera...b38t602csa-ef/
Размери на уреда: 2030 x 595 x 658 mm
Samsung RB38T676CS9/EF Хладилник с фризер отдолу с голяма вместимост и SpaceMax™, 203 см, 400 л
https://www.samsung.com/bg/refrigera...b38t676cs9-ef/
Нека уточня, че и двата хладилника не са но фрост.Просто не са, каквото и да пише в описанията им.АЕГ-то не е но фрост и има всички недостатъци на вградения изпарител.Само фризерната му част е но фрост, което практически няма никакво значение и даже е недостатък.Има нагревател и вентилатор, които могат да се повредят.
Основните повреди на хладилниците са пробивите на вградените в стените на шкафа изпарители.Ремонтите в този случай са тежки и изискват отстраняване на частта от пенополиеритана, която покрива изпарителя, а това е влошаване на качеството на самият хладилен шкаф.
90% от ремонтите на хладилниците са именно тези пропуски.При пълен но-фрост т.е на фризерната и на хладилната част този недостатък липсва.
Това е единственото, но за сметка на това решаващо преимущество.Всичко останало е недостатък.По висока консумация, усложнена конструкция и оттичане на водата..
Но трудно се пробиват, а дори и да се пробият могат да се демонтират заварят и пак да се монтират.
То пък в днешно време някой се е втурнал да ремонтира нещо, което е изкарало повече от 5г. и е извън гаранция.
Нали ги гледам олдскул хора, които са свикнали с ремонти и знаят стойността на парите, като се счупи нещо, дори е да е елементарно за ремонт, реакцията е: ще купим нов.
Холодильник подходящий для всех продуктов
ВЫБИРАЕМ ХОЛОДИЛЬНИК ПРАВИЛЬНО 2022
Има и други интересни неща. Потърси в списъка на клиповете на човека.
По дифолт ли се предполага,че трябва да разбираме и говорим на рашън? :D
Дай някой клип на английски поне, ако не те затруднява.
Lazarus18, има предвид No Frost.
Sorry!
Не съм търсил, а и едва ли ще има такива подробности и истини.
Refrigerator Buying Guide 2023: How to Choose a New Fridge | Whirlpool
Руският канал ми излезе случайно, а се оказа изключително полезен. Поне за мен.
Засяга практически всички кухненски и домашни уреди.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 01-03-23 в 22:35.
Не зная какво гледаш, но при мен сега има 7 хладилника,4перални, сушилня, а е зима.Лятото стигам 30-на хладилника на месец , 10-на перални....
.От лични наблюдения съм стигнал до извода, че колкото се влошава положението на хората, толкова повече ремонти се правят, а също продажбите на употребявани уреди бележят ръст
- - - - - - - - - -
Попаднах веднъж на негов обзор на термопомпените сушилни.Какво да ти кажа освен -- велики и нечувани простотии.
Най дебилната(фрапиращо) постановка, е че хубавите сушилни достигали -10,-15,-20 и дори - 30 градуса в изпарителя.
Потърсих този клип( ето го https://www.youtube.com/watch?v=yM8N...nel=RomanCheTV) , а попаднах на друг връх в това нелепо творчество.
https://www.youtube.com/watch?v=sEMR...nel=RomanCheTV.
Без никакъв майтап, този човечец разказва за многоскоростни компресори, които били псевдоинвертори.
Колко трябва да е луд някой да произведе компресор, който да има няколко отделни намотки за всяка скорост.Цената му трябва да е на космически кораб.
Очевидно човечецът не знае че честотния преобразовател е този който регулира оборотите и не е част от самия компресор.Че има компресори с различна модулация на мощността е съвсем друг въпрос.И отново е въпрос на контролер, а не на компресора.
Добре, да приемем че модулацията влияе на ресурса на компресора, но в никакъв случай повече от 5-6 %.
Колкото и да е опростен закона по който става модулирането, плавното развъртане е гарантирано, а това е което влияе на износването на компресора.
Въобще истинска каша от дивотии.
Имам съмнения че освен некомпетентен е и измамник.
Този пост е редактиран от badr; 02-03-23 в 09:25.
Badr понеже с това се занимаваш можеш ли накратко да ни дадеш насоки какъв тип хладилна техника е най-надеждна/лесна за поправка?