Страница 96 от 97 ПърваПърва ... 468694959697 ПоследноПоследно
Резултати от 1,426 до 1,440 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

На инструкцията за употреба.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Харесал съм си LG 32LE5500, като имам лаптоп и компютър. Иска ми се, да не свързвам лаптопа с кабел към ТВ-то, но да гледам ТВ от него.
    Мога ли чрез wi-fi рутера от лаптопа през компа през някаква папка share да гледам филми? Рутера поддържа до около 55 мегабита в секунда, което е достатъчно според мен. Но въпроса е този lan вход на ТВ-то, само за екстрита му picasa, youtube ли е, или и за вход за сигнал.
    Другия вариант е да свържа компа с HDMI кабел към ТВ-то, и пак през рутера сигнала към ТВ-то.
    Общо взето много hi-tech технологии, а все още я караме на кабели. И то един хубав кабел 40лв.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

LAN-а е за екстрите, сигнал по него няма да дойде. Пусни си HDMI кабел - няма нужда да е 40 лв, за 20 има също толкова хубави.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Имам проблем.Телевизорът е LG 42LD465 включен е към компа с DVI-HDMI и стерео жак картината е перфектна но звука го няма никакъв къде е проблема?В менюто на телевизора няма настройка за звука през HDMI порта кабела за звука към тв-то е включен в порта с надпис audio in(DVI,RGB)на компа също не излиза меню за други устройства.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Най-вероятно този вход за звука не е за HDMI входа ти. Сега телевизора търси звук от HDMI, а той е някъде другаде.

7. Тук е от
    Nov 2010

Пробвай на друг HDMI порт. При мен (на Panasonic, но мисля че логиката е същата) аудиото (stereo jack -> 2 chich включени в AUDIO IN) тръгна само на HDMI 1 (на 2 и 3 - НЕ, явно не са еднакви, обикновенно на единия порт има допълнителни надписи) и допълнително трябваше да сменя настройката на Sound да е Аналогов, иначе чака цифров звук от HDMI.
    Конкретно на това LG 42LD465 гледам, че отзад от двете HDMI, едното е с възможност за PC mode, и отделно има PC Audio IN, според мен там трябва да е.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Ами точно там съм го свързал на HDMI(DVI) но звукът така и не се появи дори и след рестарт на телевизора

10. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Погледни какво пише по случая в ръководството на този тв.Според мен правилно е свързан,но навярно нещо друго изпускаш.Не вярвам да ти е за първи път свързването на подобна техника,явно тук при този модел има и нещо друго.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

здравеите отново.в4ера си взех HDMI кабел за 9лв и сварзах компа с тв 42лд5*** о4аквах да имам проблеми заради ефтиния кабел но вси4ко стана ок от парвиа пат.преди това изклу4ик и тв и комп,сащто така махнах и кабела за телевизиата защото ме прадупредиха да не са вклу4ени заедно.МОЛЯ АКО НЯКОИ ЗНАЕ НЕШТО ПО ВАПРОСА ДА ПИШЕ???

12. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от metodirik
    здравеите отново.в4ера си взех HDMI кабел за 9лв и сварзах компа с тв 42лд5*** о4аквах да имам проблеми заради ефтиния кабел но вси4ко стана ок от парвиа пат.преди това изклу4ик и тв и комп,сащто така махнах и кабела за телевизиата защото ме прадупредиха да не са вклу4ени заедно.МОЛЯ АКО НЯКОИ ЗНАЕ НЕШТО ПО ВАПРОСА ДА ПИШЕ???
    Повече от 5 години ползвам паралелно двата кабела без да ги изключвам и не виждам какъв проблем може да стане.Всъщност случвало ми се е да имам трептене на втория тв като монитор при подаване на сигнал от кабелната на първия ама предполагам,че ти не ползваш две тв-та свързани към един компютър.Няма какво да се случи споко.

13. Тук е от
    Nov 2010

Няма проблем с продължителното ползване на ТВ+РС (ако това питаш).
    Проблем може да възникне при самото включване на HDMI кабела, да прехвърли статично напрежение от кабелната и корпуса на ТВ към земя/шукото на РС и като краен ефект да ти думне или видео карта или HDMI платката на ТВ. Затова се препоръчва галваничен разделител на кабелната. (това е дискутирано доста в тази тема и в другата за кабелни оператори, search+read върши чудеса )

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от granity
    Повече от 5 години ползвам паралелно двата кабела без да ги изключвам и не виждам какъв проблем може да стане.Всъщност случвало ми се е да имам трептене на втория тв като монитор при подаване на сигнал от кабелната на първия ама предполагам,че ти не ползваш две тв-та свързани към един компютър.Няма какво да се случи споко.
    Много благодаря за помошта.ще те послушам и ще ги ползвам едновременно,става вапрос само за тв без монитор.THANKS

16. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Мислех първо да пиша в темата за калибрирането,ама проблема не е в телевизора,щото същата картина си я има и на компа... ...та значи проблема е следния:

Постоянно свалям филми 720р и 1080р основно от Арена и Замунда и напоследък ми прави впечатление,че една част от филмите примерно 10-ина процента,навсякъде,където има синьо в картината е едно такова засилено и гадно зеленеещо.Бялото като че ли съще е леко "мръсно".Иначе ако в кадъра няма синьо или зелено картината е перфектна.В същия момент ако пусна друг филм със същите настройки(тоест не пипам нищо и просто сменям филма) всичко е наред.Изтеглих няколко пробни HD клипа,единия от сайта на Microsoft и там картината е слънце.Изтеглих друг клип,където всичко е синьо Dolphins 720p и там няма порблеми.
    Дали проблема при ти филми е заради некачествено рип-ване на блу-рея или...и има ли някакъв лек

Телевизора е P42S10 връзката е HDMI

17. Member
    Тук е от
    Aug 2009

от рипването е, гледай да e 1080р и колкото повече гигабайти е филма толкова се очаква и картината да е по-добрa.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е от рипването и със сигурност не е от филмите.
    Изгледал съм стотици филми през последните 3-4 години в HD формат и наистина има лоши рипове с леко отклонение в цветовете, но нищо толкова фрапиращо.
    Подозирам, че проблема е в кодеци, плеър, настройки ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 09:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 14:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 21:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 10:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 01:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе