Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 12 от 80 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от kiroslavov
    махни транскодирането ( най-вероятно проблема ти е с мкв файловете )
    Благодаря.Явно проблема е в настройките на "сървъра",продължавам да го разучавам.
    Моля,някой ако има опит с настройките на Домашний медиа-сервер да пише.
    И по точно как се включва и изкл. транскодирането?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2010

"stanilm"
    1.отваряш програмата
    2.Натискаш на "Настройки" - (step1)
    3.Натискаш на бутона "Типове Файлове" - (step2)
    4.Намираш къде ти е ".mkv" - ако ти се транскодира в последната графа "профил на транскодирането" ще ти поше по какъв начин го транскодира. (step3) - при мен последната графа е празна защото съм махнал транскодирането
    5.Натискаш 2 пъти върху ".mkv" и ще ти се отвори нов прозорец (step4 - пише как точно се маха)
    6.Рестартираш сървъра
    Това при мен оправи проблема с превъртането - сега имам 4 степени на превъртане
    P.S. За 4тата картинка не си спомням дали точно от там се махаше или от белия прозорец по-долу, до който също има червн кръст. Дано да съм го обеснил ясно
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

"kiroslavov",Благодаря много!
    Тази програма явно е с доста възможности.Поразрових из руският им форум, и видях ,че това става и за интернет телевизия.Пробвах някои от стриймовете и останах приятно изненадан че всичко работи ,както е описано.За съжаление немога да се добера до български такива(стриймове) и изобщо има ли такова чудо за български ТВ?Също така, поне аз така разбрах могат да се правят някакви си подкастьй,с които да се разглеждат сайтове от типа на YouTube.Та въпроса ми е ,пробвал ли си и ти нещо подобно и ако да ,моля за повече инфо.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2010

оправи ли се превъртането ?

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Нищо не стана,но му намерих цаката.Влизам в папка транскодиране =>папката на филма=>папка оригинал на филма=>стартирам от там и готово всичко е О.К.Малко е омотано ,на за сметка на това после нямам ядове ,явно проблема е в програмата и по точно в настройките.
    Благодаря все пак за идеята с транкодирането!

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Имам един въпрос. Кое е най добре за гледане на филм на LCD телевизор, тоест:
    има ли разлика в качеството на един и същ филм, възпроизведен през DLAN(PC), HDMI(PC) или вградения плеар( USB LCD). Питам, защото в момента се занимавам с настройки на TV и PC.
    По принцип съм свързал TV-то и PC-to чрез HDMI кабел, както и с втора лан карта за споделяне на интернета и DLAN. Има ли смисъл да си играя да свалям сървари и да споделям папи чрез DLAN или да си работя чрез HDMI връзката и да си ползвам само интернета по другата връзка? Дано сте ме разбрали какво искам да кажа .

Понеже изчетох цялата тема за DLAN и се замислих. Какви са „+” и „-“ на различните връзки, като най много ме вълнуват филмите качеството. Че чрез DLAN доста настройки и програми трябва да се ползват. Докато иначе с HDMI си пускам всичко от раз бил то филми, снимки, музика.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

Инсталирах си PS3 Media Server и моля знаещите за отговор на следните въпроси?
    1.Как да изключа излишните аудиопотоци от m2ts файловете?
    Компа е стар и почти всичко насича (CPU 1.6GHz 512SDRAM, Nvidia 6200 ) с изключение на m2ts файлове извадени от блурей филм! Транскодирането от компа ли става или се използва плеъра на ТВто?
    Същите файлове m2ts вървят без проблем и от флашка през USB с HD качество!

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от vancho20
    Има ли някаква особеност при връзка с ЛАН картата на лаптопа и тази на Тв-то.
    Кабела е кръстосан, с WIN 7 съм. При шерването на картата на лаптопа ми дава грешка и не я шерва.

11. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте,
    Има проблем със звука на филм с разширение MKV видеото си върви звук няма пробвах с PS3 Media Server както и с Nero Home, изписва ми че аудиото няма да тръгне.
    Някакви идеи нещо свързано аудио кодеци ли е?

12. Тук е от
    May 2003

какво ли не пробвах за да увелича размера на субтитрите в Домашний медия сървър и не става и не става. с последната версия на програма съм. субтитрите са ми в отделна папка. увеличавам през настройките размера на шрифта. рестартирам и пак не става. моля за помощ, къде бъркам и как се увеличават субтитрите

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010

здравейте колеги и аз да споделя, пък може на някой да помогна.
    купих си самсунг LN32C550 /който няма да бачка в БГ /, качих на комповете самсунг пс менджер-а и какво стана. единия комп е с WIN XP и всичко тръгна, филмите излизат със субтитрите и т.н.

проблема излезе при другия комп с WINDOWS 7 i Kaspersky internet securyti 9.0.0.736
    та какво става - папките се шерват и виждат на самия телевизор, но не ми дава да стартирам какъвто и да е било файл. след няколко часова борба и четене из най-различни форуми стигнах до извода, че проблема е в компа, а не в телевизора. изключих антивируса и оооо чудо всичко тръгна.
    ударих един систем ресторе и барнах настройките на касперски:
    влязох в меню
    "настройки"
    "опции"
    "защита и изключения" и дадох изключения на всички файлове от папката: SAMSUNG PC Share Manager, който излизаха в прозорчето за добавяне на програми.
    не ми чете записани с камерката ми 1920х1080 файлове във формат МРEG4 AVC/H.264 60 кадъра в секунда. що така не знам?
    отделно големи файлове в AVI формат около 10ГБ или такива преработени със Сони Вегас ги сече-зарежда ги през 1 минута.
    утре съм на пазар за външен мрежови хард диск: http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=11384 и ще прехвърлям всичко на него - якото е, че има и отдалечен достъп до него.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2010

LG 32LD750 плейва dts mkv без проблем с Домашний медиа-сервер (UPnP) с тези настройки
    http://www.wildmediaserver.com/forum...&t=735&start=0

16. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от nautica_
    От няколко дни се мъча да пусна нормално да върви Филипс 7605,пробвах с руската версия на програмката Домашен сървър.....но....не мога да пусна субтитри по какъвто и да е начин.......само в началото ги имаше и после изчезнаха някъде!!!!!!
    После пробвах с PS3 Server,там положението бе следното :субтитрите се появиха......видеото вървеше с накъсване.....после като цяло програмата сама се затваря и всичко заминава на кино
    Моля някой да помага!!!!
    Ако някой собственик на 7605 е успял да подкара всичко нормално,моля да сподели мнения!!!
    Имам абсолютно същите проблеми!
    1.С HMS видеото върви добре - няма субтитри при някои MKV файлове (не мога да намеря закономерност при кои има и кои не).
    2.С PS3 Server субтитри има - видеото насича сериозно.

Не мога да разбера всички ли си оправиха проблемите със субтитрите????

Моля Ви се дайте някакви идеи - вече 3 дни се боря тук и нищо не се получава!!

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Здравейте, имам инсталиран медия сървър Mezzmo на тв Панасоник , но с него имам следния проблем: при филми с разширение .avi ми зарежда субтитри и мога да си избера от менюто на телевизора субтитри на кирилица. При филми с разширение .mkv ( може и при други видове, не съм пробвал ) обаче не ми зарежда субтитри и от менюто не мога да избирам нищо. Има ли някой опит с тази програма и да знае на какво може да се дължи това....

18. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg
    1.С HMS видеото върви добре - няма субтитри при някои MKV файлове (не мога да намеря закономерност при кои има и кои не).

Цитат Първоначално публикувано от ultrared
    Здравейте, имам инсталиран медия сървър Mezzmo на тв Панасоник , но с него имам следния проблем: при филми с разширение .avi ми зарежда субтитри и мога да си избера от менюто на телевизора субтитри на кирилица. При филми с разширение .mkv ( може и при други видове, не съм пробвал ) обаче не ми зарежда субтитри и от менюто не мога да избирам нищо. Има ли някой опит с тази програма и да знае на какво може да се дължи това....
    Цитат Първоначално публикувано от brabusbg

arctic.blast.2010.720p.bluray.x264-leverage
    направи си папка и там вкараи субтитрите,името на видео фаила и субтитрите да са с еднакво име,после задаи от програмата папката с субтитрите:Настрийки-
    Транскодер - субтитри,индикатор скорости-каталог субтитри.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 80 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе