Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 292
Like Tree2Одобрявам

Внимавайте с Виваком !!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:Внимавайте с Виваком !!!!!

Цитат Първоначално публикувано от Mario_83
    Добре, де...трябвало сам да се сети? Нали се дава логично обяснение за това и би трябвало да е писано някъде ?
    .......
    И аз това питам де! Ако това я описано в договора и той не го е прочел, контрата остава в него. Ако обаче няма такива клаузи - да духат таратора!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Няма и дума за връщане на оборудването при приключване на договора, освен ако /както по-долу става думa/ то е част от общите условия.

""
    След изтичане на минималният срок на договора, абонатът може да прекрати договора с 30-дневно предизвестие, без да дължи неустойки!

Абонатът се съгласява, след изтичане на срока, договора да бъде подновен автоматично.

В случай, че абоната прекрати договора, преди изтичането на договореният между страните срок, дължи неустойка определена в общите условия, достъпни на интернет страницата на Виваком."

Аз си го превеждам така.
    Дори и връщането на оборудването да не е уточнено изрично в договора, аз трябва задължително да прочета тези общи условия от сайта им, касаещи неустойките, за да разбера, че трябва да го върна при прекратяването на договора!

4. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

И доколко общите условия са непроменяеми, т.к. са препратка към сайта им, и могат да се променят на кеф.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Доколкото зная не е толкова проста работа да се правят промени в общите условия. Иска се разрешение от Комисията за регулиране на съобщенията. И освен това в последните влезли в сила март т.г. прочетох следното:
    В срок до един месец след влизане в сила на тези Общи условия или на техни
    изменения, абонатите, които не са съгласни с Общите условия или измененията,
    имат право да поискат прекратяване на индивидуален писмен договор или
    правоотношението по повод ползваните услуги, с писмено заявление до VIVACOM,
    подадено в някой от търговските центрове на дружеството. В този случай
    прекратяването на договора е без санкции за абонатите. Посоченото правило не се
    прилага, когато промените поизтичат от приложимото законодателство или от акт на
    Комисията за регулиране на съобщенията, както и в случаите, в които измененията
    не засягат услуги, ползвани от абоната.
    От тук следва, че при някои случаи на промяна на общите условия, при които инициатор е Виваком абоната може да си прекрати договора без неустойки, стига да прочете навреме за тези промени в сайта
    8.2. Връщане на оборудването
    Абонатът е длъжен да върне оборудването на лице, оторизирано от VIVACOM да го
    приеме. Двете страни подписват констативен протокол, удостоверяващ състоянието
    на предоставеното оборудване към момента на подписването му.
    Интересно кое ли ще бъде оторизираното лице, да не би да трябва да го търсим някъде на майната си в далечен град Ще видим, и на мен ми предстои да им кажа bye-bye

6. Тук е от
    May 2012

Ц ц ц ...ако не е описано, действително, положението е доста трагично...може ли такива неща да се случват в цивилизована държава...

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mario_83
    Ц ц ц ...ако не е описано, действително, положението е доста трагично...може ли такива неща да се случват в цивилизована държава...
    И кое не е описано? Я прочети по-горе т.8.2. Това, че не ти стига правната култура и се подписваш като турски кмет си е твой проблем.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

А нещо пише ли за това, че според закона за договорите и не знам си кво, анекс към договор се прави само по взаимно съгласие и би следвало, въпросната промяна на общите условия които не са фиксирани в договора, а на сайта, да се счита условията които са били при подписването на договора. От всякъде погледнато, това е едностранен анекс към съществуващ договор!
    Аз преди години имах такъв проблем с една банка.
    Влизам в офиса и гледам на касата табела, че вече таксата за предсрочно погасяване на кредит е била увеличена от 2 на 4%! Прибирам се в офиса и си отгръщам договора и гледам, че таксите били според тарифата на банката! Отидох при шефа на банката и им заявих, че не приемам това еднолично анексиране и до 3 дни ще им върна кредита с неустойка по старата тарифа, ако ще и чрез съд постигната, ако не получа по-нисък лихвен процент за остатъка на договора. И постигнах 2% по ниска лихва на остатъка от кредита.

П.С. Това беше по времето на първите по-лесни кредити през 2002-3 година, когато ги даваха с доста високи лихви. В моя случай беше 15000 евро на 14,5% за 5 години и на втората предоговорих на 12,5 покрай този случай.

10. Тук е от
    Jun 2012

един Бог знае какво е станало

11. Тук е от
    May 2012

Станало е - че са прецакали човека, това е
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342381931[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от backinblack
    А нещо пише ли за това, че според закона за договорите и не знам си кво, анекс към договор се прави само по взаимно съгласие и би следвало, въпросната промяна на общите условия които не са фиксирани в договора, а на сайта, да се счита условията които са били при подписването на договора. От всякъде погледнато, това е едностранен анекс към съществуващ договор!
    Аз преди години имах такъв проблем с една банка.
    Влизам в офиса и гледам на касата табела, че вече таксата за предсрочно погасяване на кредит е била увеличена от 2 на 4%! Прибирам се в офиса и си отгръщам договора и гледам, че таксите били според тарифата на банката! Отидох при шефа на банката и им заявих, че не приемам това еднолично анексиране и до 3 дни ще им върна кредита с неустойка по старата тарифа, ако ще и чрез съд постигната, ако не получа по-нисък лихвен процент за остатъка на договора. И постигнах 2% по ниска лихва на остатъка от кредита.

П.С. Това беше по времето на първите по-лесни кредити през 2002-3 година, когато ги даваха с доста високи лихви. В моя случай беше 15000 евро на 14,5% за 5 години и на втората предоговорих на 12,5 покрай този случай.

Евала, че си отишъл пред шефа на банката и респект, че си събрал куража да си отстояваш правата. ако повече хора в БГ го правеха, може би нямаше да се случва това с приятеля на Лупус

12. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

В интерес на истината, преди това минах през други банки, да видя на каква лихва ще ми дадат кредит щото, ме светна това, че щом има такова решение, явно другите банки са се поразвързали и за това и набрах смелост, а не, че по принцип имах намерение да ги връщам предсрочно.
    Нямах ги парите на куп за погасяване, но и нямах проблем изплащането на вноските и реално изобщо не ме касаеше какви ще са наказателните такси, но пък ми стана обидно от действието и бях решен дори и на същата цена, да отида в друга банка и да им отвъртя кушия!

П.С. Пък и бяхме по-млади и по-борбени

13. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Това, че не ти стига правната култура и се подписваш като турски кмет си е твой проблем.
    Да очакваш всеки един потребител да е с висока правна култура, е меко казано наивно. А
    да работиш на принципа "Кьорав карти не играе", не смятам че е добра търговска практика в дългосрочен аспект.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    Да очакваш всеки един потребител да е с висока правна култура, е меко казано наивно. А
    да работиш на принципа "Кьорав карти не играе", не смятам че е добра търговска практика в дългосрочен аспект.
    Не казвам висока, а поне минималната - да прочетеш това, което подписваш. Защото да разчиташ само и единствено на усещането, че всички работят само в твой интерес е наивно. С общи условия работят всички доставчици на масови услуги, просто няма друг начин. Представяш ли си какво би станало ако ги няма и баба Пена от Долно Уйно трябва да договаря всички условия с юристите на Виваком?

16. Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Не казвам висока, а поне минималната - да прочетеш това, което подписваш. Защото да разчиташ само и единствено на усещането, че всички работят само в той интерес е наивно. С общи условия работят всички доставчици на масови услуги, просто няма друг начин. Представяш ли си какво би станало ако ги няма и баба Пена от Долно Уйно трябва да договаря всички условия с юристите на Виваком?
    Аз лично нямам никаква правна култура и си го признавам,но не мисля, че това е тема на обсъждане

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Sotris
    Аз лично нямам никаква правна култура и си го признавам,но не мисля, че това е тема на обсъждане
    Не мисля, че е повод за гордост, а и не си предмета на обсъждането.

18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Lupus и аз не чета готовите договори които ни предлагат големите оператори за малки лични цели! То представи си отивам да си открия абонат и ме запознават с правата и задълженията но после като подписваш дали е точно така - кога да седна да чета ли? Малко или много се налага да се доверяваме на уж утвърдените оператори и за тяхно добро е да са коректни...

П.П. До сега не съм се разочаровал с някакви изненади. Но този пример с колегата ме накара да се замисля.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Електролизни котли - внимавайте!
    От shrekky във форум Отопление
    Отговори: 39
    Последно: 07-04-12, 14:10
  2. Внимавайте каква храна пазарувате от ПИКАДИЛИ
    От dragomir7708 във форум Черен списък
    Отговори: 24
    Последно: 08-01-12, 21:00
  3. ВНИМАВАЙТЕ!!! PayPal крадци на пароли.
    От Vandal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 22-05-10, 13:58
  4. Внимавайте във Варна !!!
    От izwerga във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 18-07-08, 17:27
  5. Внимавайте какво теглите от Windows Update
    От DeathKnight във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 03-02-03, 14:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе