кабела на кабелната изключен ли е?
пробва ли си други кабели?
кабела на кабелната изключен ли е?
пробва ли си други кабели?
Здравейте,
Абе при мен се получава един гаден проблем.Свързал съм Лаптопа със Сони ресийвър и ТВ Самсунг посредством HDMI кабели.Когато гледам HD Movies след известно време почва разминаване на Звук и Картина , като преместя кадъра се оправя и след време пак се появява , чудя се къде е проблема в кабелите, настройките от КМPlayer, или някъде другаде. От лаптопа към Ресийвъра съм с лентов HDMI 1.3 High Performance cable , а от ресъйвъра към ТВ-то Low performance HDMI cable
Когато гледам ДВД или DivX този проблем го няма. Интересно ми е какво мислите и Вие.
Мисля,че не ти достига процесорна мощПървоначално публикувано от veselintonev
Вържи ТВ-то и компа на една и съща фаза/контакт/ и виж пак ли го прави проблема.А може и да е от кабелната,вземи си галваничен разделител за кабелната.Първоначално публикувано от bborisov
Едит:
Ох пуснах две мнения едно след друго,ще ме прощавате,но няма бутон за триене или поне аз не го откривам!
Може и това да е , но когато върви само Лаптопа проблем нямаПървоначално публикувано от demiro
Аз пьк имам друг подобен проблем.
Врьзка "видео" - (PC,Nvidia 9500Gt- HDTV, кабел DVI- HDMI).
Звук- ( PC дьно - дом. кино, оптичен кабел).
Има забавяне на звука, който се чува от дом.кино спрямо образа, който подава видеокартата.
Казвам забавяне, защото имам и аналогова врьзка "дьно- тонколони, през чинчове" ( в две стаи сьм),
и като намаля аналоговия звук, така че да чувам и оптичния, се получава закьснение, в мсек. (подобно на ехо).
Незнам дали го обясних точно, но дайте сьвет как може да се коригира това "закьснение" на оптиката.
Поздрави.
Натоварване на процесора е (15-20)%, RAM 2GB. Така че няма да е от процесорна немощ.
Кабелната минава през цифров приемник и оттам със скарт кабел в плазмата , дали може да е от нея ?Първоначално публикувано от demiro
Доста хора се оплакват от такъв проблем което ме кара да мисля че е често срещам проблема. Обаче както е във твоя случай се описва проблема но не и хардуера и какво се слуша - така че:Първоначално публикувано от stoikov
Какъв ти е ресивъра на който си вързал оптиката?
Каква е звуковта карта - МОДЕЛ на чипа?
Кога се появява забавянето - при PCM, AC3, DTS сигнал или при трите вида.
Какъв плеър използваш? Пробвал ли си с друг плеър?
Когато отговориш на тези въпроси ще стане малко по ясно от къде може да е проблема.
За момента имам идея къде е кахъра, но предпочитам да видя отговорите преди да правя предположения.
Значи MB е Гигабайт Ga-Ma69g-s3h, CPU е AMD Athlon 64 x2 5400+ box, Ram 2Gb/800MHz, VC ESC 9500GT 512MB DDR2
Дом. кино е Samsung HT-X715, не лагва сьс сигурност, свьрзах го оптично с тв- ресивера и проблем никакьв сьс звука.
Пробвах почти всички вьзможни врьзки с комп-а, лага си остава. И най- неочакваното за мен бе, че го има и при аналагова врьзка комп- дом.кино, или комп- ТВ. Така че, сам по себе си S/PDIF-a не е виновен за лага. Правя опит, врьзвам слушалки на (line out), уредба на друг out, и пускам сигнал "грешка" на Уиндоуса,(гонг), и пьрво чувам гонга в слушалките, после в уредбата.
Разменям им местата, сьщатата работа- няма спасение.
Пускам клип сьс звук, директно на ТВ-то, през DVI-HDMI кабела. Лага го има и там, на колонките на Тв-то.
Нещо в компа куца. Отделна саунд-карта ли да сложа?!
Идеята е да гледам HD филми от комп-а, а звука да е по оптика, за да избегна свьрзване на много кабели за сьраунд, субуфер и т.н
Но този лек лаг ме дразни.
Е при тази ситуация която си описал остават две възможности:
1. Хардуерен проблем на аудиото (дъното).
2. Проблем с драйверите.
Очевидно проблема е в компютъра и то не е в плеър или кодек. Препоръчвам ти да опиташ инсталиране на по нов драйвер за аудиото. Ако не стане - преинсталация на ОС. Ако и това не помогне очевидно проблема е хардуерен и тогава избора ти е между друга звукова карта или подмяна на дъното!
Ясно,благодаря. С Realtek HD Audio сьм, AC889A.
Този драйвер за аудиото кьде да го тьрся, в сайта на Гигабайт или на Realtek?
Здравейте, аз имам следния проблем: свързвам РС-то ATI 3850 /сега съм с 4850/с ресийвъра harman kardon avr 347 с HDMI кабел /евтин/ от там пак с HDMI към шарп 37sa1e. Та проблема е в това, че не мога да изкарам аудиото в 5.1 формат а само стерео и няма друга опция никъде какви ли не драйвери не слагах какво ли правих и нищо. сега съм с SPDIF кабел и мога от дъното да докарам 5.1 на некое двд. това е сега играя с новата карта 4850 токсик пак никаква опция не мога да пусна като 5.1 а пише в Need for speed undercover опция съраунд. моля ако имате някаква идея да я споделите. а поръчах си от щатите 1.3б кабел да видим какво ще стане като дойде.
А сигурен ли че изобщо от видео картата е постижимо да излезне 5.1 звук?
През SPDIF е възможно и щом имаш ресийвър ползвай него.
ati 4850 поддържа 7.1 звук, обаче вистата ми показва само 2 говорителя /стерео/ през hdmi-тo. А си купих ресийвъра за да слушам поне 5.1.
Влез в Sound manager--a/HD Audio manager/ и си направи настройките така както искаш ти.При мен също това беше проблем с Лаптопа излизаше само 2 ch звук. Там има опции какъв звук да ползва при HDMI връзка. Виж в долния Линк!
http://img.data.bg/i.php?id=1253692