Напоследък доста се запалих по идеята да се оборудвам с надуваема лодка с извънбордов мотор. За ползване в морето и по-рядко в язовири. Само за разходки, тъй като не съм рибар. Този вариант ме устройва, за да мога да ги пренасям в багажника на колата (комби). Нито имам колесар, нито място където да го държа.
- Лодката е HONDA, с дължина 2,70 метра, с надуваемо V-образно дъно, което позволява бързо излизане на глисаж (плъзгане по водата при достатъчно висока скорост), тегло 34 кг. и предназначена за двигатели до 8 к.с., за 3-ма пасажери.
[img width=800 height=600]http://images18.snimka.bg/003474547-big.jpg[/img]
Двигател HONDA, 4-тактов, 8 к.с., 42 кг. с преносим резервоар 12 л, който би позволил с едно зареждане да се кара 6 часа при пълна мощност и скорост към 25-30 км/ч. С 3 скорости - напред, неутрална, задна.
Ако някой има опит или наблюдения за лодки с извънбордови мотори - да сподели как му се струва тази комбинация, удачна ли е? Следващата по размер лодка е 3,20 метра, тя е за двигатели до 15 к.с. Но с по-тежък от този двигател не бих се справил с разнасянето му, а този би бил малко слаб за такава лодка.
Мнения, препоръки?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат Мотора си е тежък и голям, не знам дали ще се справиш сам при монтирането му на лодката, лодката, макар и надуваема си тежи и тя, може би трябва да се замислиш за нещо по голямо и колесар, което ще ти спести хамалогията да слагаш/махаш мотор, надуваш/спадаш лодки и т.н ..., имам опит с 15КС извънбордов+резервоар, трябват двама човека за да го носят/монтират...
 Мотора си е тежък и голям, не знам дали ще се справиш сам при монтирането му на лодката, лодката, макар и надуваема си тежи и тя, може би трябва да се замислиш за нещо по голямо и колесар, което ще ти спести хамалогията да слагаш/махаш мотор, надуваш/спадаш лодки и т.н ..., имам опит с 15КС извънбордов+резервоар, трябват двама човека за да го носят/монтират...
						 Първоначално публикувано от dash
 Първоначално публикувано от dash