Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 124

Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    60
    #31

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    Здравейте, и аз се сдобих с DVD плеър Elite PV-4000USB, естествено налице е и проблемът с мистериозно изчезващите след 15 - на минути субтитри. Гаден номер и да го пробваш преди покупка, пак няма как да го хванеш, освен ако не решиш да изгледаш филма в магазина Но както и да е, порових се из нета и се оказа, че единствено смяната на frimwer е решението на проблема, та ако някой знае от къде да се дръпне, моля да сподели.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    60
    #32

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    Днес занесах DVD - то в сервиз (Пловдив) за смяна на frimwear, техникът ме изгледа с разбиране (явно запознат с проблемите на този модел), НО ми обясни, че в сервиза отговаряли само за хардуера не и за софтуера и по принцип не сменяли frimwear - и, освен това нямало нов официален frimwear за този модел.
    Питам го аз - ми тогава какво да правя, ще го бракуваме ли, а той с доловимо задоволство ми казва, че не мога да искам смяна на продукта заради неработещи Divx субтитри, защото това било бонус, а той плеяра си бил за DVD - та и заради неработеща функция за пиратски филми нямало смяна.
    Направо ме вкара в размисъл , питам - ми тогава кво правим, отговора беше - ще чакаш да излезе нов frimwear , още малко щеше да ми каже да си взема друго DVD (както се изрази - ако беше за 140 лв., а не за 60 лв. - нямаше да имаш проблеми) и да си кютам Елита до нов софт, та да мога после да си го ползвам с кеф
    Накрая за да е пълна минавката ми казва, че ако ми сменят frimwear - а, съм щял да загубя гаранцията . При тази лека съпротива видях, че нещата така и така са в киреча и му изкарах инфото от нета за новия frimwear (официален ли е или не - все тая) и учтиво го помолих да се обади в София и да провери имали такова чудо или не, за моя изненада човекът кандиса и каза, че ще да види какво може да направи ...
    Въпросът със загубването на гаранцията остана отворен , дано поне като го взема да работи ....
    А за симпатягите от Elite - какво да кажа, така се гради имидж, пускаш на пазара що годе читав продукт, после вкараваш по-нов, дето си е скапан от всякъде, старите клиенти дръпват плувката, отделно си спираш и уеб сйта да не ти теглят майни всеки ден, махаш всякакъв съпорт за продукта и това е - маркетинг от виша класа

  4. Novice
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    9
    #33

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    dvdsub 1-не се губи гаранция при смяна на firmware ,когато се прави от оторизиран от ELITE сервизен техник .2-Техника от Пловдив като звъни в Роял ,да пита за софтуера на г-н Цветелин Станоев за проблема с субтитрите,благодарение на него и китаиските колеги имате субтитри .3-Само да уточня аз не съм г-н Цветелин Станоев, а просто един доброжелател .4 -Firware има за ELITE_PV335_081031 , ELITE_PV377_081031 , ELITE_PV4000_081031 .Като цяло dvdsub ,ако е вярно това което си писал че ти е казал техника от Пловдив -или си отишъл в негаранционния сервиз на ELITE или техника си плаче за уволнение .

  5. Novice
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    1
    #34

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    Ще следим развитието на случая с интерес, защото и аз съм от Пловдив и със същия проблем, но още не съм се наканил да отида до сервиза.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    60
    #35

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    ELITEBGSERVICE,
    Благодаря ти за навременния отговор, а що се отнася за сервиза - да отризиран сервиз на Elite e, от тези, които са посочени на гърба на гаранционната карта, намира се в гр. Пловдив, ул. "Ц. Дюстабанов" № 7A.
    Относно казаното от техника, отново потвърждавам всичко написано по-горе, както и допълвам, че когато ми каза за загубването на гаранцията при смяна на firmware - а, аз му напомних, че в инструкцията за използване на DVD-то изрично е посочено, че "вграденото системно обезпечение" - демек firmware може да бъде обновявано в оторизиран сервиз - отговорът беше същият. Предполагам с този номер разкарват по отстъпчивите клиенти да не им се трупа работа
    В интерес на истината в картата за ремонт имам и името на техника, приел ремонта, но няма да го споменавам, може пък на човека да не му е било ден.

  7. Novice
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    9
    #36

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    Здравей ELITEBGSERVICE ,
    чета по-горе и плача от радост.
    Тия дни го хващам под мишница USB4000-то, и тичам в сервиза за upgrade.
    (Между другото, за София - къде ?).
    А по въпроса за сплесканите субтитри и за кратките досадни прекъсвания, има ли добри новини ?
    Само да кажа нещо по въпроса за прекъсванията:
    Тези прекъъсвания бяха ръка за ръка с изчезването на субтитрите още от ден 1 (купено преди месец, от МЕТРО).
    НО..... преди 2 дни направихме разстановка на мебелите - и Elite заедно с телевизора отиде от единия ъгъл - та чак в другия, срещуположен.
    И ... прекъсванията май изчезнаха.
    Още нямам статистика, но май ще излезне верно това, което пише в ръководството... че са резултат на външни ел./маг. смущения.
    Което пак е досадно, като се има предвид че сума други техники не се оплакват от смущения в тоя ъгъл (включително и NEO домашно кино), и че кутията му все пак е метална.
    Ти какво ще кажеш по въпроса ?

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    9
    #37

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    dlachev нека обясня какъв е проблема с DIVX (XVID) .Стандарта е пиратски и за съжаление не е стандартизиран .Примерно имате филм компресиран от DVD до XVID .Програмата която прави следното свиване на филма има настроики които са :
    1-кодек видео -примерно XVID
    2-размер на картината - примерно 500 x 280
    3-кадри в секунда -примерно 25 кадъра в секунда
    4-кодек аудио - примерно mpga
    това са по-важните настроики.Те се настроиват от пирата и тои се опитва да постигне максимум качество от кодирания филм и да го събере на минимум място на диска .Повечето филми в нета са кодирани с голям размер на картината -с цел по-високо качество на картината ,те са подходящи за гледане на PC но не и на двд .
    Всеки процесор използван в двд техниката има граници на възможностите си и тези 4 параметъра са строго ограничени .
    За накъсването на картината в повечето случаи е виновен самия DIVX филм тъй като е записан на по-голяма резолюция от 640 x n .
    Ако го прави на всички филми -означава че има проблем с 50 % оптика , 40 % двигатели (след или (и) шпиндел) , 10 % MPEG борд .С проблем ''външни ел./маг. смущения'' досега не съм срещал двд с такъв проблем .Не забравяите това е двд , не е PC и не изискваите от него много . .

  10. Novice
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    9
    #38

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    Здравей ELITEBGSERVICE,

    Благодаря за изчерпателния отговор.
    Мисля обаче че при мен (срещал съм и други оплаквания за прекъсвания, мислех си че и моето е такова) този проблем е с друг произход:
    Той се появяваше дори и без да върви филм !!!???.
    Явно не си попадал на този проблем.
    А той е, че за 1-2 секунди картината става чернобяла (дори и да е входното меню на DVDto), изчезва за секунда говора, след което всичко се нормализира. Това се случва произволно: през няколко секунди, или през няколко минути, дори и при работа от USB.
    Ще ми се и аз да бъда полезен, примерно да върна ДВДто в стария му ъгъл и да натрупам повече информация, но ми писна да местя кабели. Пък и нали за сега се е закрепило...Затова по-лесно ми е да помоля, ако има други участници във форума с такъв проблем с прекъсвания да споделят...
    2) Със шрифта на субтитрите вече свикнах, но все пак ще има ли upgrade с по симпатичен font ?
    3) Никога не ми работи бутона zoom на дистанционното (появава се само знак "пресечено кръгче" горе вляво). Тук има ли някаква тънкост или съм за сервиз ? ...или пък съм глупак ?

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    60
    #39

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    След като любезно ми обясниха в сервиза, че DivX-ът било бонус към DVD - то и неработеща функция за пиратски филми не водила до баркуване, реших да се разровя из нета по въпроса DivX. Оказа се, че пиратският формат DivX вече си е заместен от съвсем легален "Copyright© 2008 DivX, Inc. All rights reserved. DivX® is a registered trademark of DivX, Inc." ето и сайта http://www.divx.com/. Така, че не случайно марки като Sony, Panasonic, JVC, Toshiba и прочие съвсем спокойно са оптимизирали продуктите си и гордо изписват "DivX Certified". При това положение, не ми е ясно как само при DVD-тата на Elite все още DivX се смята за "бонус" непокрит от гаранцията. Естествено, някой ще каже, че самият формат не е пиратски, ама филмите дето ги дърпаме от нета са такива - О.К. само че - първо не би трябвало производителят да се интересува какви филми си гледам на DVD и дали са пиратски или не, след като официлано е включил DivX декодиране към продукта си; - и второ ако това беше така всички MP3 плеъри трябва да ги продават без гаранция.
    Така че съветвам всички, които се опитват да ги мятат на върбите от сервизите да не се дават.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    164
    #40

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    На моето двд му смениха софтуера никакъв проблем не ми направиха в сервиза ,дадох го в технополис варна.

  13. Novice
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    9
    #41

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    dvdsub ако не са ти отстранили проблема с субтитрите се обади в главния сервиз в София отдел рекламации .Телефонния номер е написан на гърба на гаранционната карта.В страната този ъпдеит се прави напълно ротинно .Примерно идва за смяна на оптика и се сменя и FIRMWARE-то .Тези в Пловдив нещо са ти дигнали мерника .dlachev твоя проблем идва по-скоро от телевизора+кабела -повечето телевизори когато видеосигнала стане слаб или изчезне спират и звука -точно като при теб .Пробваи друг кабел .

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1
    #42

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    Здравейте,
    за да не пиша в нова тема ви моля ако някой може да ми помогне или разясни.....
    Имам pv 4000 доста време и съм доволен,но много често като пусна някой филм и чакам
    доста време докато захапе и накрая ми казва че няма диск.
    Наи вече като пуска "dvd-r".
    Ако може някой да ми помогне ще съм много благодарен....

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    56
    #43

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    Здравейте,
    имам два плеъра елит - работиха 2-3 месеца добре и сега изведнъж и двата не искат да четат дивх.
    Чете си двд та и през юсб порта, но като сложа дивх диск и неможе да го зареди-пише но диск.
    Фирмуера ли да сменям или да ги нося на ремонт.
    Ако има някъде как се сменя фирмуер стъпка по стъпка и нов ъпдейт на плеъра кажете.
    Благодаря предварително!

  17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    60
    #44

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    mitak_bs
    vassiljp,
    На стария ми Elite, а и на новия (за краткия му експлоатационен период ) съм се сблъсквал със същия проблем и в повечето случаи всичко идва от резолюцията на .avi фаила в DivX формат, ако е 800 пиксела или повече по дължина, процесорът не може да го чете. За да си спестите излишно сваляне и запоисване по флашки, DVD - та или CD- та, първо кликнете с ляв бутон на .avi - то и в "Properties" > "Summary" - там е посочена резолюцията.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    56
    #45

    Re: Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB

    Проблема е, че тези дивх досега ми ги четеше без проблем и изведнъж спря.
    Когато ми остане време ще ги нося в сервиза да се оправят.
    Време е да се научат да правят нещата както трябва.
    Втори път няма да си купя елит.
    По - добре нещо скъпо , но качествено.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. DVD Player Elite PV-4000USB "Firmware''
    От drumwize във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 25-02-12, 12:07
  2. Въпрос за 5.1 звука на ELITE PV-4000USB...
    От daudebardia във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 6
    Последно: 02-02-10, 10:19
  3. Elite DVD/DivX плеър PV-370X
    От yavor3344 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 29-01-09, 22:25
  4. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 08:03
  5. Избор на DVD плеър Elite
    От SashoXP във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 14
    Последно: 07-12-07, 15:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе