Страница 703 от 707 ПърваПърва ... 653693701702703704705 ... ПоследноПоследно
Резултати от 10,531 до 10,545 от общо 10591

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #10531

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Мангъров каза толкова много неща, толкова пъти си мени мнението, че все някъде е нацелил /случайно/.
    Никакъв имунитет нямаме. С нищо не сме по-специални. Просто сме мизерници и спряхме да се тестваме.
    Вълна си имаше и тя се вижда добре при хоспитализациите и броя починали по това време.
    Хората обаче спряха да се тестват в лаборатория и броя случаи си остана нисък.
    Така или иначе, природата ни пожали с този по-слабо протичащ вариант. Можеше да е отново тежък, който пак да заобикаля предишно преболедуване и ваксинация. Тогава пак щяхме да дадем 10000 фира.
    Мисълта ми горе беше, че трябва да съобразим мерките с тежестта на протичане на действащия вариант.
    По кое време е била тази вълна в България !!!???
    Тук от месеци насам (половин година) числата са надолу с постоянен низходящ тренд. А в ЕС не беше така - имаше някаква кратка постомикрон вълна.
    И защо внушаваш, че е някаква случайност отслабването на вируса, след като всичките вирусолози и имунолози казват, че това е закономерност. А конкретно Мангъров го каза още през 2020.

    Който много иска да живее в негативизъм, песимизъм, черногледство, и т.н.,
    то аз няма да му преча - нека да си живее по начина който му е удобен (за малко да напиша "който го прави щастлив").

    Аз отдавна приключих с терзанията по този ковид. А като гледам, това важи и за огромната маса българи - освен тук в тая тема, поне шест седмици в реалния живот не е ставал реален разговор свързан с ковид.

    И още нещо - в момента не мога да се сетя за приятел или познат или роднина, който да не е преболедувал ковид. ... сещам се и за умрели, но това не променя предишното изречение, че не познавам непреболедували.

    А след като не познавам непреболедували, то ми е много лесно да прогнозирам/твърдя, че българите имат масов ЕСТЕСТВЕНО придобит имунитет.

    ПП.
    Като пиша "сещам се и за умрели", то да уточня, че НЕ СЕ СЕЩАМ, за нито един умрял, който да не е имал придружаващи заболявания.
    Знам за такива които имаха рак, провеждаха тежки терапии, но официално умряха от ковид.
    Знам за такива които имаха сериозни сърдечни проблеми, едвам кретаха, но официално умряха от ковид.
    Знам за такива които имаха тежка бъбречна недостатъчност и на диализа, с много съпътстващи усложнения, но официално умряха от ковид.
    Знам за такива които бяха над 80 години и напълно се вписваха в понятието "едвам шаващи бабки и старци", с всичките съпътстващи възрастови здравословни отклонения, но официално умряха от ковид.
    Не знам за нито един, който да е бил напълно здрав и да е умрял от ковид. Знам от медиите, че е имало и такива случай, но те не са сред моите познати. Най-здравия от моите познати, който умря от ковид, една почти 60-годишна жена, която на външен вид изглеждаше здрава и младолика, но беше прикована в къщи последните две-три години заради силно изострен херпес зостер + автоимунни процеси.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 16-06-22 в 11:04.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #10532

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Не знам ти коя постковид вълна имаш предвид.
    Март-април си имаше реална вълна с купища болни. Да, много по-ниска от тази Януари и Ноември, но я имаше и всеки личен лекар ще ти потвърди.
    Просто никой не се тестваше. Около мен 1/3 от хората бяха болни, включително жена ми. Почти никой не си прави официален тест, а в най-добрия случай домашен. По-отговорните се самокарантинираха, но някои си подсмърчаха наволя в градския транспорт и офисите.
    Не отричам, че повечето хора са го изкарали. Ти не можеш да отречеш и масовото повторно зарязаване и боледуване.
    Мангъров още лятото на 2020 каза, че 70% са го преболедували. После каза, че преболедуването дава вечен имунитет срещу всички варианти. В ефир излъга за стотици починали от ваксините само в България.
    Не ми се търси, но имаше списък с всичките му глупости, които избълва.
    Мангъров, Чорбанов, Слави и екипът му, Първанова са пряко отговорни за огромна част от починалите от Ковид19.

    ПП. Аз пък познавам 3-ма по-млади от мен, нито един със съпътстващи заболявания, които си отидоха от Ковид19.
    Не виждам какво оправдание е и факта, че са имали повечето хора заболявания. Това, че някой е с диабет, хипертония или друго хронично заболяване, не е причина да го отписваме с лека ръка. С тях се живее десетилетия.

    Да, епидемията отмина. Тя получи естествения си ход и завърши с лек, макар и масов вариант.
    Резултата ти го показаха по-горе - 2-ро място в света по брой починали на глава от населението. Един голям български град изчезна.
    Смея да твърдя, че с правилното отношение, тези хора можеха да са наполовина. По-важното, това е мнението на баща ми, прекарал 45 години в лечение на заразно болни.

  4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #10533

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Значи на всяко твое изречение, виждам несоътветствия с моята представа за реалността и с моята представа как трябва да гледаме на нещата.

    Първи пример:
    Преди да говориш за "имунитет и вечен имунитет", трябва да можеш да кажеш какво разбираш под имунитет.
    И Кунчев, и Кантарджиев, и здравни министри, "ваксинирането" често го наричаха "имунизиране", което е откровена лъжа, тъй като всички се убедихме, че и след ваксина може да боледуваш и това често се случваше. Каква ли ще да е дефиницията за имунитет след като се разболяваш след имунизиране (?) !
    Критикуваш Мангъров, че казал нещо неточно за имунитет, а за изброените и думичка не казваш. Техните "неточности" са много по-лошо нещо, щото те са облечени с власт и прилагат решения засягащи всички.

    Втори пример:
    Мангъров бил казал още през 2020, че 70% вече имали имунитет е "една жена на пазара каза".
    Някой бил събрал неговите изказвания - ми покажи, ама в оригинал какво точно е казал, а не някой да казва какво всъщност този някой си мисли какво е казал Мангъров. Щото и аз съм следил десетките изказвания на Мангъров от 2020 насам и като изключим едно-две, то всички останали изказвания са си съвсем точни по отношение на медицинска фактология и медицинска наука.

    Трети пример.
    Много удобно е при нужда да кажеш "ми то имаше скрита вълна". Съгласен съм, че имаше скрита заболеваемост, но да твърдиш, че е била под формата на вълна е "една жена на пазара каза". Аз пък твърдя, че скритата заболеваемост я имаше още от самото начало от 2020 и винаги е била някакъв процент от регистрираната официално дневна заболеваемост. А щом регистрираната официално дневна заболеваемост не отчита вълна, то няма как процент от нея да отчете вълна.

    Четвърти пример:
    Ето тук е официалния държавен сайт и неговата страница с ежедневните новини
    https://coronavirus.bg/bg/news
    Можеш да разцъкаш напред-назад по новините за Януари-Март-Април и да подгледнеш числата относно въображаемата пост омикрон вълна в този периос. НЯМА ТАКАВА !
    Също така, в този сайт някъде имаше файлове за изтегляне с готова ежеднавна статистика от началото до днес - поразрови се, ако мислиш, че така ще ти е по-лесно да провериш числата.
    Тук може да направим едно уточнение, че говорим за "постомикрон вълна", а не "постковид вълна". Ти си написал второто, но е възможно и аз някъде да съм написал второто, имайки предвид първото.
    Та това което казвам е, че в България не е имало постомикрон вълkа, за разлика от Англия и някои западноевропейски страни.

    Пети пример.
    Поразително е с каква лекота сочиш с пръст "Мангъров, Чорбанов, Слави и екипът му, Първанова са пряко отговорни за огромна част от починалите от Ковид19."
    По същия нечин аз мога да кажа "Борисов, Ангелов, Кунчев, Кантарджиев, оня с генералските лампази и всички останали с медицинска власт в периода на високата смъртност, са пряко отговорни за огромна част от починалите от Ковид19.

    Относно високата смъртност - аз така и не разбрах какво точно искате да кажете с високата смъртност, честно.
    Че не ми е известна ? Не, известна ми е.
    Че аз съм виновен за нея ? Не, не съм аз виновен за нея.
    Че Мангъров е виновен за нея ? Не, такъв извод не следва от никъде.
    Че властимащите с техните решения са виновни ? Да, има смисъл да е така, но един път вие не го казвате и втори път властимащите направиха много от нещата, които можеха да се направят.
    Че умрелите са умрели щото не са се ваксинирали ? Да, много от умрелите не бяха ваксинирани. Един път щото за известно време нямаше ваксини, втори път, че когато имаше, то много от умрелите не искаха да се ваксинират преди да са умрели. И затова са виновни преди всичко те самите и съдържанието на черепите им. Може ли да си на години, да попадаш в категорията рисков, да има налични налични безплатни ваксини и да отказваш да се ваксинираш ?! В България всичко може, "тука е така" както пишеше на онази станала много известна табела на границата. ... Единственото за което не са виновни е за количеството на съдържанието в черепите им - толкова им е дала природата ... а както е казал Дарвин, ако природата ти даде малко, то има силно повишена вероятност бързо и неочаквано да получиш "награда Дарвин".

    Окончателно:
    Казах вече, че забравих за ковида и тази тема не ме вълнува (заради развитието на вируса до сегашния безобиден такъв), независимо дали ковид19 ще ме посети пак с някоя нова мутация.
    Но сега намирам още една причина да не ме вълнува - в дискусиите по този въпрос хората не боряват с факти, а цитират "една жена в трамвая каза".
    Казах още, че няма да преча на начина на живот и мислене на хората, такъв какъвто те сами са си го избрали. Но категорично ще се противопоставям някой да ми налага начин на живот (и начин на мислене), такъв какъвто той е избрал за себе си, с изключение на случаите, когато става въпрос за нормативни документи и закони (например носене на маски).
    Този пост е редактиран от MitkoS; 17-06-22 в 14:48.

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #10534

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    1. Под имунитет в контекста на темата, разбирам способността на организма да се защити от SARS-COV-2.
    Дали ще е посредством ваксинация с някоя от наличните ваксини или чрез преболедуване е все тая.
    Вече е ясно колко ефективни са ваксините, колко време предпазват и срещу кои варианти.
    Ясно е и каква е цената, която се плаща за имунитет, придобит от преболедуване, особено у нас.

    2. Познавам лично Мангъров. Отделно е близък с баща ми, работят заедно, включително за Ковид пациенти.
    Добър лекар е, но има огромен проблем с егото си и желанието да се доказва.
    Оппита му за политическа кариера го принуди да плюе на цялата медицина и избълва купчина глупости.
    За съжаление не намирам пълната статия със всичките му прогнози и твърдения. Бяха в една фейсбук група.
    Ето тук друг опит по дати как си мени мненията.
    https://www.facebook.com/petarangelo...17247317636841

    3. Не знам защо ме препращаш към официалната статистика при положение, че тя разчита на официални данни, които идват от официални тестове.
    Тестове, които никой вече не прави след като се видя колко леко минава омикрон.
    "Една жена на пазара каза" са твърдения на лекари, лекуващи пациенти с подобни оплаквания в 3 големи града.
    Не мисля, че е някаква тайна повишения брой болни март месец. По новините въртяха някакви сезонни вируси, гуж грип и тн.
    Коеид19 си беше, но хората както на теб, им беше писнало и нито се тестваха, нито ходеха на лекар както преди.
    Така или иначе, не виждам какво значение би имало ако не сме имали постомикрон вълна. Всяка страна си има своята специфика. Ние и първа вълна нямахме.
    Отдавна се доказа, че българите не сме някакъв феномен относно Ковид19.
    Нови вълни неминуемо ще има още това лято/есен. В България също.
    Точно това споделих в оригиналния си пост да подходим адекватно и да не се изхвърляме с тежестта на мерките ако отново е същия вариант.

    Далече съм от това да възхвалявам Борисов и Щаба. Техния провал е ясен. С изключение на първото рязко затягане, където случайно постигнаха нещо положително, всичко друго беше слабо казано неадекватно и залитане в крайности.
    Въпроса е, че Мангъров и сие създадоха една лишена от медицинска логика опозиция на мерките и ваксините, които доведоха до препълване на болниците и от там хиляди умрели.
    Ти обвиняваш умствения капацитет на населението. Други лошото здравословно състояние на хората. Трети системата на здравеопазване.
    Всички те са прави. Като го знаем това, трябваше да направим всичко възможно да ги предпазим - по-малко контакти и повече ваксини.

    То всички забравихме и приключихме с тази епидемия /даже и в чужбина/.
    Оплакахме ги тия 50-60 хиляди човека, за останалите живота продължава.

  6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #10535

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Пак си се отдал на негативно пророкуване ... твоя си работа.
    Аз си свиркам и си гледам кефа, като ковида не е в моето полезрение и в моята глава.

    Вълнуват ме обаче ей такива уж "добри" неща на "загрижените" хора.

    ----------------------------------------------------------------

    Китай контролира движението на всеки жител с антиковид приложение.

    Гневни клиенти на банки, пътували до град в централната част на Китай, за да изтеглят спестяванията си от изпаднали в затруднение местни банки, са били спрени от приложение на техните мобилни телефони за следене на здравето им, предаде Асошиейтед прес.

    От жителите на Китай се изисква да свалят приложението, което показва код за техния здравен статут, включително дали има вероятност да са имали контакт с болни от Covid-19. За използването на обществен транспорт и влизане в места като офиси, ресторанти и молове е необходимо приложението да показва зелен код. Но някои клиенти на банките в централната провинция Хънан казаха, че техните кодове са били променени от зелени на червени.

    Информацията предизвика национален дебат как инструмент, проектиран за опазване на общественото здраве, е бил присвоен от политически сили за потулване на проблем, отбелязва АП.
    ...

    ----------------------------------------------------------------

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #10536

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Не виждам нещо негативно в мненията ми.
    Гледам си кефа и аз.
    За мен е ясно, че нова вълна ще има. Тя реално почва. От седмица официалнната статистика показва тренд нагоре, а реалната е в пъти повече.
    Дори и да получим някакъв осезаем пик сега лятото, се съмнявам на фона на кризата, войната и политическата обстановка да има официална реакция с мерки.
    В личен план, след 2 преболедувания и 2 ваксини, нямам грам притеснения. Каквото можа ми го причини ковида. Явно си оставам с трайни увреждания.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #10537

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Явно си оставам с трайни увреждания.
    За какво говориш?
    'Увреждания' звучи някак страшно.

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #10538

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    За какво говориш?
    'Увреждания' звучи някак страшно.
    Слабост в крайниците, лесна умора и задъхване. Разсеяност /по-голяма от обичайната ми преди/, трудна концентрация.
    Последната година се разболявам с кашлица поне 3 пъти, веднъж пих антибиотик. Преди Ковид19 не помня да съм се разболявал за повече от ден с леки симптоми.
    След консултация с пулмолог уж нямам проблеми с дробовете.
    Това е година и половина след първото преболедуване.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #10539

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    При лекарите винаги е добре да потърсиш второ мнение, когато имаш проблем, а ти казват, че нищо ти няма.
    Какви изследвания ти прави?

  12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #10540

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Слабост в крайниците, лесна умора и задъхване. Разсеяност /по-голяма от обичайната ми преди/, трудна концентрация.
    Последната година се разболявам с кашлица поне 3 пъти, веднъж пих антибиотик. Преди Ковид19 не помня да съм се разболявал за повече от ден с леки симптоми.
    След консултация с пулмолог уж нямам проблеми с дробовете.
    Това е година и половина след първото преболедуване.
    Годинките стават повечко...
    Изключая разболяването, и аз отчитам останалите в по-малка или по-голяма степен, но не правя Ковид връзка.

  13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #10541

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Изглежда все пак се случва сериозно повишаване на заразяванията в България.
    Аз лично не му се притеснявам, но се извинявам на тези които изпитват притеснения - извинявам се за демонстрираната от мен самонадеяност в скорошната дискусия.
    Не че не си го премятам в другия крачол, премятам си го (по отношение на числата) - извинявам се преди всичко за това, че сигурно има хора с основателни притеснения, а пък аз едва ли не ги осмивах.

    Относно трайните последици искам да кажа няколко думи:
    Има една приказка, че минеш ли 45 години, като отслабнеш 3кг, два от тях са мускулна маса.
    Който се чувства физически зле след ковид, ако иска да се възстанови, то ще трябва да положи сериозни физически упражнения - фитнес, гири, колело, планински туризъм, плуване, тенис, и т.н, кой каквото му е присърце. При това става въпрос за месеци, а не за седмици.
    При мен тази рецепта проработва за трети път.
    Сега след втория ковид (Февруари-2022) близо десет дена почти не се храних поради силна липса на желание и апетит. Съответно позагубих пак тегло и пак основно "мръвка".
    От четири месеца блъскам с гири - започнах през Март с тежести 5-6 кг щото не можех с по-тежки, сега гирата ми е 19 кг и скоро ще я направя 20.
    При карането на колело нещата са по същия начин - започнах в началото на Май с 1-2 км на равно (не можех повече), а сега карам по 50 км седмично с прилични денивелации по трасето.
    Минал ли си 50, много е важно повишаването на натоварванията да става изключително плавно. Най-бързия път към провала е да се надцениш и бързо да повишиш натоварването. Ако повишиш рязко, то от това ще има еднократен кеф, но няма да има възможност да се повтори и потрети, съответно и желанието изчезва. Не трябва така. Трябва плавно, а също трябва да не е много начесто натоварването, така че да има нормално физическо възстановяване след физическите усилия.

    Относно мозъчната мъгла - след първото боледуване което беше тежко и продължилно (Август-2020) имах доста тежка такава, която мъгла обаче впоследствие значително се разсея. За кратко взимах някакви таблетки с гинко билоба, но беше за кратко и само го споменавам без да му придавам особено значение. При второто боледуване с Омикрон, не съм имал мозъчна мъгла. Т.е., искам да кажа, че е много вероятно с времето постковидната мозъчна мъгла да изчезва от само себе си, а на нейното място да идват възрастовите проблеми с паметта.
    Имам задух, но го имам отпреди ковида и вероятно се дължи на едни слеоперативни сраствания в областта на диафрагмата. След първия ковид имах ужасен продължителен задух. Но в днешно време е от нивата преди ковида
    Този пост е редактиран от MitkoS; 29-06-22 в 14:16.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #10542

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Годинките стават повечко...
    Изключая разболяването, и аз отчитам останалите в по-малка или по-голяма степен, но не правя Ковид връзка.
    Въпроса е, че точно след К19 остарях с 10-15 години.
    Преди това спортувах сравнително редовно - упражнения с тежести, тенис. Дори на аматьорски турнири ходих.

    Мина доста време от преболедуването, но не мога да си върна формата. Примерно упражнения, които съм правил без проблем с 7кг тежест, сега едвам успявам с 4кг.

    На преглед бях при една професорка, още като влезнах пред вратата директно ме пита - Кога сте боледували от Ковид19?
    Каза, че почти всичките ѝ пациенти идват с постковид симптоми.
    Официалната статистика в световен мащаб показва подобна тенденция.

  16. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,364
    #10543

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Въпроса е, че точно след К19 остарях с 10-15 години....

    На преглед бях при една професорка, още като влезнах пред вратата директно ме пита - Кога сте боледували от Ковид19?
    По въпроса за ковид мисля,чв всички трябваше да се пазим,както нас така и близките си.Много хора си заминаха и доста от тях можеше да избегнат това,ако всеки се стремеше да има дисциплина.Разбира се това трудно може да предпази човек от заразяване.Мрънкането,че ще обеднеем(или умрем от глад).как ще учат учениците(и кво толкоз ще пропуснат?).
    Аз също карах 2 пъти ковид,първия път леко,втория ако не знаех за каква болест става въпрос ,по-леко от настинка.Не съм ваксиниран,но не съм антиваксър.Всеки който се чуства застрашен поради заболявания или слаба имунна система(лошото тук е ,че това е доста разтегливо понятие за много хора) трябва да се ваксинира.
    Мисля си,че не си остарял с 10/15 години ,а просто болеста е протекла по-тежко поради това,че имунитета е недостаъчен.
    Имунитета се придобива чрез много практики-дишане,храна(!),масажи,упражнения(силовите са друга тема).
    В едно клипче в тубата обясняващия как и по колко трябва да се диша дълбоко(като практика,а не да казваме -аз дишам) правилно отбеляза,че в училище за толкова години не учат децата на най-важните в живота неща,като как да дишат а сума ти години им пълнят главите с неща които ако 10% ги използват......
    За храната е много дълга тема за тук ,но не съм сигурен че има много които се интересуват,После един ме пита на кого да вярвам за ковида.Казвам,на когото си искаш,щом като си млад и те поваля два пъти ,а доста по-възрастни от теб го карат без проблеми,ти сам си решаваш.
    Относно професорите и медицината-няма лошо,но само в краен случай.И бива много да се внимава с операции и тем подобни,защото всеки в днешно време си търси клиенти.Примери няма да давам,но като тръгнеш повечко сам ще разбереш.
    Знам,че едва ли ще съм полезен на някой с такова мнение,всеки предпочита да иде при лекаря и ....Но често се случва лекарите да лекуват последствията ,а не причините(за съжаление).

  17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,858
    #10544

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])


    …лекарите да лекуват последствията ,а не причините…
    Ами голяма част причините - затлъстяване, заседнал живот, пиене, пушене,…, сами си ги причиняваме.
    И после лекарите лекуват диабет, кръвно, раци разни…
    И за ужасния въздух в големите градове не мисля че са виновни….
    А че много го обърнаха на печалбарство, за съжаление е така, но това е съвсем друга тема,
    и си има елементарни причини за това.

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #10545

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    По въпроса за ковид мисля,чв всички трябваше да се пазим,както нас така и близките си.Много хора си заминаха и доста от тях можеше да избегнат това,ако всеки се стремеше да има дисциплина.Разбира се това трудно може да предпази човек от заразяване.Мрънкането,че ще обеднеем(или умрем от глад).как ще учат учениците(и кво толкоз ще пропуснат?).
    Аз също карах 2 пъти ковид,първия път леко,втория ако не знаех за каква болест става въпрос ,по-леко от настинка.Не съм ваксиниран,но не съм антиваксър.Всеки който се чуства застрашен поради заболявания или слаба имунна система(лошото тук е ,че това е доста разтегливо понятие за много хора) трябва да се ваксинира.
    Мисля си,че не си остарял с 10/15 години ,а просто болеста е протекла по-тежко поради това,че имунитета е недостаъчен.
    Имунитета се придобива чрез много практики-дишане,храна(!),масажи,упражнения(силовите са друга тема).
    В едно клипче в тубата обясняващия как и по колко трябва да се диша дълбоко(като практика,а не да казваме -аз дишам) правилно отбеляза,че в училище за толкова години не учат децата на най-важните в живота неща,като как да дишат а сума ти години им пълнят главите с неща които ако 10% ги използват......
    За храната е много дълга тема за тук ,но не съм сигурен че има много които се интересуват,После един ме пита на кого да вярвам за ковида.Казвам,на когото си искаш,щом като си млад и те поваля два пъти ,а доста по-възрастни от теб го карат без проблеми,ти сам си решаваш.
    Относно професорите и медицината-няма лошо,но само в краен случай.И бива много да се внимава с операции и тем подобни,защото всеки в днешно време си търси клиенти.Примери няма да давам,но като тръгнеш повечко сам ще разбереш.
    Знам,че едва ли ще съм полезен на някой с такова мнение,всеки предпочита да иде при лекаря и ....Но често се случва лекарите да лекуват последствията ,а не причините(за съжаление).
    Принципно съм съгласен, но ако става дума за моя случай, имунитета си ми беше добре. Нямам спомен близките 15-20 години да съм боледувал.
    Антибиотик и някакви по-сериозни лекарства съм пил веднъж за този период.
    Самия ковид го изкарах с един ден температура и седмица лека кашлица. Даже не пих и лекарства.
    На преглед отидох защото последната година, освен споменатите симптоми, през няколко месеца ми се появява кашлица.
    Преслуша ме специалист, направиха снимка на дробовете - няма проблеми. Може и детето да влачи вируси от градината, знам ли.

    Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 982
    Последно: 25-03-24, 13:02
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 09:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 12:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 08:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе