Ти с какъв сървър работиш ? Ако си направо от компа няма да ти чете всички формати.Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Ти с какъв сървър работиш ? Ако си направо от компа няма да ти чете всички формати.Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
С тоя руския - home media. Сложих TVMobili на него върви без проблем ( с което си изясних и въпроса де ) само, че много бързо ми свършва лимита
Тоя руския да няма някъде отметка или опция, която да позволява четене на повече формати ?
WiFi и DLNA се обединяват
http://www.dlna.org/news/pr/view?ite...4b00bc324640b2
Здравейте, трябва ми малко помощ от приятел закупих си плазма телевизор Panasonic TX-P42S30E може ли да се ползва мрежа по DLNA имам рутер към който съм свързал TV-то с мрежов кабел (прав) и имам интернет, лаптопа го ползвам безжично към рутера.
Та въпроса ми е кой медия сървър е най подходящ за моя телевизор, инсталирах руския homemediaserver, но никъде не видях телевизор Panasonic в менюто на програмата. И другия ми въпрос е има ли някъде стъпка по стъпка как се правят тези настройки на сървър, рутер и телевизор, къде в менюто на телевизора трябва да отида и да очаквам картина по DNLA връзка.
Извинявам се може би за глупавите въпроси.
Благодаря Ви предварително за отзовалите се съфорумци.
А поради каква причина не ми показва някои субтитри ? Примерно един сериал в една папка - 10 серии със субтитри, еднакви имена на файловете, 1-2 серии няма проблем, 3-4 не ги дава, 5 има и т.н. Всички субтитри са с разширение .srt.
Някаква идея от какво може да е това ?
Ами да взема да си отговоря сам.Първоначално публикувано от kesten
1. Рутер с подобна скорост е достатъчен, поне за кабел. За WiFi не мога да кажа нищо.
2 Всичко може да се плейва от Diva-та, ако е закачена за друго РС с USB кабел и е шерната.
3. Разстоянието от 25 метра не е решаващо.
БОНУС: Можете да плейвате всичко от и на смартфон с Андроид. Качвате си първо сървър на телефона. Аз ползвам Skifta.
Ползвайте AllShare на SAMSUNG(съвет за собственици на марката). Не е необходимо субтитрите да ги слагате в отделна папка, достатъчно е да ги имате и да са с името на филма.
С домашния сървър съм!Не ми тръгват ДВД файловете.Вижда vob и ifo.Пускам го на ifo-to ,но само зацепва за кратко и до там!!!С Sony KDL EX520 съм.Нещо не правя както трябва,но не знам какво.Иначе всичко друго май е ОК
Колега,понеже никой с Панасоник не ти е отговорил,не знам доколко ще съм полезен,но аз за Тошиба съм задал телевизор Филипс и въпросния "Домашний медиа сървър" работи отлично.Пускам сървъра от "старт" и на телевизора в "Медиа плеър" имам опция за избор на сървър ,след това от "видео", "избор на филм" , на екрана на телевизора мога да видя всички шернати папки от компютъра и да избера желания филм. Успех!Първоначално публикувано от ilicha78
Влизате в програмата -> настройки -> транскодер -> от табът субтитри даваш тикче на субтитри ако няма и посочвате папката където се намират-Това ако някой го обясни евала!Къде е този таб за субт.къде да я посоча тая папка моля за помощ, дайте нагледно ако може,по никакъв начин не мога да ги пусна субтитрите и това си е!
juspar, това беше при по-стара версия на програмата.Опитай това:
Настройки-> устройства (отляво) -> настройки (отдясно) -> файлы, субтитры - там сложи отметка.
Аз папката я създадох миналата година на старата версия - сега достъп до нея има по следния начин:
Настройки-> Медиа-ресурсы (отляво) -> чтения свойств. (долу) -> в Каталог субтитров добавяш папката, в която ще копираш субтитрите.
Знаеш ли как се превърта филм,и промяна големината на субтитрите?
Здравейте!Нов съм в областта и още разучавам и стигам до два проблема -със СОНИ 40ЕХ720 съм
1.Като си пусна 3д филм без субтитрите през homemediaserver върви без грешка,но включа ли и субтитрите почва да сече-не мога да си обясня защо става така и дали може да се оправи по някакъв начин
2.Гледам мачове в интернет на компа със сопкаст и се чудя може ли по някакъв начин да прехвърля на телевизора по лан кабела демек с homemediaserver
Здравейте на всички във форума !
PANASONIC TX-P42UT30E съвместим ли е с DLNA?
Изтеглих ръководството за употреба, но никъде не видях да пише. От друга страна в този сайт
http://panasonic.net/avc/viera/asia2...ut_plasma.html
се рекламира, че има. Продължих да ровя сайта на dlna.org и там открих, че азиатската версия (примерно TH-P42UT30D) е сертифицирана. Означава ли, че версията за Европа е орязана чрез фърмуера и дали може да се активира чрез ъпдейт?
Открих и това
http://www.avforums.com/forums/plasm...rs-thread.html
Там се описва и това.
Моля , ако вече има собственици на този модел да споделят опит, има или няма тази функция.
Благодаря предварително.
Здравейте ,
имам тв sony kdl 40ex720
Падкарвам длна но на моменти почва да насича картината а понякога спира и изписва няма връзка със сървъра ,ползвам hms. Връзката ми е от лаптопа до рутера безжично и от там до тв-то с кабел.
От какво може да е това от wi-fi връзката ли ? Не знам ,ако някой има идея да пише .Благодаря ви предварително