Вижте резултатите от анкетата: Как е свързан компютърът към вашият телевизор ?

Гласували
288. Не можете да гласувате в тази анкета
  • HDMI - HDMI

150 52.08%
  • HDMI - DVI-D

41 14.24%
  • LAN

65 22.57%
  • не е свързан

14 4.86%
  • VGA - VGA

18 6.25%
Страница 12 от 21 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 314
Like Tree4Одобрявам

Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2012

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Еми аз пробвах с 10 метров не става разваля се връзката,показва се за секунди и после черен екран.Възможно ли е дължината на кабела да прави проблем и с 5 пробвах май трябва още по къс?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

С 10м. HDMI е възможно да има проблеми, но с 5м. за да не става е по-скоро някакъв друг проблема.

4. Тук е от
    Jul 2012

Всъщност кабела който пробвам е 5,аз си мислех че е 10м има ли смисал да пробвам с 2,5м примерно?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1343748521[/time]_________________________________________________

а има ли смисал според теб да купя 2,5м

5. Тук е от
    May 2012

Здравейте от около 2 месеца имам SONY BRAVIA 40-ex650 и днес реших да го свържа към компютъра купих кабел DVI-HDMI свързах го при изключени тв и комп.И почнаха ядовете компютъра не разпознава (не намира изобщо) телевизора,пробвах с VGA-VGA (кабела на монитора) и тръгна без проблем четох много и точно като моя проблем не намерих почнах да си мисля че проблема е в DVI на видео но картата досега никога не съм го ползвал.Картата е Nvidia 8600 GT с най-новите съм и не знам вече или може би проблема е в мен.Ще съм благодарен на всеки който може помогне

6. Тук е от
    Aug 2012

Отговор: Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

здравеите и аз от едната тема в другата и аз имам подобен проблем купих DVI кабел слагам на компа и другият край е HDMI в всичките гнезда на телевизора пробвах ама нещо не намирам телевизора на компа картата е стара гигабит радеон 9200 може и този иход от компа DVI да не е цифров и за това не става не знам и се чудя дали да ходя да сменям кабела да е DVI от компа другият край за ТВ-то да е онзи дето е за ПЦ вход и да го пробвам като 2 ри монитор не знам че ме накачиха нервите пробвах и с лаптопа с кабел HDMI-HDMI нещо пак не стана а телевизора е нов на 5 дена панасоник ет5е егати случая съм даваите съвет

- - - Обновено - - -

ок да кажа само лаптопа и ТВ-то ги подкарах без проблем с кабела HDMI-HDMI сега остава и другият комп да подкарам и за лаптоп всеки път ли трябва да е отворен плеъра на лаптопа за да гледам флима не мога да го минизмирам за да не се вижда и на 2те устроиства то маи не може да се направи да е по друг начин то като затворя лаптопа той гасне и филма спира ама както и да е важното е да подкарам другият там поне мога да си спра монитора и така само кажете за кабела дали да го сменям..докато е увреме да не ми кажат после че не могат да ми го сменят...

- - - Обновено - - -

ок пак по темата сега смених кабела вджиай и двата края сега като стартирам компа ми излиза как зарежда уиндоуса и когато трябва да покаже темата на десктопа с иконите ми излиза бял екран само за момент излиза темата или снимкта по точно която е за фон и вместо да си осатне и да покаже иконите и другите джаджи по екрана ми излиза бял екран или по скоро леко сиф какво ми трябва още малко да бъзна за да стане работата хелпп

- - - Обновено - - -

какво стана никой нищичко не е написал егати

7. Тук е от
    Aug 2012

хеи хора даите съвет къде бъркам с връзката та не мога да я оправя

8.  

9. jjf
    jjf е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Здравейте. След много чудене си купух Panasonic TH-P42ST50. Опитвам се да го свържа с лаптопа ми Lenovo THinkpad T500, но не успявам изобщо да изкарам каратина. Тъй като имам само Display port (DP), си купих преходник от Dispkay port към HDMI и кабел HDMI, който свързах с ТВ-то. Искам да попитам:
    1. Има ли някаква особеност при настройката на ТВ-то, за да изкара картината. Аз след като го свържа с кабела, го пускам и натискам "AV" на ДУ и след това избирам HDMI 1. След това с клавишна комбинация Fn+F7 избирам дали да се показва на двата монитора или само на единия, но нито един от вариантите не изобразява картина на ТВ-то. Tова ли по принцип е начинът, за да се появи картина?
    2. Ако това, което правя по т.1 е правилното, то остава проблемът да е в настройката на лаптопа (засега изключвам възможността да е дефектен преходника или кабела). Имате ли представа дали DP е възможно да е неактивен и да трябва да се активира (може би от БИОС-а) ? Има ли начина да се провери дали е активен ?
    Ще задам само тези два въпроса за момента, тъй като изобщо нямам представа защо не ми излиза картината, не съм се опитвал да праввя подобна връзка до момента и трябва да тръгна отнякъде, за да наредя пъзела

10. Тук е от
    Nov 2012

и аз не можах да свържа телевизора SAMSUNG UE 40 ES6300S с компютъра а картата е сравнително нова NVIDIA GeForce GT630M 2GB, ако някой знае моля за помощ

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Кажете какъв уйндоус ползвате и какви настройки сте задали в "Display properties"?

12. Тук е от
    Nov 2012

ползвам уиндоус 7 свързал съм ги с HDMI кабел,опитвам се да му сложа настройка клонинг но не ги приема

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Точно това е една от грешките - НЕ "clone" a " extended mod" трябва да е, първо защото резолюцията на компютъра ти предполагам не е 1920х1080, а и да е няма смисъл на двата екрана да гледаш едно и също. Значи даваш екстендет и настройваш в контрол панела секцията за телевизора на 1920х1080 на 60Hz. Трябва да се покаже десктопа ти без икони на него. след това на основния дисплей на компютъра (лаптопа) пускаш каквото искаш и "влачиш" с мишката на другия екран. Пускаш го на пълен екран (ако е филм) и си гледаш.... така другия монитор остава свободен за работа или го гасиш ако искаш.
    mike47 одобрява това.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2012

ок ще пробвам

16. Тук е от
    Nov 2012

Благодаря!!!всичко е ок,проблемът бил кабела

17. Тук е от
    Jan 2013

Моля за помощ!!!!!!
    Вече ще откача тотално.Имам ТВ Филипс LCD и искам да го сварва с HDMI кабела ми.Свързвам на екрана ми се появява всичко , но няма звук.Какво ли не изчетох , къде ли не ровичках в лап-топа (XP PAVILION 5) и нищо .Умолявам Ви , вече съм на предела на силите си. Нeзнам какво трябва да направя , за да тръгне звука.

- - - Обновено - - -

Моля за помощ!!!!!!
    Вече ще откача тотално.Имам ТВ Филипс LCD и искам да го сварва с HDMI кабела ми.Свързвам на екрана ми се появява всичко , но няма звук.Какво ли не изчетох , къде ли не ровичках в лап-топа (XP PAVILION 5) и нищо .Умолявам Ви , вече съм на предела на силите си. Нeзнам какво трябва да направя , за да тръгне звука.

18. Тук е от
    May 2006

Избор на кабел

Прощавайте, може ли едно новобранско питане...
    След всичко изчетено по форумите за видовете кабели, връзки и т.н. се забърках страшно много!

Излиза, че уж HDMI кабела бил най-доброто решение...

Обаче много от Вас ползвали кръстосан LAN кабел успешно...

Та въпроса ми е какъв кабел да си купя последно: HDMI или кръстосан LAN ???

TV-то е Panasonic TX-L37ET5E, а лаптопа HP ProBook 4730s. Разстоянието между тях е 4/5 метра. Ще се ползва руския Домашний медиа-сервер за гледане на HD и 3D филми. Понякога ще ползвам TV-то като монитор на лаптопа.

Благодаря Ви предварително за помощта!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 21 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  3. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  4. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  5. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе