Първоначално публикувано от 
chasere 
   Постарах се да прочета всички коментари по темата, но не открих никой да  е писал за подобен или поне сходен проблем. Телевизорът ми е Тошиба  40RL938 и използвам "Домашний медиа сървър". Връзката между  компютъра и телевизора се осъществява по следния начин: лаптоп чрез WiFi  е свързан с рутер, а рутера с кабел към телевизора. Успях да пусна  всички филми на телевизора с "Домашний медиа сървър", субтитри,  дори и Сопкаст. Проблемът е в това, че когато си пусна филм винаги след  55 минути възпроизвеждането му спира и ме връща в менюто със заглавията  на филмите /каталога/. При повторното пускане на същият филм започва  винаги от начало. Изписва ми съобщение на екрана: "да продължа ли  възпроизвеждането да/не" и дори при избор на "да" филмът си започва от  начало. В същото време плеърът на телевизора не изписва общата дължина на  филма  в часове и минути и не позволява преместване/превъртане/ напред  или  назад във видео файла. Работят единствено бутоните "стоп", "плей" и  "пауза".  Забелязъл съм, че това се случва само и единствено на филми, които имат субтитри   .  Когато видео файлът е без субтитри /субтитрите са с различно име от  това на филма или изобщо ги няма/, озвучен на български, гледам  спорт чрез Сопкаст този проблем го няма и сървъра си работи безотказно с  часове.  Разглеждах из опциите на програмата, но не видях някъде  настройка или опция, която да променя за да премахна това досадно  спиране. Надявам се някой, който знае как да се справя с този проблем да ми  помогне. Поздрави!