Страница 8 от 97 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Здравейте, от няколко дни съм собственик на Панасоник TX-37LZD80F , разбира се веднага взех кабел DVI-HDMI 10м..И пред мен изникнаха следните въпроси:
    1. Как да изключа Overscan-а?(ако има значение видео картата ми е MSI 7900GTO 512MB/256)
    2. Когато вкючвам кабела м/у TV-то и PC-то трябва ли да ги изключвам, да махам антената на кабелната и може ли да остане кабела включен и когато не гледам филм от PC?
    Предполагам, че въпросите от точка 2 са малко риторични, но искам да го чуя от хора, които разбират повече от мен!
    Предварително благодаря на отзовалите се

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

От менюто на телевизора където променящ Аспекта на картината /4:3, 16:9, Just../ имаш един режим, в който Overscana е изключен.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Medsun
    2. Когато вкючвам кабела м/у TV-то и PC-то трябва ли да ги изключвам, да махам антената на кабелната и може ли да остане кабела включен и когато не гледам филм от PC?
    При включване на кабел между РС и ТВ, трябва да са изключени и 2-те устройства. Кабелът може да остане включен, когато не се използва. Антената на кабелната може да е проблем, ако няма т.н. "галваничен разделител".

Цитат Първоначално публикувано от vodoraslo
    А относно филмите, си е най-добре да се гледат през DVD - домашно кино, аз и без това няма да седна да ги гледам на/през PC.
    Това не е точно така. Направил съм си HTPC, през което се пуска основно HD материал на ТВ-то. Малко са Плеарите, които го могат това.
    HTPC - POV M2 Mediacenter, X2 4600+@5000+, GB MA78GM-S2H (Ати 3200), WD5000AAKS, 2x1GB A-Data, Fortron 350PNF, Creative Live 24bit, LOGITECH X-530 5.1, ЛСДТВ SAMSUNG LE-32S81

5. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    При включване на кабел между РС и ТВ, трябва да са изключени и 2-те устройства. Кабелът може да остане включен, когато не се използва. Антената на кабелната може да е проблем, ако няма т.н. "галваничен разделител".
    T.e. може въобще да не изключвам кабела м/у TV и PC, стига кабела за кабелната да е махнат когато гледам филм от PC? А със галваничния разделител може ли да не махам и антената, понеже от много махане на антена съм прецаквал буксата на старото TV?

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    От менюто на телевизора където променящ Аспекта на картината /4:3, 16:9, Just../ имаш един режим, в който Overscana е изключен.
    Аз по принцип си гледам на JUST, но при 1920/1080 филмите от PC ми излизат извън екрана! Единствената резолюция на, която всичко е ок е 1840/1036 (нещо подобно). Някакви идеи ако имате с радост ще ги пробвам

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Точно така. В момента HTPC е постоянно включено към ТВ-то чрез ХДМИ, както и кабелната минавайки през Сеттопбокса.
    Нямам някакви особени проблеми с възпроизвеждането както на 720р така и на 1080р на цял екран.

7. Тук е от
    Jun 2008

ок мерси за помощта VanDan, има ли значение каква марка и характеристики има този галваничен разделител? Ако може дай съвет, парите не ме притесняват, четох по-назад, че за 6лв и нагоре са добри като качество!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Medsun
    T.e. може въобще да не изключвам кабела м/у TV и PC, стига кабела за кабелната да е махнат когато гледам филм от PC? А със галваничния разделител може ли да не махам и антената, понеже от много махане на антена съм прецаквал буксата на старото TV?

Аз по принцип си гледам на JUST, но при 1920/1080 филмите от PC ми излизат извън екрана! Единствената резолюция на, която всичко е ок е 1840/1036 (нещо подобно). Някакви идеи ако имате с радост ще ги пробвам
    Извинявай, моя грешка. Значи определено трябва HD филмите да ги гледаш на Аспект Auto или 16:9, а за да изкючиш Overscana трябва в Менюто - Setup да избереш Picture Overscan - Off.
    Иначе за да не ти "бяга" картината на монитора трябва да накараш видео картата да показва различни резолюции на двата дисплея. За съжаление май не при всички модели и версии на драйвера е постижимо.

10. Тук е от
    Jun 2008

Получи се благодаря още веднъж за съветите ви имам да ви черпя по едно

11. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте,
    Искам да попитам има ли значение при Вкл. или Изкл. устройстава се включва /изключва/ кабел HDMI ---> HDMI в случая при мен става въпрос за Лаптоп към LCD TV Samsung. И има ли въобще значение по какъв начин става.?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Много хора го правят при включени устройства, но може да прочетеш в съседната тема за Panasonic PV70 до какво стигат някои хора.

13. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте, имам проблем със свързването на компютъра си с телевизора. Видеокартата ми е GeForce 6600 и има TV-out, който е S-Video с четири дупчици. Същият е и входът на телевизора, който е плазмен Panasonic TH-37PV8P. Към видеокартата е включен и монитор Samsung 971p чрез DVI входа. Купих си евтин 10 метров S-video кабел и го включих към телевизора и към компютъра. От менюто на видеокартата опитах каквото можах, давах Clone, DualView, пробвах и с television setup wizard, но досега не съм успял да изкарам абсолютно никакъв образ на телевизора. Дайте съвет! Благодаря предварително!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Забрави.
    Само един DVI ли имаш? Нямаш ли поне VGA?

16. Тук е от
    Jun 2008

Имам VGA. Мога да взема един кабел от VGA към scart или към чинч, но си мислех, че с S-video ще стане най-лесно? Каква е функцията на този TV-out ако не върши работа? VGA към scart ще стане, така ли?

П.П. Отново благодаря за бързия отговор!

17. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Аз кабел VGA- SCART мисля че няма . Но има S-video - SCART , но по този начин няма да можеш да пускаш висока разделителна към телевизора. Нямаш ли VGA вход на телевизора ? Ко имаш пробвай през него .
    Или ако имаш о VGA вход на монитора премести го на него , а телевизора свържи с DVI -HDMI кебел.
    Успех.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

S-video e сигнал със лошо качество и ниска резолюция.
    Приципно би трябвао да може да пуснеш S-Video от картата към телевизора, но резултата ще е плачевен.
    PV8P май няма VGA вход. Варианта е да ползваш VGA за монитора, а да освободиш DVI за кабел DVI-HDMI. Така качеството на монитора няма да се влоши видимо, а през HDMI ще изкараш 720р сигнал, което е в пъти по-добре от S-Video.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 97 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе