Казваш - възможни са всякакви тълкувания, но дотук не ми даваш единственото, за което питам. Нищо не е извадено от общия контекст. Дадох ти конкретен пример с конкретен текст. От този текст исках единствено тълкувателно обяснение за категоричността в мнението, относно "за" задължителността на ваксините.
Лупи, сериозно започвам да подозирам, че се правиш на неразбрал за какво става дума. Отклоняваш въпроса ми като даваш нелепи примери, по които ми задаваш въпрос, а не отговаряш на моя.
Ако наистина искаш да отговориш, то бъди любезен и прегледай предните ми постове, в които много прилежно и ясно съм поставил въпроса, характерен за конкретен текст, който също съм изложил. Ако държиш да покажеш интелект, не се прави на тарикат, а отговори на въпроса ми.
Toncy, приеми факта, че ще бъдеш задължен да се ваксинираш.Докато траят предизборни кампании за демократични избори никой няма да те закача. Някъде съм девета ,десетата вълна отговорните фактори в ЕС ще забележат ,че тук много се мре и ще изискват от правителството всички овце да минат под игла.
Този виц ми се вижда подходящ за темата.
Нямам против броенето, но аз лично ще изчакам още.
Един познат на познат се преброи и му качиха данъците.
Вече прекарах едно преброяване, нямам нужда от него пак.
Една жена в магазина каза, че един се преброил и след това умрял.
Това преброяване ще е по някаква нова система, не искам да експериментират върху мен.
Разбирам да преброят мен и жената, но да преброяват ДЕЦА...
То така се почва. Уж преброяване, а утре - строй се, преброй се.
С уговорката,че по принцип всяка намеса с каквото и да е лекарство трябва да се прилага само в краен случай(според мен)....Въпреки това глашатаите на тъпотията в соц.мрежи,форуми и къде ли не....
Никой няма никого да задължи.''Някъде към десетата вълна'' в ЕС вероятно няма да има проблем.И просто ще оставят едни олигофрени да се спасяват сами.
Днес гледам по тв проверки на дискотеки в Благоевград.Разбира се не се спазват никакви мерки и след посещението на полицията собственика казва,че не го вълнуват проверките и си продължава работа.След 1 час полицията идва пак за да маркира работа,а не да затвори и арестува,както би се случило във всяка страна.
Така,че не се притеснявайте.Гей парадите ще продължат.А това ,че сме последни във всичко и първи по болести и смъртност просто е следствие....
И Господ не е българин.Дори напротив.И той отдавна е вдигнал ръце.
Само Кунчев от управляващите по някой път споменава за задължителна ваксинация.
Кунчев предлага задължителна ваксина за някои професии
- - - - - - - - - -
New study finds unvaccinated are 11 times more likely to die from Covid, CDC says
В една дебела книга пише Витамин C, по грам дневно намалява многократно възможността за вирусни инфекции. Това при здрави хора. При грипоподобни симптоми - повече.
Сега говорих с кръстника (Терапията Варна), дали имат ваксинирани хоспитализирани тежки.
Та каза, нямат в тежко състояние ваксинирани.Имали няколко, но на първа игла, т.е. доникъде с ваксинацията.
”Тежките са само от тея невярващите, дето се мислят за безсмъртни” - предавам думите буквално….
Идва си задължителната.
Кунчев, сега и Кънев.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/rad...ni-v-balgariya
Само че, с падането на болните ще поизчакат до след изборите или не е интересно.
Очаквам Кацаров да не е в състава на следващото служебно правителство. Ако остане, ще е в тежест на предизборната президентска кампания.
Като все повтарят, че тежките случаи са предимно от неваксинирани, някой интересува ли се, дали тези тежко болни са го карали веднъж вече ковид-а? Щото, ако не са боледували досега от ковид и им е за сефте - ситуацията е една. Ако пък са вече преболедували - ситуацията е друга. Има ОГРОМНО значение колко са хората, които са преодоляли веднъж болестта! Ако ваксинираните са 16-17 процента, а преболедувалите са приблизително 3-4 пъти повече, както някои математици уж го изчисляваха като вероятност, тогава може да се окаже, че около 55-60 процента от населението има изградена защита срещу тежко протичане при евентуално заболяване от ковид.
Защо не се търси информация за броя на преболедувалите и оздравялите, а се акцентира основно на броя заразени и умрели? Може би, защото това е целта - акцентът да произвежда страх и безпокойство, че да се върши онова, за което е започната цялата тая идиотска световна ПЛАНдемия. Не е важно да се знае бройката на придобилите имунитет срещу ковид, важно е да се казва колко са новите заболяли и колко неваксинирани са умряли! И е важно да се водят дискусии в медиите по повод задължителността на ваксините. Важно е да се говори за държави, в които се взимат драстични мерки срещу неваксинираните, та да се промива съзнанието на обществото в посока - щете-не щете - ваксината ще си бодете! Гледам, че и по форумите взеха да никнат разни самозвани глашатаи, които директно в прав текст призовават всички неваксинирани да свикват с ФАКТА, че ще бъдат принудени да се ваксинират. Нищо, че въпросния "факт", на нас - неваксинираните, не ни е много ясно откога стана факт и колко фактологически реална би изглеждала една неподписана декларация за съгласие. Защото наистина ми е особено интересно да видя, как ще се реши този въпрос с отговорността, по-точно с прехвърлянето на отговорността върху пациентите на база доброволно подписване на съгласие. Как хем ще ни задължават насила да се ваксинираме, хем ще ни задължават и насила да подписваме нещо, което изначално трябва да е доброволно и само по желание на пациента? И ако се правят законови промени с цел да се узакони такъв вид принуда и репресия с цел задължително подписване на документи, докъде ще я докараме - някой задава ли си го тоя въпрос? Щото, те така стават нещата - уж за добро го мислИхме, па глей к'ва стана тя накрая!
@Toncy,
Ти не правиш ли разлика между "задължително" и "насила"???