И аз се присъединявам към молбата някой да обясни как се слагат подкасти
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
И аз се присъединявам към молбата някой да обясни как се слагат подкасти
Интересувам ме, това болднатото не ми стана ясно?!? Как така да се направи нова папка за субтитри, че и да се сложат всички в нея, при това с еднакво име на филма?!?Първоначално публикувано от hristoslav2
Аз поначало си слагам филма и субтитрите в една папка с еднакво име на компютъра?!?
Моля за разяснение. Боря се вече 3-ти ден да изкарам субтитри през HMS, понеже Nero не разпознава всички и без успех. Искам да попитам, дали е належащо/задължително да се транскодира филма, за да се появят субтитрите?
Тук отново за транскодиране ли говорим, или просто за начин да си пуснем субтитрите?В зависимост от избраните настройки за телевизор , менюто на сървъра изглежда различно.
(става въпрос за менюто през телевизора - чрез което си пускате филмите, музиката, снимките), та идеята е, че независимо от изгледа след като изберете филми и си изберете съответно филмът който искате да гледате, то той се появава в папка в която има други папки и най-отдолу ви излиза филма.
Е някаде из всичките тези папки трябва да има папка с име "настройки", като влезете в нея трябва да има "субтитри" и от там като влезете си избирате да са пуснати.
След като го маркирате и то се опитва да ти възпроизведе филма, ама пак казва "грешка възпроизв. носител" не му обръщайте внимание, просто дайте назад да излезете от папката за субтитри и настройки и си пускате вече филма, като той съответно трябва да бъде вече със субтитри.
Моля, ако има някой по-лесен клиент, който поддържа субтитри без да се налага да прочета цяла инцеклопедия, а просто да пусна филма и субтитрите да се появят, ще бъда благодарен!
В момента имам 4 сървъра HMS, Nero, Mezzmo, Serviio.
За Mezzmo се пише, че поддържа субтитри, но нещо не излизат, а и няма настройка, или поне аз не я виждам, та засега е малко неприятно че няма субтитри.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331502300[/time]_________________________________________________
Добре де...Много моля някой да качи видео, как се слагат пустите му субтитри в отделна папка и при това как да се зададе на програмата да ги чете при евентуално възпроизвеждане от телевизора.
Компютър:
-CPU INTEL DUAL CORE E5200 2X2.5GHz
-MB Biostar G31D-M7
-RAM 3GB DDR2
-HDD 500 GB SAMSUNG SATA II
-VGA NVIDIA GF 9500GT 512MB, DVI, VGA, HDMI
TV: Philips 32PFL9603D/10 – поставил съм менюто на руски език.
Рутер: Започнах с TL-WR740N, но след това го замених с TL-WR1043ND, който Интернет-доставчика ми раздаде безплатно на лоялни потребители.Връзките към PC и TV са съответно с 10 m и 5 m кабели, купени от “Conrad”.
Софтуер: „Домашный медиа-сервер”.
Направих някои настройки съгласно „База знаний по работе с программой”, публикуван във форума на сървара.
За да работи сървара, трябва да се изключи защитната стена на Windows???
Резултати:
1. Снимки: файлове “JPG” – няма проблеми.
2. Музика: файлове „MP3” – няма проблеми.
3. Клипове:
а) от фотоапарат „Fuji” с разширение „AVI” - вървят без проблеми.
б) от фотоапарат „Nicon” с разширение „MOV” - получава се съобщение , че няма такъв файл.Конвертирах ги в различни формати с няколко програми, но няма резултат. „Nicon” работи с „Quick Time” и аз я имам инсталирана на РС, но на телевизора явно няма нищо от „Apple”.
г) от GSM с разширение „3GP” - вървят без проблеми.
д) клипове на Майкрософт с разширение „WMV” 1280x720p - всичко е ОК, а при 1920x1080p - накъсване на картината.
е) клипове от „You Tube” с разширение „AVI” - вървят без проблеми.
ж) клипове с разширение „MPG” - вървят без проблеми.
5. Филми:
а) филми с разширение „AVI” - вървят без проблеми.В началото нямаше субтитири, но след като копирах субтитрите им в отделна папка, която се посочва при настройка на програмата, всичко се оправи.
б) DVD филми, които аз съм конвертирал от „AVI” – филма върви, но без субтитри.Когато ги гледам на компютъра, всичко е ОК.
в) филми с разширение "MKV” 1920x1080p - накъсване на картината и няма субтитри и звук.
г) филми с разширение "MKV” 1280x720p - всичко е ОК , има и субтитри.
Направих опити и с програмата „TVersity-Free”.Не съм правил някакви настройки.Защитната стена на Windows не се изключва!
Резултати:
1. Снимки: файлове “JPG” – виждат се в по-малък размер.
2. Клипове: както по-горе.
3. Филми:
а) филми с разширение „AVI” - някои не вървят.
б) DVD филми, които аз съм конвертирал от „AVI” – филма върви, но без субтитри.
г) филми с разширение "MKV” – не върви нито един филм.
Опитите вероятно ще продължат!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331502720[/time]_________________________________________________
Вграждането на субтитри с PS3 означава ли че се транскодира филма?
portokala123
Пак малко добавки по темата. Тези дни си инсталирах PS3 Media Server и вече имам нов фаворит за DLNA сървар
Плюсове:
1. Автоматично споделя всички устройства в компютъра. Това си екстра, че ми беше умръзнало да добавям папки по другите софтуери.
2. Мулти треад декодирането работи и вече няма проблем с 1080p h264 файлове.
3. Добавя всякакви опции за стреамване като папки в самото дърво. Примерно ако филма се декодира от телвизора му избирам само да го стреймва, ако не избирам да го транскодира.
4. Вгражда субтитрите в картината, така отпадат и проблемите със тях.
5. Има и възможност за плейване на DVD от ISO, но още не съм я пробвал. По принцип не тегля DVD-та заради безумния размер и ниското качество.
Минуси:
1. Транскодираната медия не мога да я превъртам.
2. Не подържа продължаване на филма от кадето съм го гледал. Това комбинирано с горното е доста неприятно.
Като цяло съм доволен от програмката има доста повече функционалност от платените такива, работи се постоянно по нея и е безплатна.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331505960[/time]_________________________________________________
P.S. Да уточня, че ми трянбва субтитрите да тръгват на MKV файлове, а не на Xvid.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331512860[/time]_________________________________________________
+1Първоначално публикувано от juspar
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331513020[/time]_________________________________________________
+1Първоначално публикувано от juspar
Разгеле! Май има шанс да стане! Сега правя една папка, като шервам субтитрите да са с имената на всички филми, без значение как ще именувам папката?Първоначално публикувано от dedidi
Ега ти и сложната работа ..... не искам да хваля бъгавия клиент на Самсунга, ама там слагам в една папка филма който ще гледам и субовете с еднакви имена, обновявам и гледам (предпочитам да шервам един до 5-6 филма за да не прелиствам много в листатата на ТВ-то, защото ако шерна всичките филми дето ги имам .... ще ми трябва половин ден да го намеря и да го пусна) ... няма транскодиране, товарене на компа, настройки една камара ... може и аз да не съм разбрал правилно от горе прочетеното, но ми се стори сложно ... пък и имам някакви спомени, че блурейки за да се транскодират трябвало не знам какъв си мощен комп ....., ужас ..и успех
Извинявам се, но с цялото си уважение, сте написали една камара глупости! Само не ми хвалете глупавия клиент на Samsung PC All share, защото само като видях каква бозае, даже не искаше да го види телевизора, но не е там работата, понеже не ми стигна търпението да експериментирам. Аз само като зададох коя папка да шерна и вътре бяха всички филми, то взе едно сканиране ли, чудо ли... Адски натоварване на диска, докато сканира файловете, които съм шернал, което от своя страна става адски бавно. Другото нещо е, че каквато и промяна да направиш по компа, опресняването става по същия муден начин, така че това, че на Вас Ви харесва, не означава нищо. Аз както виждате с Nero 4 също нямам проблем със субтитрите, но не искам да се ограничавам само с една програма, при положение че с HSM, мога да стриймвам IPTV - това Samsung All Share дали го може? Също така неро, както и всички други програми си имат каталог на филмите, точно както ги виждаш на компютъра, тоест не виждам какво е толкова трудно да си шернеш всичките филми, ако щеш и музика и да си избереш кой да гледаш? Нали точно това е целта на DLNA - удобството да си споделиш мултимедийно съдържание. То ако трябваше да качвам всеки път по 4-5 филма, ми аз по-добре да си взема една 32GB флашка и готово... На всякъде по чуждите форуми не препоръчват Samsung PC All Share! Освен това твърдението, че за да гледаш bluray филм, трябва да го прекодираш и да имаш мощен компютър, го оставям без коментар... Изобщо не е така, както си мислите. Сваляте филма и с помощта на програма за точно има-няма 15 минути се преобразува файла от m2ts -> ts.Първоначално публикувано от jiktak
.... т.е. каква е класацията на тези програми?Първоначално публикувано от Dominator
Nero 4 ... няма ли по-нови версии на нерото .... , аз говорех за хоум медия-та, между другото ... , ама както и да е ...
Каква класация?Първоначално публикувано от jiktak
за Nero MediaHome 4 ли ства въпрос?
класация на програми, например:
1. хоум медия сървър
2. Nero MediaHome 4
3. самсунг пс шере ... и т.н.
Да за Nero Media Home 4.Първоначално публикувано от jiktak
Ако искате рейтинг от мен, бих ги подредил така.
1HMS
2Mezzmo
3Serviio
4.Nero
5.Samsung
Супер .... при мен обаче мисля, че ще е проблем, филмите са ми множко, наистина .... ако ги шерна .... трудно ще откривам ... за това с малко филми клиента на самсунга ме задоволява напълно, ето гледай:
Не са малко! Аз съм шернал 700GB и се справям също толкова лесно, колкото и на компа.Първоначално публикувано от jiktak
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331593078[/time]_________________________________________________
Въпреки че на мен НИКОЙ не ми обясни как се слагат субтитри, пояснявам - обясни, не да ми copy/paste от първия пост на темата, аз ще Ви отговоря, като посоча това видео, което намерих в нета.Първоначално публикувано от kiroslavov
https://www.youtube.com/watch?v=Bz4RZIkH-_8#ws
Искам да попитам дали samsung allshare има възможността да стриймва субтитри. До сега използвах samsung pc share който нямаше никакви проблеми със субтитрите и моя samsung ue40 d6100 си ги пускаше без проблем, после реших да мина на уж по-добрата allshare програма, но тя изглежда има зъб на субтитрите...
По-добре използвайте Nero Media Sever 4, там няма проблем със субтитрите, но пък няма транскодиране.Първоначално публикувано от oltario
Това ...стриймване на IPTV с HMS ...ако ми го обясниш как става, ще ти бъда благодарен Много!!!Първоначално публикувано от Dominator
Телите това http://непозволен адрес!.com/605206Първоначално публикувано от joroblue
След това от програмата намирате отляво в менютата Интернет телевидение, влачите и поставяте файловете там.
След това настройки : траскодирование -> интернет телевидение,профиль транскодирования -> "интернет телевидение(входной поток)
http://i31.fastpic.ru/big/2011/1202/...84fd93d24b.jpg
http://i27.fastpic.ru/big/2011/1202/...79666f3bf6.jpg
Инсталирате това
http://www.videolan.org/vlc/
Това са руски канали, но е начин да се покаже, как се правят нещата.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331664588[/time]_________________________________________________
Дали ако не сменя версията, няма да тръгнат субтитрите? Много мразя, като не мога да накарам дадена програма да изпълнява това, което пише че може!
За плеара и настройките - ясно, но това първото линкче което трябва да се изтегли нещо не мога да се оправя...Първоначално публикувано от Dominator