Мисля си,че повторението все пак е невъзможно.Каквато и да е криза най-много да доведе до обедняване,но чак опашки за продукти едва ли.
И тъй като е форум за техника можем да си припомним,че тогава за телевизори,перални и не само чакахме с месеци и дори имаше случаи да ходят в полунощ да се подписват,иначе те задраскват от списъка с чакащите.За коли да не говорим-на края с 10 год. вноска и трабант не даваха.Сега всички те молят да си купиш.
Днес получих 65''OLED за 2 ,в най-лошия случай 3 месечни заплати(около средна).А ''София85'' със записване струваше поне 6 месечни заплати,или даваш 100 лв. подкуп(както направих за да не ходя месеци без да знам дали ще има).
Ако коментираме тока и данъците ...може да се върнем към трудностите.
Всеки гуем супермаркет си има доставки по домовете, шЧига рИва....
Inches имах впредвид, че болни хора ще висят на опашка на студа, снега за тестове.
Фургона не е за закуски/телевизори/кайма и т.н.
Този пост е редактиран от ccankov73; 06-11-20 в 20:06.
Ех,90-та...Първа година студент във ВИИ "Карл Маркс" , вече въртях алъш-вериш и 91-ва изпращах кинти на наш'те в Плевен.С 10 зелени бях полубог в "Цецо Спасов".Малко Джони ,малко тумбесто Туборгче ,дългото боро бяха по доларче.
Този пост е редактиран от dudi4ek; 06-11-20 в 20:08.
За това си абсолютно прав.Не разбрах разговора Ви с колегата и помислих,че очаквате заради коронакризата големи сътресения(не за фургона).
Но никой не ни е виновен.Ние сме свикнали да хвалим любимите си политици и да не им търсим сметка.
Опашки за квот да е продължават-за паспорти,пред други гишета,в болници и.т.н.
А за опашките за номера на колите,които малоумните управляващи (тогава,не че сега са по-различни)ни спретнаха?Гледам,че в Гърция(дали само там?)още си карат със старите номера,а тук все едно че бомби щяха да падат и трябваше да висим на км опашки.Само че...Гърция(и не само)не е България.Там хората не са за и против политици,които са един дол дренки,а за всяка издънка всички са обединени и им показват пътя.
Този пост е редактиран от inches9; 06-11-20 в 21:00.
Не виждам причини да не се тестват и хора, които не са очевидно с единия крак в гроба... Тези антигенни не са ли като серологичните за проверка на изкаран асимптоматичен ковид?
Трябва да се въведе анти-спам мярка за тези тестове от 5-10лв.
7 евро е цената им в Германия, въпреки че бая са намалили ДДС-то.
За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух
https://vstoykov.blogspot.com/2014/12/blog-post_26.html
Точно затова пуснах в др. тема за дискусия.Като гледам цифрите там,за да има ефект озонатора трябва да създаде 5 пъти над допустимото за здравето концентрация.Та за дискусия е дали след проветряване има опасност от нещата които са описани.
Не съм се интересувал досега и не съм наясно.Надявам се с общи усилия да дойдем донякъде.
https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D0...tml#post982245
Действително, има и "добър" озон - онзи в стратосферата, който ни пази от UV-радиацията от слънцето. Инак, другия - по земната повърхност, си е вреден над определена концентрация. И не само за хората, но и за растения, животни, техника...