Страница 18 от 97 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

кабела на кабелната изключен ли е?
    пробва ли си други кабели?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте,
    Абе при мен се получава един гаден проблем.Свързал съм Лаптопа със Сони ресийвър и ТВ Самсунг посредством HDMI кабели.Когато гледам HD Movies след известно време почва разминаване на Звук и Картина , като преместя кадъра се оправя и след време пак се появява , чудя се къде е проблема в кабелите, настройките от КМPlayer, или някъде другаде. От лаптопа към Ресийвъра съм с лентов HDMI 1.3 High Performance cable , а от ресъйвъра към ТВ-то Low performance HDMI cable
    Когато гледам ДВД или DivX този проблем го няма. Интересно ми е какво мислите и Вие.

4. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    ...Интересно ми е какво мислите и Вие...
    Мисля,че не ти достига процесорна мощ

5. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от bborisov
    ...Появи се силно трептене на монитора (19 инчовия) , а при ТВ-то няма проблем . Като измъкна ДВИ-ХДМИ кабела от видеокартата (ASUS RADEON 1650X Pro 256MB) спира трептенето на монитора . Къде да търся проблема ?
    ...
    Вържи ТВ-то и компа на една и съща фаза/контакт/ и виж пак ли го прави проблема.А може и да е от кабелната,вземи си галваничен разделител за кабелната.

Едит:
    Ох пуснах две мнения едно след друго,ще ме прощавате,но няма бутон за триене или поне аз не го откривам!

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от demiro
    Мисля,че не ти достига процесорна мощ
    Може и това да е , но когато върви само Лаптопа проблем няма

7. Тук е от
    Oct 2008

Аз пьк имам друг подобен проблем.
    Врьзка "видео" - (PC,Nvidia 9500Gt- HDTV, кабел DVI- HDMI).
    Звук- ( PC дьно - дом. кино, оптичен кабел).
    Има забавяне на звука, който се чува от дом.кино спрямо образа, който подава видеокартата.
    Казвам забавяне, защото имам и аналогова врьзка "дьно- тонколони, през чинчове" ( в две стаи сьм),
    и като намаля аналоговия звук, така че да чувам и оптичния, се получава закьснение, в мсек. (подобно на ехо).
    Незнам дали го обясних точно, но дайте сьвет как може да се коригира това "закьснение" на оптиката.
    Поздрави.

Натоварване на процесора е (15-20)%, RAM 2GB. Така че няма да е от процесорна немощ.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от demiro
    Вържи ТВ-то и компа на една и съща фаза/контакт/ и виж пак ли го прави проблема.А може и да е от кабелната,вземи си галваничен разделител за кабелната.

Едит:
    Ох пуснах две мнения едно след друго,ще ме прощавате,но няма бутон за триене или поне аз не го откривам!
    Кабелната минава през цифров приемник и оттам със скарт кабел в плазмата , дали може да е от нея ?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от stoikov
    Аз пьк имам друг подобен проблем.
    Врьзка "видео" - (PC,Nvidia 9500Gt- HDTV, кабел DVI- HDMI).
    Звук- ( PC дьно - дом. кино, оптичен кабел).
    Има забавяне на звука, който се чува от дом.кино спрямо образа, който подава видеокартата.
    Казвам забавяне, защото имам и аналогова врьзка "дьно- тонколони, през чинчове" ( в две стаи сьм),
    и като намаля аналоговия звук, така че да чувам и оптичния, се получава закьснение, в мсек. (подобно на ехо).
    Незнам дали го обясних точно, но дайте сьвет как може да се коригира това "закьснение" на оптиката.
    Поздрави.

Натоварване на процесора е (15-20)%, RAM 2GB. Така че няма да е от процесорна немощ.
    Доста хора се оплакват от такъв проблем което ме кара да мисля че е често срещам проблема. Обаче както е във твоя случай се описва проблема но не и хардуера и какво се слуша - така че:
    Какъв ти е ресивъра на който си вързал оптиката?
    Каква е звуковта карта - МОДЕЛ на чипа?
    Кога се появява забавянето - при PCM, AC3, DTS сигнал или при трите вида.
    Какъв плеър използваш? Пробвал ли си с друг плеър?
    Когато отговориш на тези въпроси ще стане малко по ясно от къде може да е проблема.
    За момента имам идея къде е кахъра, но предпочитам да видя отговорите преди да правя предположения.

11. Тук е от
    Oct 2008

Значи MB е Гигабайт Ga-Ma69g-s3h, CPU е AMD Athlon 64 x2 5400+ box, Ram 2Gb/800MHz, VC ESC 9500GT 512MB DDR2

Дом. кино е Samsung HT-X715, не лагва сьс сигурност, свьрзах го оптично с тв- ресивера и проблем никакьв сьс звука.

Пробвах почти всички вьзможни врьзки с комп-а, лага си остава. И най- неочакваното за мен бе, че го има и при аналагова врьзка комп- дом.кино, или комп- ТВ. Така че, сам по себе си S/PDIF-a не е виновен за лага. Правя опит, врьзвам слушалки на (line out), уредба на друг out, и пускам сигнал "грешка" на Уиндоуса,(гонг), и пьрво чувам гонга в слушалките, после в уредбата.
    Разменям им местата, сьщатата работа- няма спасение.
    Пускам клип сьс звук, директно на ТВ-то, през DVI-HDMI кабела. Лага го има и там, на колонките на Тв-то.
    Нещо в компа куца. Отделна саунд-карта ли да сложа?!
    Идеята е да гледам HD филми от комп-а, а звука да е по оптика, за да избегна свьрзване на много кабели за сьраунд, субуфер и т.н
    Но този лек лаг ме дразни.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Е при тази ситуация която си описал остават две възможности:
    1. Хардуерен проблем на аудиото (дъното).
    2. Проблем с драйверите.
    Очевидно проблема е в компютъра и то не е в плеър или кодек. Препоръчвам ти да опиташ инсталиране на по нов драйвер за аудиото. Ако не стане - преинсталация на ОС. Ако и това не помогне очевидно проблема е хардуерен и тогава избора ти е между друга звукова карта или подмяна на дъното!

13. Тук е от
    Oct 2008

Ясно,благодаря. С Realtek HD Audio сьм, AC889A.
    Този драйвер за аудиото кьде да го тьрся, в сайта на Гигабайт или на Realtek?

14.  

15. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте, аз имам следния проблем: свързвам РС-то ATI 3850 /сега съм с 4850/с ресийвъра harman kardon avr 347 с HDMI кабел /евтин/ от там пак с HDMI към шарп 37sa1e. Та проблема е в това, че не мога да изкарам аудиото в 5.1 формат а само стерео и няма друга опция никъде какви ли не драйвери не слагах какво ли правих и нищо. сега съм с SPDIF кабел и мога от дъното да докарам 5.1 на некое двд. това е сега играя с новата карта 4850 токсик пак никаква опция не мога да пусна като 5.1 а пише в Need for speed undercover опция съраунд. моля ако имате някаква идея да я споделите. а поръчах си от щатите 1.3б кабел да видим какво ще стане като дойде.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А сигурен ли че изобщо от видео картата е постижимо да излезне 5.1 звук?
    През SPDIF е възможно и щом имаш ресийвър ползвай него.

17. Тук е от
    Jun 2007

ati 4850 поддържа 7.1 звук, обаче вистата ми показва само 2 говорителя /стерео/ през hdmi-тo. А си купих ресийвъра за да слушам поне 5.1.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Влез в Sound manager--a/HD Audio manager/ и си направи настройките така както искаш ти.При мен също това беше проблем с Лаптопа излизаше само 2 ch звук. Там има опции какъв звук да ползва при HDMI връзка. Виж в долния Линк!
    http://img.data.bg/i.php?id=1253692

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 97 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе