Страница 5 от 26 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 389
Like Tree3Одобрявам

Още един шаран в мрежата на Ванко

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #61

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    затова след боя един контролен в главата
    mitak-tv1 одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #62

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Всяка саморазправа е забранена и може да ви излезе през носа. За съжаление у нас по-скоро биха наказали потърпевшия.

  4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #63

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    @Tommorow който го е страх от мечки не ходи в гората! ....за всичко си има начини, но не му е тук мястото. А и нали е един прозд климатикаджия.

    Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Всяка саморазправа е забранена ......
    те и измамите са забранени, ама това не спира хора като Ванко.

  5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #64

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от Pat
    @Tommorow който го е страх от мечки не ходи в гората! ....за всичко си има начини, но не му е тук мястото. А и нали е един прозд климатикаджия.
    Pat, ама елате повече... че какъвто си недохранен.

  6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #65

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Да осъзнавах много добре, че думите ми могат да прозвучат като някаква защита, но все пак вина си има и самия клиент. В края на краищата лично аз винаги плащам след като получа и винаги го правя веднага, т.е. необходими са коректни взаимотношения. Ако не мога да плащам не си позволявам да си купувам.

    Донякъде наистина така наречения Ванко можеше да сподели пред своя клиент, че има известни финансови проблеми и не е в състояния да извърши цялата услуга. Едно е да споделиш например, че си вложил всичките си оборотни средства в някакъв проект и все още не са ти платили, а съвсем друго е да прикриеш този факт. Не казвам че това е проблема, а само пример който е изваден от реалната действителност, т.е. нещо което се е случвало наскоро с друга фирма. Много важно е да се улови момента, че фирмата изпитва трудности да управлява финансовите си потоци, защото нейни контрагенти забавят плащанията към нея.

    Това са си реални случки от близкото минало в което всеки дължеше на всеки някакви пари и в момента в който един се разплати следващите по веригата се разплащат. Например държавата не плащаше на фирми, които бяха сключили договори с нея за определени услуги. Те пък не плащаха на други свои контрагенти, защото са вложили своите средства в някакъв проект. Техните контрагенти пък не плащаха на някой друг, а този някой не плащаше дължимите данъци в държавата и всичко се зацикляше отново - принципа на змията, която е захапала своята опашка.

    В края на краищата, ако обърнете внимание на думите на всички потърпевши са , че те са били много доволни от услугите на така наречения Ванко. Дори са се въползвали по няколко пъти от тях. Ако е имало някакъв проблем всеки един от тях не би повторил нали така.

    Това ме навежда на мисълта, че той си е работил много добре дълго време и хората са били доволни от неговата работа, но в един момент нещо се е случило и неговата фирма е останала без оборотни средства по някаква причина. Иначе не виждам защо трябва да вземе пари от своя клиент за да отиде и да купи климатик от съответния доставчик преди да прави монтаж.

    Възможно е и да е било пирамидално, т.е. новите клиенти заплащат за стари поръчки, но всичко това са само догатки и ние само си правим упражнения на тема какъв е Ванко и как развива своята дейност и то без да го познаваме нито пък да знаем в детайли каква е неговата дейност и на какво се дължат неговите проблеми. Лошото е че той самия няма сили или желание да сподели или да се защити, а когато всички се обърнат срещу тебе дори и да си много добър става още по-трудно.

    Преди да пусна предния си пост осъзнавайки много добре че самия клиент търпи известни пасиви си помислих (възможно е и да съм прекалено доверчив и наивен), че човека може и да има временни финансови проблеми и е изпаднал в безиходица, а оплюването му наляво и надясно само утежнява неговото положение. В края на краищата всеки може да изпита трудности и даже да ви кажа много хора ги изпитват, а вина за създалата се ситуация мисля че има и самия клиент, защото в края на краищата така наречения Ванко не е взел насилствено предложените му пари.

    Ние много трудно бихме могли да съдим при положение, че не разполагаме с цялата информация, но много по-логично е когато даваш някакви пари е да получиш фискален документ, а не някаква хвърчаща расписка. Не знам каква стойност има тази разписка, но при всички случай на база финансов документ комисия за защита на потребителя, данъчни, полиция и така нататък могат да установят дали дадената фирма не е изпаднала в неплатежоспособност или пък проблема не е някъде другаде, а след това да се предприемат и необходимите мерки за предпазване от ситуации в които други хора да са ощетени.

    Неговото поведение щеше да е много по-коректно, ако беше сподел със своя клиент, че не разполага с оборотни средства във момента и е по-добре клиента да отиде направо при някой търговец и да си закупи желания климатик, а той от своя страна с удоволствие да извърши монтаж, но определено е имало нещо което го е възпряло и ние засега само можем да гадаем.
    Колега слушай сега,познавам лично Ванко и доста хора и фирми завлече преди да се скрие като мишок с глупавата си печалба...халал да са му грешните пари които е взел от бедните хорица...боклук си е човека и нищо не става от него...така че внимавайте с кого си имате работа...помияри има всякакви...извинявам се за грубия тон...но...изглежда това е начин на живот...краде едни пари мести се в друг град...краде други пари...ебати и простака...не искам да го виждам повече...

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #66

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Колега слушай сега,познавам лично Ванко и доста хора и фирми завлече преди да се скрие като мишок с глупавата си печалба...халал да са му грешните пари които е взел от бедните хорица...боклук си е човека и нищо не става от него...така че внимавайте с кого си имате работа...помияри има всякакви...извинявам се за грубия тон...но...изглежда това е начин на живот...краде едни пари мести се в друг град...краде други пари...ебати и простака...не искам да го виждам повече...
    А не ти ли се струва,че малко късно ги пишеш тези работи...

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    120
    #67

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Здравейте,
    Първо искам да се извиня, тъй като се чувствам леко гузно, виждам доста опарени хора след моята одисея с този изпечен мошеник, може би това нямаше да се случи ако още през октомври 2010 бях разказал за работата си с Иван. Бях силно мотивиран да разкажа и тогава, но дори и след монтажа у нас, продължаваха да летят всякакви суперлативи за Иван във форума и реших, че няма смисъл да излизам пред всички и да се опитвам да ги убедя в обратното.
    Ето и накратко случката.
    През октомври 2010 се свързах с Иван за монтаж на два климатика, той ме посети значително бързо направи оглед, преценихме какво ще монтираме. Няколко дни по-късно аз му потвърдих, че офертата ме удовлетворява, той направи справка във склада и въпреки предварителната ни уговорка, че ще се плаща след свършване на работата, ми заяви, че не искал „да си разваля името пред доставчика, тъй като много негови колеги вече били много задлъжнели и той не искал да взима неща на консигнация, а нямал оборотни пари”. Тук ми светна първата лампичка, но тъй като бях уверен от доста хора, че човека е читав реших да се доверя. Съгласих се, на другият ден той цъфва пред вкъщи да сключим договора. Оказа се, че „се връщал от провинцията от монтаж” и нямал бланки, по същата причина не носил и касова бележка. Откъсна един лист от тефтера си и собствено ръчно написа договора. Показа ми личната си карта, сверих данните и броих на куп 3600лв. Огромна моя грешка, моля да не е коментираме. Цял ден мислих, че леко съм се прецакал, на следващият ден техниката пристигна и започна монтажа. С него имаше 5 момчета, които не искам да обиждам, но изобщо не извършваха монтажа, така както той го рекламира. По време на целият монтаж, Иван липсваше (отиде за кабел канали – цял ден), един от останалите беше повече в час и тук е момента да му благодаря, той се оказа и съвестен в последствие. Още през първите минути куп уговорки останаха във въздуха. Платих си кабел каналите, въпреки че твърдеше, че той ги поема, защото той извършвал „качествен монтаж и разни такива дребни работи не може да ги пропусне”. Пропусна и уговорената прахосмукачка и това, че лично той щеше да извърши монтажа. Както и да е, монтажа приключва, момчетата си заминават, а аз нямам нито гаранционни карти, нито касови бележки, само един ръкописно написан договор. Иван трябваше да ми донесе липсващите документи на следващият ден. Тъй като вече имах някакви притеснения, се разбрах с момчетата, че няма да изнесат от вкъщи вакум помпата и къртача, а Иван ще си ги получи като донесе документите. Мислих, че това може да бъде някакъв залог и той ще се появи на следващият ден. Това не се случи. След още няколко телефонни разговора, Маринела или Мариана (така се казваше жената регистрирана като МОЛ на фирмата) пристигна у нас и ми донесе гаранционните карти. Касови бележки отново липсваха, липсват и до момента.
    Два дни по късно, единият климатик спря да работи. Обадих се на Иван, правеше някаква къща в Пловдив, каза че по-късно вечерта ще мине. Цял ден останах да го чакам, не се появи. За следващите 2-3 дни се обадих още 3-4 пъти, още 3-4 пъти идваше след 2 часа, пътуваше към мен, и никога не стигаше. Скарахме се по телефона. Това е момента, в който осъзнах, че е мошеник. Развика ми се по телефона, че с нищо не ми бил длъжен, че от заявяване на сигнала имал 30 дни да отреагира по закон, и че такива като мен дето се жалвали насам и натам са му до болка познати и до сега през КЗП не е минала нито една жалба срещу него. На хартия беше прав за тези 30 дни, но просто бизнес не се прави така. За пръв път мой бизнес партньор ми държеше такъв тон. След още 2 дни ми се обади онова съвестното момче от неговите, беше чул че се разправяме. Дойде да провери машината. Оказа се дефектна гайка и изтекъл фреон. Същият ден по късно дойде с една бутилка фреон, „наля е”, вакумира и смени гайката. Всичко това на око, без везна и с един полу работещ манометър, който лично той препсува. Старата дефектна гайка изхвърли през терасата. Това го пиша, защото ще го спомена по нататък. Момчето ми даде неговият телефон и каза от тук нататък за проблеми да търся него. През това време не спря да се оплаква от Иван и аз се чудих какво става. Хем са приятели някакви, хем му е служител, хем пред мен споделя същото мнение.
    Някъде през декември, при първите по-големи студове, климатика с проблемната гайка (който е в спалнята ми) започна първите си размразявания. При първото размразяване ме стресна, събудих се и почнах да се чудя какво става. Машината издаваше доста силен звук, наподобяващ кипяща вода. И така една седмица, видях че не е нещо временно и реших за пореден път в глупостта си да му се обадя. Просто нямах пари да викам друга фирма, за консултация или ремонт, на климатик на 2 месеца, който все още имаше някаква гаранция. Иван не ми вдигна няколко пъти телефона. Обадих се от служебният си телефон, от другата страна той един мил. Представих се и му казах за какво го търся. Обърна тона, каза че с хора, които го плюят пред партньорите му за него са лекета и няма да контактува с тях. Шума в климатика ми бил нещо „стандартно” и да се оправям както искам. Затвори и приключихме комуникацията си.
    Тук вече бях много набрал и започнах да се ровя из кирливите му ризи. Оказа се че фирмата му е преминала през няколко ръце и последното актуално състояние посочваше за управител въпросната Мариана/Маринела, а съвестното съвестно момче нейн брат. Обърнах се към Атаро Клима, тъй като гаранционните карти бяха на техни бланки. От там ми заявиха, че не работят с Интертермо и Иван им дължи от 2 години една прилична сума, покрил се е и го издирват, зарадваха се много на новият му телефонен номер, който получиха от мен. Успяхме от серийните номера на машините да проследим от къде е взел климатиците. Оказа се че Иван купува машините от фирма, която е известен дилър на Атаро Клима, но аз няма да намесвам в разговора. Свързах се и с тази фирма. Единствената ми молба и към Атаро, и към втората фирма беше, ако е възможно срещу допълнително заплащане, договора и гаранцията ми да бъдат прехвърлени към друга фирма. Отговора беше отрицателен. През това време, собственика на втората фирма, беше информирал Иван, че „говоря мръсни лъжи по негов адрес” и въпросният Иван, въпреки че не ми вдига, се обади да се извинява. Обясни ми, че проблема ми е бил породен от дефектна гайка, такива гайки дефектни напоследък били бълвани от завода в Чехия, неговият колега му бил показал дефектната гайка (която лично видях как полита от терасата ми към близката шахта) и гарантирал с 2 ръце, че монтажа е извършен изключително качествено. Не знам как, човек може да гарантира за нещо, което не е виждал никога, още повече след като имам възникнал проблем, който най-вероятно е породен от лошо завинтване или лош конус, но Иван беше достатъчно нагъл да го твърди. След като разбра, че има вероятност магариите му да излезнат на бял свят, започна да се извинява по телефона, че съм го бил хванал в много напрегнат за него момент, че може и някой неща да не са станали както трябва и т.н.
    Така в крайна сметка, останах с лъжите му за 6 години гаранция, която се давала единствено от неговата фирма, останах без касови бележки, който да удостоверяват покупко-продажбата. Останах без фирма, която да извършва профилактика, и не дай си боже гаранционни ремонти. Останах и с един хъркащ при размразяване климатик, който сега във жегите виждам че хърка през почти цялото време и на охлаждане.
    Съжалявам още веднъж, че не събрах смелост да напиша всичко това по-рано и да предпазя всички Вас, които сте опарени след мен. Поста ми стана малко дълъг, поздравявам тези, който ме изтърпяха и прочетоха историята ми до край. Ще се радвам ако успеем по някакъв начин да се организираме и да си търсим правата.
    Поздрави.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    72
    #68

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Здравейте и от мен! Пичове, в петък съм в София. Радвам се че се свързахте с мен днес. Ще се видим и ще говорим подробно. Само информативно...квитанцията от Интертермо ООД няма да ти свърши никаква работа по простата причина че ООД-то отдавна вече е ЕООД...с друг МОЛ естествено. Ще говорим надълго.

    Лазаре, за пореден път благодаря за доверието! Не се чувствай с нищо задължен, защото когато онази нощ дойде в Казанлък да ми гледаш апартамента в 12 посред нощ, нямаше идея, че ще се случи така, а искаше да помогнеш.
    Чета темата и се питам, как е възможно след толкова шум, да има все още хора които защитават ИВАН ИВАНОВ, ВАНКО 68, ИНТЕРТЕРМО или както искайте го наричайте. Зад всичките тези имена стои едно име с прилагателно зад гърба - ИВАН ИВАНОВ - АБСОЛЮТЕН МОШЕНИК И ДРЕБЕН ПОМИЯР. ...Лазар не го бил познавал. Ми да му сложа снимка с ЕГН-то отдоло да го опознаете всички? Конане, ти нормален ли си бе пич? "dkolov", кви държавни органи, кви 5лв??? Бил затънал човека... ми и аз затъвам. Но искам от банката, а не лъжа брутално теб и още който попадне в мрежата. Извинявайте, но наистина не мога да ви разбера. И в тази връзка, искате ли да ви изтипосам тук пред всички, skype писанията ми с Иван и Маринела, или още повече, телефонните разговори...за щастие използвам скъп телефон и знам как да си служа с него . ще ви настръхне косата от последния разговор...как не бил длъжен да ми обяснява какво бил направил с моите пари? Тогава ще повярвате ли, че Иван се е превърнал в чист измамник /ако не е бил...не мога да твърдя/ А банкови бележки искате ли? Ако има още някой, който продължава да смята, че случаИТЕ с Иван Иванов са си недоразумение, то той наистина не е съвсем нормален. Това си е мое мнение

    Към модераторите: Айде моля ви, ...моята е ясна, аз някак си ще се оправя...ама...ако ще помагаме с форумите, нека напишем с едри букви едно заглавие за ИВАН и не го махаме, заключваме или каквото и да е...щото моите 2500 станаха май вече по 2...или по 3. Ако сте навитаци, окажете ми честа, аз ще се постарая да напиша темата...пък и ще почерпя Лазар може да гарантира, че ще се случи

    Колегите изгорели, стягайте се за петък! И си носете тефтерите че много има да говорим. Пък можем и на гости да отидем. Но не в Симеоново Там отдавна не живее тоз който ви трябва. Знам къде. Наех си адвокат. Нещата са на пауза заради Маринела...щото и повярвах че има желание да оправи кашата. Имам още мъничко търпение и за нея. С полиции не ми се занимава. Но виж, за 2000лв. ще си направя кефа да пуснем с когото трябва един сигнал до господарите...пък те си знаят работата

    И пак не спирам да се чудя...аз бях първи и нямаше откъде да разбера. Да, и аз ядох и пих с него предната вечер преди измамата. Че и сметката платих на негова територия в София. Но...защо не четете? Защо? Нали затова изписах света из форумите, за да четат другите, не за да си върна парите. И да...и на мен ми се обидил като на вас. Явно е от тънкообидните "майстора" Ще му се извиним....казал на Лазар Ганев, че много съм се заоплаквал по форумите и вече не искал да съм му клиент. Ебаси наглеца. Иване, четейки тези теми (сигурен съм че четеш) си сядай на миризливия задник и се спирай докато е време!!! Че на някой, някой ден няма да му издържи търпилото! Извинявам се за грубия пост, но...нямаше как да е друг, колкото и да съм търпелив и сдържан!

  11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #69

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Евала брато за поста , не знам к'во бих напра'ил на твое място, но тоа ванко ако ми падне бих му забил няколко шута даже и без нищо да ми дължи - дет' се вика - шъ има да 'зема

  12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #70

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от GalinRachev
    Към модераторите: Айде моля ви, ...моята е ясна, аз някак си ще се оправя...ама...ако ще помагаме с форумите, нека напишем с едри букви едно заглавие за ИВАН и не го махаме, заключваме или каквото и да е...
    Хайде да не прекаляваме...
    С форумите помагаме достатъчно - в момента има 3 теми за Ванко - тази + още две. Когато в една тема се каже всичко към момента - тя се затваря. Всичко написано в нея си стои, който има желание може да го прочете, който иска да каже нещо ново - отваря нова.
    Ако срещаш затруднения с откриването на старите теми, то ето линкове към тях:
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,49618.0.html
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,50632.0.html
    Не виждам необходимост от отварянето на изкуствена четвърта, писане с големи букви и повтаряне на казаното досега.
    Честно казано - постът ти е за триене, макар че ще го оставя. Вече си описал в детайли как си бил измамен, с последния си пост не добавяш нова информация, освен, че обиждаш участник - KonanVarvarina, което при стриктно спазване на правилата трябва да ти донесе наказание.
    Ще съм ти благодарен - на теб и останалите участници ако се придържате към добрия тон към трети страни в спора.

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #71

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от GalinRachev
    Конане, ти нормален ли си бе пич?
    Nomina stultorum scribuntur ubique locorum

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #72

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Nomina stultorum scribuntur ubique locorum
    "Глупаците имат навика да си пишат имената навсякъде"

    Просто се чудя какво имаш в предвид с това или просто да отговориш на Галин.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    120
    #73

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    За момента за петък сме трима - Галин, kuuuul и аз. Ако има още измамени може да се присъединят.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #74

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    И то само тук.

  18. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #75

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Аз не съм от измамените., защото не успя да ми дръпне напред парите. На Aleksandars му разправях как ме лъжеше Ванко. На измамниците обикновено не им личи. Нашата бивша касиерка наистина изглеждаше напълно нормално и правеше мили очи, влажен поглед и прочие актьорски номера. Това не и попречи да дръпне 6 000 лв от фирмата и още 2 от колегите. Беше ошушкала даже касичката в която слагаме пари за братството(кръчма). От опит знам че Господари на ефира проявяват голям интерес към такива случаи. Има още едно ново подобно предаване по тв7, казва се Баркод. Направо им се чудя как си лягат и спят спокойно на такива. Може и да не си вземете парите, но го покажете по телевизията да го видят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 26 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Прекъсва ми мрежата ??
    От obshtinska_mishka във форум Мрежи
    Отговори: 41
    Последно: 04-05-16, 19:45
  2. проблем с мрежата или ?
    От eror във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 13-09-08, 08:43
  3. Проблем с мрежата
    От deveca във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 21-11-05, 18:50
  4. Help губи ми се мрежата?
    От AVATARAT във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 21-05-04, 02:23
  5. Как да конфигурирам мрежата?
    От Go_Play във форум Linux
    Отговори: 8
    Последно: 25-01-04, 15:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе