Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 37 от 80 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане

Остави в папката само филма и srt файла. Пойграй си с настройките в секцията за субтитри на ДМС - виж първата картинка в по-горния ми пост. Нама да постигнеш идеално качество, но все пак ще виждаш 3Д субтитри.
    Ето какво реално съдържа 3Д sub файла - картинка, изобразяваща два надписа. При SBS два в ляво и два в дясно и след това наслагване за 3D образ на телевизора - няма как да не стане мазало

Untitled.png

2.  

3. Тук е от
    Sep 2012

И при мен е така, но като пусна да гледам филм субтитрите излизат вместо 2 четири пъти и не жълти, а сини и когато дам да се конвертират в 3D само се размазват още повече и пак си стоят пъти.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Здравейте,да попитам и аз нещо.Инсталирах си ДМС на лаптопа и през домашната мрежа искам да гледам филми на TV Sony KDL-55HX850,което е свързано с LAN кабел към рутера,а лаптопа безжично. Трябва ли папката на филма със субтитрите от компа да я инсталирам в някоя папка от менюто на програмата / ДМС/ или тя сама ще си намери филма от компа !?!? Сега на компа имам WMS и чрез мрежата ми отваря на Сонито само филми формат divX,но без субтитри,а HD и 3D филми въобще не ги познава...! За ДМС направих всичко,което е написано,но не намира нито снимки,нито музика,нито филми. Не знам какво бъркам,но нещата не се получават.Каквото и да отворя се показва една снимка на "тикче" и това е... Помагайте !!!

5. Тук е от
    Jan 2013

Пробвах със 3DSubtitler-конвертирах SRT.файла,получих 3 файла IDX,SUB,XML сложих ги в папката на филма махнах SRT-то и сега на телевизора показва че няма никакви субтитри.И през РМС -то и през SERVIIO-то резултата е един и същ.

6. Тук е от
    Sep 2012

МИК66 за да стане с ДМС субтитрите трябва да са в папката на самият филм, а имената на филма и субтитрите еднакви, също така трябва да сложиш отметка ето тук:
    img.png, а за да сложиш папките които искаш да гледаш от телевизора влизаш в настройки на ДМС и в главното меню даваш Добавитъ и избираш папката след това даваш Сканироватъ и ще ти излизат и субтитрите и филмите, музиката и каквото още там си сложил стига да е в потдържаните от ДМС формати.
    ru-boy одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

radibg2 Благодаря ти много !!! Нещата се получиха добре,но на някой филми / 3d и mkv/не мога да пусна субтитрите. Ако маркирам ''*'' във видове файлове,какво ще се получи ??? Иначе двата ми филма 3d тръгнаха,но единия накъсва,а другия си върви гладко. На какво се дължи това ?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

[...Иначе двата ми филма 3d тръгнаха,но единия накъсва,а другия си върви гладко. На какво се дължи това ?[/QUOTE]
    дължи се вероятно на безжичната ти връзка поради по-високия битрат с който е направен този филм...отговорил съм ти и в другата тема можеш да погледнеш и там

10. Тук е от
    Sep 2012

МИК66 този който е сечал явно е имал повечко 3D и мрежата ти е бавна и затова е лагвало. На това, че нямаш ня някои филми субтитри ако са .srt или .sub трябва да са със същото име като на филма(ако са .sub и .idx файла трябва да е със същото име като на филма) и да са в една папка, ако пак нямаш субтитри(както е и при мен при на някои филми) щракаш с десен бутона на филма(в ДМС) и избираш второто, след това избираш лентата със субтитрите и щракаш бутона за дабоавяне и си добавяш субтитрите.

Та сега и аз имам малък проблем - когато пусна да гледам филм 3D SBS и субтитрите са направени SBS и са жълти ДМС ги прави още веднъж SBS(виждат се 4 пъти и телевизора ги конвертира и се виждат 2 пъти, но са размазани и са сини, а не жълти. Но когато са SBS и са бели не са размазани, но пак се виждат 4 пъти и се конвертират и стават леко 3D, но се виждат 2 пъти). При .srt когато ДМС ги прави SBS всяка буква М половината е черна а другата половина бяла.
    Този пост е редактиран от radibg2; 18-01-13 в 12:04.

11. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

@ МИК66
    Според сайта на Soni за твоят модел поддържаните формати са:

"съдържание: MPEG1 / MPEG2PS / MPEG2TS / AVCHD / MP4Part10 / MP4Part2 / WMV / MP3 / WMA / LPCM / JPEG"

Опитай с такива настройки за телевизора:

Untitled.png

Ако имаш проблеми със звука, опитай да промениш изходния формат:
    Untitled2.png

12. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Цитат Първоначално публикувано от radibg2 Виж публикацията
    МИК66 ако пак нямаш субтитри(както е и при мен при на някои филми) щракаш с десен бутона на филма(в ДМС) и избираш второто, след това избираш лентата със субтитрите и щракаш бутона за добавяне и си добавяш субтитрите.
    radibg2 отново ти благодаря за отличните наставления !!! Излязоха субтитрите на всички филми и всичко е наред. Днес дори и 3d филма,който засичаше и той си тръгна ОК,но по едно време субтитрите започнаха да се разминават леко с аудиото...С една дума съм доволен от ДМС,като за безжична връзка си е супер...,а и не ангажираш компа,докато гледаш филми!
    johnygill благодаря сърдечно и на теб !!!

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

....а и не ангажираш компа,докато гледаш филми!
    а.... е тука си в голяма грешка, компа се ангажира много повече отколкото ако го пуснеш през HDMI кабел. И накъсването на 3Д филми в повечето случай е точно от това (недостиг на ресурс) отколкото на безжичната мрежа (което според мен си е извращение за гледане на 3Д.... :D )

но по едно време субтитрите започнаха да се разминават леко с аудиото...
    това е друг симптом за същия проблем

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    а.... е тука си в голяма грешка, компа се ангажира много повече отколкото ако го пуснеш през HDMI кабел. И накъсването на 3Д филми в повечето случай е точно от това (недостиг на ресурс) отколкото на безжичната мрежа (което според мен си е извращение за гледане на 3Д.... :D )
    Да така е,но имах предвид,не че не се ангажира процесора,а че друг човек в друга стая може да си рови в нета и т.н. За 3d ако го пуснеш през HDMI е ясно,че ще даде по-добро качество,но снощи си пуснах ''Джон Картър"3D през ДМС и всичко си беше ОК - 3d то,субтитрите !!! Ако пак се получи насичане,пътят е ясен...HDMI ! Чета,че колеги от форума искат да си направят субтитрите 3D. Каква е разликата и как става ?!?!
    Този пост е редактиран от МИК66; 19-01-13 в 14:44.

16. Тук е от
    Sep 2012

За ДМС не ти трябва да ги правиш 3D той автоматично ги прави, но ако ще гледаш с HDMI кабел трябва да се направят. Има една програма 3D Subtitler изтегли си я като я отвориш то се подразбира какво се прави с нея. Много е лесен интерфейса.

17. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Днес си направих малък експеримент. С 3D subtitler конвертирах srt субтитри в sub/idx, но за изходен формат зададох 2D. При транскодирането им през ДМС субтитрите изглеждат определено по-добре от srt. Няма го размазването на черната линия, ограждаща буквите.

18. Тук е от
    Jan 2013

Приятели ,някой успял ли е да подкара интернет телевизия през Домашний медия сервер?Ако някой е в час и ако няма нищо против да ме светне.По специално за БТВ-то питам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 80 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе