Мисля си,че повторението все пак е невъзможно.Каквато и да е криза най-много да доведе до обедняване,но чак опашки за продукти едва ли.
И тъй като е форум за техника можем да си припомним,че тогава за телевизори,перални и не само чакахме с месеци и дори имаше случаи да ходят в полунощ да се подписват,иначе те задраскват от списъка с чакащите.За коли да не говорим-на края с 10 год. вноска и трабант не даваха.Сега всички те молят да си купиш.
Днес получих 65''OLED за 2 ,в най-лошия случай 3 месечни заплати(около средна).А ''София85'' със записване струваше поне 6 месечни заплати,или даваш 100 лв. подкуп(както направих за да не ходя месеци без да знам дали ще има).
Ако коментираме тока и данъците ...може да се върнем към трудностите.
Всеки гуем супермаркет си има доставки по домовете, шЧига рИва....![]()
Inches имах впредвид, че болни хора ще висят на опашка на студа, снега за тестове.
Фургона не е за закуски/телевизори/кайма и т.н.![]()
Този пост е редактиран от ccankov73; 06-11-20 в 20:06.
Ех,90-та...Първа година студент във ВИИ "Карл Маркс" , вече въртях алъш-вериш и 91-ва изпращах кинти на наш'те в Плевен.С 10 зелени бях полубог в "Цецо Спасов".Малко Джони ,малко тумбесто Туборгче ,дългото боро бяха по доларче.
Този пост е редактиран от dudi4ek; 06-11-20 в 20:08.
За това си абсолютно прав.Не разбрах разговора Ви с колегата и помислих,че очаквате заради коронакризата големи сътресения(не за фургона).
Но никой не ни е виновен.Ние сме свикнали да хвалим любимите си политици и да не им търсим сметка.
Опашки за квот да е продължават-за паспорти,пред други гишета,в болници и.т.н.
А за опашките за номера на колите,които малоумните управляващи (тогава,не че сега са по-различни)ни спретнаха?Гледам,че в Гърция(дали само там?)още си карат със старите номера,а тук все едно че бомби щяха да падат и трябваше да висим на км опашки.Само че...Гърция(и не само)не е България.Там хората не са за и против политици,които са един дол дренки,а за всяка издънка всички са обединени и им показват пътя.
Този пост е редактиран от inches9; 06-11-20 в 21:00.
Не виждам причини да не се тестват и хора, които не са очевидно с единия крак в гроба... Тези антигенни не са ли като серологичните за проверка на изкаран асимптоматичен ковид?
Трябва да се въведе анти-спам мярка за тези тестове от 5-10лв.
7 евро е цената им в Германия, въпреки че бая са намалили ДДС-то.
За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух
https://vstoykov.blogspot.com/2014/12/blog-post_26.html
Точно затова пуснах в др. тема за дискусия.Като гледам цифрите там,за да има ефект озонатора трябва да създаде 5 пъти над допустимото за здравето концентрация.Та за дискусия е дали след проветряване има опасност от нещата които са описани.
Не съм се интересувал досега и не съм наясно.Надявам се с общи усилия да дойдем донякъде.
https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D0...tml#post982245
Действително, има и "добър" озон - онзи в стратосферата, който ни пази от UV-радиацията от слънцето. Инак, другия - по земната повърхност, си е вреден над определена концентрация. И не само за хората, но и за растения, животни, техника...