Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 19 от 80 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2007

Re:DLNA / FAQ - проблеми ,мнения , обсъждане

Здравейте,
    може някой да е питал, но аз не видях такъв въпрос, та...
    За плейване на филми през домашната мрежа, УСБ догъла може ли да се замени с рутер (повторител на сигнала) свързан към телевизора с лан кабел?
    Благодаря.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте
    Имам малко проблеми и ако някой може да обясни ще съм много благодарен.
    Имам телевизор 3д Сони кдл-40ех720 и лаптоп асер 5735 (двуядрен 2.0 гх, 4 рам , вградено видео само с вга изход).
    Закачил съм тв-то и пс-то с кабели ( незнам какви са прави или кръстосани, просто купих от магазина кабел за интернет) с рутер и вга кабел.
    Имам интернет и на 2-те места, имам инсталирани хоме медия сервер, пс3 сервер, меззмо. Тв-то намира сърварите и плейва всичко, но като пусна 3д филм или нещо по голямо от 6 гб и почва да засича и зарежда бавно. Пробвах с вга кабела, но немога да настроя тв-то на 1920х1080 винаги ми вади, че не поддържа сигнала( пробвах с клониран дисплей, ексчеиндж, само тв като 1-дисплей и винаги не поддържа сигнала само на 1360х768 се вижда нормално разпънат екран). Има ли вариант да гледам 3д или ХД от пс-то или трявба да си купя по мощно пс или външен хард (имам един хард от лаптоп малко изтърван но си работи с кутия на усб, но като го закача тв-то не го намира. форматирах го на нтфс, фат32 (като прехварлям филм и ми вади грешка, че е голям файла за формата), ехтфат и пак него намира).

Мерси предварително

4. Member
    Тук е от
    Apr 2010

"adgj" - ще стане, но скоростта не знам дали ще е по-висока от донгъла, защото пак сигнала към втория рутер ще е безжичен. Ще има по-бърз трансфер ако излъчващия и приемащия рутер са с по-висока скорост от донгъла (който не знам каква скорост поддържа).

5. Member
    Тук е от
    Apr 2007

Цитат Първоначално публикувано от kiroslavov
    "adgj" - ще стане, но скоростта не знам дали ще е по-висока от донгъла, защото пак сигнала към втория рутер ще е безжичен. Ще има по-бърз трансфер ако излъчващия и приемащия рутер са с по-висока скорост от донгъла (който не знам каква скорост поддържа).
    Въпроса ми е продиктуван от това, че нямам възможност да пусна кабел. Донгъла е непремерено скъп и със съмнителена скорост. Имам рутер на N стандарт 300, а на N 150 има рутери ефтинджос!

6. Member
    Тук е от
    Apr 2010

Еми действай. И за мен донгълите са малко вятър работа

7. Тук е от
    Dec 2011

При свързване на Панасоник към рутера с кабел ми изписва грешка 008.Какво означава това?

8.  

9. Тук е от
    Jun 2010

Колеги, на някой случвало ли му се е при transcoding с PS3 Media Server да му пуска съдържанието на филма разбъркано. При мен нещата се държат точно така: първите 3-4 минути всичко е ОК, после се показва сцена, която е от 20-тата минута, след това обратно към 4-тата и т.н.?

10. Тук е от
    Aug 2010

Голям съм мързел и не обичам да ъпдейтвам работещи неща, но ми се наложи да сложа последната версия на Домашний медиа сервер, приятно се изненадах, че на Самсунг с650 запомня докъде е плейвано и после можеш да си го пуснеш оттам с бутон D. Нещо което досега ми работеше само със софтуера на самсунг.

11. Novice
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от m_united
    Здравейте ,
    имам тв sony kdl 40ex720
    Падкарвам длна но на моменти почва да насича картината а понякога спира и изписва няма връзка със сървъра ,ползвам hms. Връзката ми е от лаптопа до рутера безжично и от там до тв-то с кабел.
    От какво може да е това от wi-fi връзката ли ? Не знам ,ако някой има идея да пише .Благодаря ви предварително
    Вероятно е от WiFi-то.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325597600[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от patzi
    Здравейте!Нов съм в областта и още разучавам и стигам до два проблема -със СОНИ 40ЕХ720 съм
    1.Като си пусна филм без субтитрите през homemediaserver върви без грешка,но включа ли и субтитрите почва да сече-не мога да си обясня защо става така и дали може да се оправи по някакъв начин
    2.Гледам мачове в интернет на компа със сопкаст и се чудя може ли по някакъв начин да прехвърля на телевизора по лан кабела демек с homemediaserver
    И на сайта на HMS има много питанки по тоя въпрос, включително и аз. Отговора според запознати е че ПЦ-то е слабо. За филми със 720p горе-долу 4 ядрен процесор (Q9550 12MB Cache) се справя прилично. Обаче ако релийза е над 8-9GB и е 1080p нещата загрубяват. Ако не се вграждат субтитри-филма през DLNA върви, даже съм пробвал 40GB версия на Смърфовете, обаче сложиш ли че има и субтитри - и нещата се омазват тотално. Пробвай с бутона Пауза (на ТВ или на плеъра)- за около 3-4 минути, да видиш че филма ще тръгне, ама като изчерпи буфера - пак ще почне да накъсва.

12. acc
    acc е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Nyte
    Колеги, на някой случвало ли му се е при transcoding с PS3 Media Server да му пуска съдържанието на филма разбъркано. При мен нещата се държат точно така: първите 3-4 минути всичко е ОК, после се показва сцена, която е от 20-тата минута, след това обратно към 4-тата и т.н.?
    Да, случвало се е. Пробвай да намалиш максималната големина на буфера за прекодиране - при мен това реши проблема - от 600 го смъкнах на 300 и сега си е ОК.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011

Не мога да ги пусна тия субтитри с HMS съм. Какво точно трябва да направя?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011

Субтитрите съм ги сложил в отделна папка със същото име като на филма. После влизам в настройки - транскодер и ми излиза 1.Каталог временных файлов 2.Буфер транскодирования - транскодирования без использования диска 3.Выполнения транскодирования 4.Предварительное транскодирование фильмов. Това са основните опции, какво трябва да направя после и как се растартира сървъра?

16. Тук е от
    Aug 2011

Lg LW4500 има ли DLNA? (искам да го свързвам с samsung galaxy s 2) Друг вариант е с адаптер,но не знам какъв точно ми трябва(Има microUSB порт. Последният е по-специален. Съвместим е с новия стандарт MHL, което означава, че чрез допълнителен адаптер можете да получите HDMI интерфейс за връзка с голям екран)

17. Тук е от
    Oct 2011

Привет на всички !

Интересувам се какви външни твърди дискове през USB входа си поддържат телевизорите SONY модел 46NX715.

18. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от joroblue
    Не мога да ги пусна тия субтитри с HMS съм. Какво точно трябва да направя?
    Ще се опитам да ти кажа как съм го направил при мен с HMS и телевизор Тошиба.
    Субтитрите ги държа в папката на филма и със същото име като филма. Някои субтитри HMS ги вижда, а други не и аз ги добавям допълнително ръчно.
    Значи, стартираш медиа сървъра -> настройки -> медиа-ресурсь -> добавить (в дясно) -> маркираш папката където са ти филмите (напр. Downloads) -> ОК -> ОК или продължаваш -> добавить -> маркираш папката където са ти снимките -> ОК -> ОК ...
    После настройки -> устройство -> избирам Самсунг 1920х1080 -> маркирам "винаги транскодирай ако намериш субтитри" -> "Встроенная поддержка файлов" на поле Филмь изчиствам всичко -> ОК
    При избор на устройство Самсунг, възпроизвежда и 720р без накъсване за разлика от настройка Филипс 1920х1080
    Субтитри. Все филмь -> в дясно ти се изреждат фсички филми ( евентуално -> Обновит) -> цъкаш плюса пред филма -> отварят ти се пътечки видео, аудио и евентуално субтитри -> ако има суб. -> Запуск -> пускаш ТВ-то и гледаш ако няма суб. -> десен бутон на мишката върху желания филм -> добавит дарожку -> посочваш файла на субтитрите в отворения прозорец -> ОК -> Запуск -> пускаш ТВ-то гушкаш се с половинката и гледате .
    Размер, цвят, контур, отстъп на субтитри -> Настройки -> Транскодер -> субтитрь -> мешаш, мешаш -> ОК -> Запуск-> пускаш ТВ-то и гледаш.
    Рестарт на HMS. Презапуск или Остановка - > Запуск или Остановка -> Х-ваш програмата и я стартираш отново.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 80 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе