Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 38 от 80 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2012

Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане

Като си изтеглите .iso 3D филм за да може да го пускате през DLNA и разбирасе да заема много по-малко място с програмата DVDFab много лесно се прави от 3D Blu-ray в .mkv. Програмата я има в Zamunda и тн. Процедурата отнема около 10-12 часа. Независимо дали .iso-то е 45GB или 20GB. Аз използвам DVDFab 8.2.1.3, като инсталирате и пуснете програмата избирате Blu-ray 3D Ripper има едно поле и пише завлачи .iso-то тук влачите го, отстрани си избирате на какъв език да са субтитрите и избирате Start. Чакате 10-12 часа и сте готови, но през това време компютърат не бива да спи или да минимизирате програмата.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от inilot Виж публикацията
    Приятели ,някой успял ли е да подкара интернет телевизия през Домашний медия сервер?Ако някой е в час и ако няма нищо против да ме светне.По специално за БТВ-то питам.
    понеже съм на работа прочети аз какво направих с моя проблем с бТВ :https://forum.setcombg.com/dlna-кали...рвър.html
    и ако имаш въпроси питай пак, ще ти отговоря стига да мога да помогна.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от inilot Виж публикацията
    Приятели ,някой успял ли е да подкара интернет телевизия през Домашний медия сервер?Ако някой е в час и ако няма нищо против да ме светне.По специално за БТВ-то питам.
    тъй като съм на работа и не мога да пиша погледни това: https://forum.setcombg.com/dlna-кали...рвър.html и ако имаш въпроси пак питай ако моге ще ти помогна...

4. Тук е от
    Jan 2013

Post Отговор: Re:DLNA /Faq проблеми ,мнения , обсъждане

За да тръгнат субтитрите, трябва да се сложат в отделна папка - там си копираш всички субтитри (името трябва да е същото като на филма!). Влизаш в настройки, транскодиране, от табовете най-долу избираш субтитри и посочваш горе пътя до папката със субтитри. Рестарт на сървъра и готово. Има и настройка за големината на шрифта, отстояние от д
    олу и др. При пускане на филма, програмата си намира файла със субтитри.[/QUOTE]

Здравейте. Опитвам се да направя настройките. Стигнах до там че не мога да видя къде е полето в което трябва да се напише пътя до папката със субтитрите. Помогнете моля. Благодаря предварително.

5. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Не е необходимо субтитрите да са в отделна папка. От началния екран може да се укаже къде да се търсят медийни ресурси - настройки->медия-ресурсы. Например има папки за филми, музика и т.н. В папката за филми всеки филм е с отделна папка, в която се намира филма, субтитри (srt, sub и др), отделни звукови пътечки....
    След сканиране на папките с ресурсите програмара показва в основния си екран откритите такива. Цъква се с мишката върху знака "+" пред заглавието на филма и се разгъва табличка с откритите видео, звук, субтитри. Ако не виждаме необходимите субтитри (например се намират в друга папка), щракваме с десен бутон върху табличката и от контекстното меню избираме "добавить дорожку".

В началото на темата има доста информация - добре е да се погледне и там

6. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

По така посочен горе начин,дори няма нужда субтитрите да са с едно и също име като филма. Програмата си ги чете без проблем. Поне при мен е така !!!

7. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте 3д маняци
    Имам едно проблемче
    Пускам си 3д филм от флашка на телевизор Panasonic TX-L32ET5E .Като образа е отгоре и отдолу преди да включа 3д опцията имам субтитри,но след като активирам 3д-то субтитрите изчезват.
    Някой може ли да ми помогне с този проблем .Благодаря предварително

8.  

9. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Може да се изобразяват прекалено ниско и да не се появяват на екрана.
    Опитай с разлини формати на картината от дистанционното.

10. Тук е от
    Jan 2013

Не се получава .Не ми дава да сменям форматите.Възможно ли е да е от самите субтитри или е друг проблема.
    Четох за някакви 3д субтитри дали не трябва да са такива ?
    Чакам предложения

11. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Varna, Bulgaria, Bulgaria

Здравейте имам два въпроса. Има ли настройка на плейъра когато пусна субтитрите да ми разпъва филма да не е с черни ленти от горе и отдолу? И някаква настройка за 3D субтитри?

12. Тук е от
    Jul 2012

колеги ползвам домащен медиа сървър излизат субтитри всичко но незнайно защо програмата се самоизключва сама,понякога върви без да спира дайте съвет , какъв е проблема и как да го оправя благодаря предварително.Преди ползвах пс3 медиа сървър ,но сега го инсталирам показва че се е свързал но на телевизора не се появява от какво е проблема?

13. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Прекъсва връзката с телевизора или прорамата се затваря сама на компютъра?
    Ако е първото, увеличи стойността на "Продолжительност действия SSDP.." от Настройки-> Сервер. по подразбиране стойността е 1810 секунди т.е. 30 мин.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2012

Цитат Първоначално публикувано от dddinev Виж публикацията
    Прекъсва връзката с телевизора или прорамата се затваря сама на компютъра?
    Ако е първото, увеличи стойността на "Продолжительност действия SSDP.." от Настройки-> Сервер. по подразбиране стойността е 1810 секунди т.е. 30 мин.
    Прекъсва връзката с компа ама аз нямам такава настройка Продолжительност действия SSDPкъде точно да вляза?

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от milenanicki Виж публикацията
    Прекъсва връзката с компа ама аз нямам такава настройка Продолжительност действия SSDPкъде точно да вляза?
    сега като гледам показва че се самоизключва и после се вкл. сама SSDP то е направено 7520 и пак се самоизключва някакви идеи?
    Този пост е редактиран от milenanicki; 30-01-13 в 00:15.

16. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Има ли поставена отметка пред "Препятствие переходу компютера в спящий режим во время работой сервера" (намира се над прозорчето с "продолжительност действия SSDP)?

Дай малко повече информация каква е връзката с телевизора - LAN, безжична, ползва ли се рутер, версия на ДМС (последната е 1.30.4)
    Има вероятност да "забива" и рутера.
    Този пост е редактиран от dddinev; 30-01-13 в 15:34.

17. Тук е от
    Jul 2012

Цитат Първоначално публикувано от dddinev Виж публикацията
    Има ли поставена отметка пред "Препятствие переходу компютера в спящий режим во время работой сервера" (намира се над прозорчето с "продолжительност действия SSDP)?

Дай малко повече информация каква е връзката с телевизора - LAN, безжична, ползва ли се рутер, версия на ДМС (последната е 1.30.4)
    Има вероятност да "забива" и рутера.
    Версията е 1.30,връзката е LAN без рутер и има поставена отметка на Препятствие переходу компютера в спящий режим во время работой сервера"

18. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Опитай с друг мрежов кабел.
    За директна връзка по принцип се използва "кръстосан" кабел, въпреки че при по-новите мрежови карти не би трябвало да има значение.
    Ако това не помоне, опитай да изключиш службите SSDP discovery и UPnP device host на Windows. (Това не знам с какво ще помогне, натъкнах се на него в руския форум на ДМС - Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) • Просмотр темы - Решение вопроса обрыва связи)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 80 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе