Първоначално публикувано от
hristoslav2 stainway
Те са имали положителни тестове още в Нидерландия!
Властите не налагат ли някакви ограничения - принудителна домашна карантина с ежедневни проверки и наказание при нарушаването и? Що за небрежен идиот трябва да си, да пуснеш такива хора навън, че даже и до летището и да се качат на самолет ?
Баси...колкото повече демокрация, толкова повече нихилизъм и безхаберие цари в обществото. Какви човешки права, какви пет лева? Бой и разстрел на живо по телевизията за тези, които са и им позволили това, както и за тях самите. Само така ще се неложат някакви правила, ред и защита за останалите.
Съжалявам, но боя с пръчки се прилага в Индия
Не няма полицейски надзор на хората в карантина- предполага се, че те си стоят у дома. Имат контакт с лекар и ако се влошат се местят в болница с линейка.
Те са излъгали, попълвайки декларацията преди да се качат в самолета. Дали могат да носят отговорност -не знам, но не очаквай заради няколко дебила да се въведат полицейски мерки.
Просто да спрат полетите - никой не лети в момента. Самите компании са спрели, заради епидемията -те нали носят отговорност към служителите си-пилоти, стюардеси...
ЕК- промени правилата и авиокомпаниите не губят права ако не изпълняват полети-слотове и т.н.
Няма да стане с разстрели по телевизията , а с взаимно доверие и осъзнаване на отговорността на всеки.
П.П. Аз лично бях останал с впечатлението, че има забрана за влизане:
Временно забранявам влизането на територията на Република България на лица, независимо от тяхното гражданство, които пристигат от следните държави членки на ЕС и страни по Шенгенското споразумение с висок риск на разпространение на COVID-19: Италия, Испания, Франция,Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт.
Оказва се, че има х брой изключения: