@mamarinov, щом имаш яхта и ги разбираш явно нещата - ще се радвам ако ми кажеш мнението си по тези въпроси:
- какво поведение мога да очаквам от тази комбинация - лодка с надуваемо дъно 3,20 м и 20 коня мотор? От горната графика излиза че ще имам максимума на мощност за лодката още под 3500 оборота! Това значи ли че с ръкохватката на газта ще трябва да боравя нежно като при навиване на швейцарски часовник?
- Има ли значение това, че ще надхвърлям посоченият максимум за лодката от 15 к.с. и ако да - в какво би се изразило?
- Каква скорост в спокойно море според теб е вероятно да имам на пълна газ?
- Освен спасителни жилетки, плавници, тубичка с резервно гориво, GPS, GSM, питейна вода - има ли още неща, които е добре да взимам с мен?
- Преходи по море от какъв порядък са разумни при тази комбинация? Под/над 50 км в едната посока? Говорим при хубаво време и достатъчно предвидено гориво (5 л/час на пълна газ, значи вероятно 3,5...4 л/час).
- На какво разстояние от брега е добре да се плава?
- GSM-ите до какво разстояние навътре в морето имат обхват?
А за колесара - веднага бих минал на този вариант, но се страхувам че оставяйки го нощно време пред блока с лодката на него - всяка сутрин в която виждам че си е на мястото - ще търкам очи невярващо![]()