Благодаря.Явно проблема е в настройките на "сървъра",продължавам да го разучавам.Първоначално публикувано от kiroslavov
Моля,някой ако има опит с настройките на Домашний медиа-сервер да пише.
И по точно как се включва и изкл. транскодирането?
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Благодаря.Явно проблема е в настройките на "сървъра",продължавам да го разучавам.Първоначално публикувано от kiroslavov
Моля,някой ако има опит с настройките на Домашний медиа-сервер да пише.
И по точно как се включва и изкл. транскодирането?
"stanilm"
1.отваряш програмата
2.Натискаш на "Настройки" - (step1)
3.Натискаш на бутона "Типове Файлове" - (step2)
4.Намираш къде ти е ".mkv" - ако ти се транскодира в последната графа "профил на транскодирането" ще ти поше по какъв начин го транскодира. (step3) - при мен последната графа е празна защото съм махнал транскодирането
5.Натискаш 2 пъти върху ".mkv" и ще ти се отвори нов прозорец (step4 - пише как точно се маха)
6.Рестартираш сървъра
Това при мен оправи проблема с превъртането - сега имам 4 степени на превъртане
P.S. За 4тата картинка не си спомням дали точно от там се махаше или от белия прозорец по-долу, до който също има червн кръст. Дано да съм го обеснил ясно
"kiroslavov",Благодаря много!
Тази програма явно е с доста възможности.Поразрових из руският им форум, и видях ,че това става и за интернет телевизия.Пробвах някои от стриймовете и останах приятно изненадан че всичко работи ,както е описано.За съжаление немога да се добера до български такива(стриймове) и изобщо има ли такова чудо за български ТВ?Също така, поне аз така разбрах могат да се правят някакви си подкастьй,с които да се разглеждат сайтове от типа на YouTube.Та въпроса ми е ,пробвал ли си и ти нещо подобно и ако да ,моля за повече инфо.
Нищо не стана,но му намерих цаката.Влизам в папка транскодиране =>папката на филма=>папка оригинал на филма=>стартирам от там и готово всичко е О.К.Малко е омотано ,на за сметка на това после нямам ядове ,явно проблема е в програмата и по точно в настройките.
Благодаря все пак за идеята с транкодирането!
Имам един въпрос. Кое е най добре за гледане на филм на LCD телевизор, тоест:
има ли разлика в качеството на един и същ филм, възпроизведен през DLAN(PC), HDMI(PC) или вградения плеар( USB LCD). Питам, защото в момента се занимавам с настройки на TV и PC.
По принцип съм свързал TV-то и PC-to чрез HDMI кабел, както и с втора лан карта за споделяне на интернета и DLAN. Има ли смисъл да си играя да свалям сървари и да споделям папи чрез DLAN или да си работя чрез HDMI връзката и да си ползвам само интернета по другата връзка? Дано сте ме разбрали какво искам да кажа .
Понеже изчетох цялата тема за DLAN и се замислих. Какви са „+” и „-“ на различните връзки, като най много ме вълнуват филмите качеството. Че чрез DLAN доста настройки и програми трябва да се ползват. Докато иначе с HDMI си пускам всичко от раз бил то филми, снимки, музика.
Инсталирах си PS3 Media Server и моля знаещите за отговор на следните въпроси?
1.Как да изключа излишните аудиопотоци от m2ts файловете?
Компа е стар и почти всичко насича (CPU 1.6GHz 512SDRAM, Nvidia 6200 ) с изключение на m2ts файлове извадени от блурей филм! Транскодирането от компа ли става или се използва плеъра на ТВто?
Същите файлове m2ts вървят без проблем и от флашка през USB с HD качество!
Първоначално публикувано от vancho20
Здравейте,
Има проблем със звука на филм с разширение MKV видеото си върви звук няма пробвах с PS3 Media Server както и с Nero Home, изписва ми че аудиото няма да тръгне.
Някакви идеи нещо свързано аудио кодеци ли е?
какво ли не пробвах за да увелича размера на субтитрите в Домашний медия сървър и не става и не става. с последната версия на програма съм. субтитрите са ми в отделна папка. увеличавам през настройките размера на шрифта. рестартирам и пак не става. моля за помощ, къде бъркам и как се увеличават субтитрите
здравейте колеги и аз да споделя, пък може на някой да помогна.
купих си самсунг LN32C550 /който няма да бачка в БГ /, качих на комповете самсунг пс менджер-а и какво стана. единия комп е с WIN XP и всичко тръгна, филмите излизат със субтитрите и т.н.
проблема излезе при другия комп с WINDOWS 7 i Kaspersky internet securyti 9.0.0.736
та какво става - папките се шерват и виждат на самия телевизор, но не ми дава да стартирам какъвто и да е било файл. след няколко часова борба и четене из най-различни форуми стигнах до извода, че проблема е в компа, а не в телевизора. изключих антивируса и оооо чудо всичко тръгна.
ударих един систем ресторе и барнах настройките на касперски:
влязох в меню
"настройки"
"опции"
"защита и изключения" и дадох изключения на всички файлове от папката: SAMSUNG PC Share Manager, който излизаха в прозорчето за добавяне на програми.
не ми чете записани с камерката ми 1920х1080 файлове във формат МРEG4 AVC/H.264 60 кадъра в секунда. що така не знам?
отделно големи файлове в AVI формат около 10ГБ или такива преработени със Сони Вегас ги сече-зарежда ги през 1 минута.
утре съм на пазар за външен мрежови хард диск: http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=11384 и ще прехвърлям всичко на него - якото е, че има и отдалечен достъп до него.
LG 32LD750 плейва dts mkv без проблем с Домашний медиа-сервер (UPnP) с тези настройки
http://www.wildmediaserver.com/forum...&t=735&start=0
Имам абсолютно същите проблеми!Първоначално публикувано от nautica_
1.С HMS видеото върви добре - няма субтитри при някои MKV файлове (не мога да намеря закономерност при кои има и кои не).
2.С PS3 Server субтитри има - видеото насича сериозно.
Не мога да разбера всички ли си оправиха проблемите със субтитрите????
Моля Ви се дайте някакви идеи - вече 3 дни се боря тук и нищо не се получава!!
Здравейте, имам инсталиран медия сървър Mezzmo на тв Панасоник , но с него имам следния проблем: при филми с разширение .avi ми зарежда субтитри и мога да си избера от менюто на телевизора субтитри на кирилица. При филми с разширение .mkv ( може и при други видове, не съм пробвал ) обаче не ми зарежда субтитри и от менюто не мога да избирам нищо. Има ли някой опит с тази програма и да знае на какво може да се дължи това....
Първоначално публикувано от brabusbgПървоначално публикувано от ultraredнаправи си папка и там вкараи субтитрите,името на видео фаила и субтитрите да са с еднакво име,после задаи от програмата папката с субтитрите:Настрийки-Първоначално публикувано от brabusbg
Транскодер - субтитри,индикатор скорости-каталог субтитри.