Вижте резултатите от анкетата: Как е свързан компютърът към вашият телевизор ?

Гласували
288. Не можете да гласувате в тази анкета
  • HDMI - HDMI

150 52.08%
  • HDMI - DVI-D

41 14.24%
  • LAN

65 22.57%
  • не е свързан

14 4.86%
  • VGA - VGA

18 6.25%
Страница 15 от 21 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 314
Like Tree4Одобрявам

Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от andi03 Виж публикацията
    здравейте, искам да свържа компа с телевизора чрез HDMI кабел, но двете устройства ще са включени на отделни контакти, на различни фази, контактите са занулени, а на кабела на кабелната имам галваничен разделител, безопасно ли е това свързване /телевизорът вече е свързан с HDMI и към конзола/
    Отделни фази имаш в предвид, че си с трифазна ел.инсталация и двата въпросни контакта са с различни фази захранени?
    Дори и да е така ако са надеждно занулени не би следвало да имаш проблем... Конзолата в кой контакт е включена?
    Но все пак бих те посъветвал да спазваш правилото - включвай тв-то и другите устройства които ще са свързани с него в един и същ контакт, разклонител...

2.  

3. Member Аватара на andi03
    Тук е от
    Sep 2011

не, не съм с трифазна инсталация, имах предвид че контактите са на отделни бушони, конзолата и тв-то са включени в един контакт, а компютъра ще баде в съседна стая на друг контакт и на друг бушон, значи няма да има проблем?

4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Ако са занулени - няма проблеми

5. Member Аватара на andi03
    Тук е от
    Sep 2011

ок, благодаря

6. Тук е от
    May 2013
    Живее в
    Varna, Bulgaria, Bulgaria

Как да свържа панасоник TX-P42GT50E към компютъра за да гледам филми без кабел (чух, че има такава възможност, но не знам как става). Ще съм благодарен да споделите опита си с мен.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Първо, трябва имаш wifi донгъла за да се свърже безжично телевизора в домашната ти мрежа.
    Ако имаш въпросния адаптер /продават се в техномагазините/ - в менюто му за мрежи - даваш да се свърже с рутера ти.
    След десетина сек. се намират и телевизора ти като модел се появява в списъка устройства в дом. мрежа. Задаваш му приоритет за достъп до споделените папки с медията. След това, вариантите са два - по твой избор
    1.инсталираш някакъв софтуер за ДМС /домашен медиа сървър/ в компа и с бутон tools на дистанционното - от появилите се опции избираш "медиа сървър". Отваря се списък със споделените файлове - избираш, гледаш.
    Минуса на този вариант е, че ползваш куция плеър на тв-то
    2.ползваш плеъра ти на компа, с който досега си пускал филми и музика - . С него избираш дадена медия, като с десен бутон на мишката задаваш - възпроизведи на ТВ. За всичко има грижата хардуера на компа и всичките ограничения, като поддържани формати и кодеци от първия вариант, отпадат.
    Това e общо взето. Успех!
    Този пост е редактиран от raziel66; 22-05-13 в 11:50.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте! Моля за мнение коя програма е най-подходяща за гледане на филми, снимки и музика от лаптоп Тошиба Сателит с процесор Intel(R)Core(TM)2 CPU Т7400, 2.16 GHz, 2.00GB of RAM на ТВ Панасоник TX L42WT50E? WiFi рутерът е на Виваком за фибърнет. Моля за линк за инсталация и евентуални настройки. Инсталирах DLNA - Домашния медиа сървър на лаптопа, но не мога да я пусна да работи. Бъркам нещо в настройките и немога да пусна субтитрите! Моля за помощ!

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Имам проблем със свързването на лаптоп Lenovo Thinkpad T500 (1680х1050) към ТВ Panasonic TH-42PZ85EA. Лаптопа е с видеокарта ATI Mobility Radeon HD 3650 и вградена GMA 4500MHD. Връзката я правя с кабел DisplayPort to HDMI 5m. и след свързването в началото ми извади 1280х720 и на 2-те устройства, а когато влязох в настройките на Catalyst Control Center да избера други резолюции не видях да има 1980х1080p/i. Имаше тези, които поддържа лаптопа (максималната беше 1680х1050) и още една опция - HD с възможност 720р.
    Почнах да се съмнявам в DisplayPort-а на лаптопа, че не поддържа по-висока резолюция от 1680х1050 или кабела нещо е фалшив, но пък до преди месец, когато го поръчах имаше 100% положителни отзиви.
    Някакви идеи как да подкарам 1980х1080i?!

Благодаря предварително!

11. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Имам проблем със свързването на лаптоп Lenovo Thinkpad T500 (1680х1050) към ТВ Panasonic TH-42PZ85EA. Лаптопа е с видеокарта ATI Mobility Radeon HD 3650 и вградена GMA 4500MHD. Връзката я правя с кабел DisplayPort to HDMI 5m. и след свързването в началото ми извади 1280х720 и на 2-те устройства, а когато влязох в настройките на Catalyst Control Center да избера други резолюции не видях да има 1980х1080p/i. Имаше тези, които поддържа лаптопа (максималната беше 1680х1050) и още една опция - HD с възможност 720р.
    Почнах да се съмнявам в DisplayPort-а на лаптопа, че не поддържа по-висока резолюция от 1680х1050 или кабела нещо е фалшив, но пък до преди месец, когато го поръчах имаше 100% положителни отзиви.
    Някакви идеи как да подкарам 1980х1080i?!

Благодаря предварително!
    Колега,

За да гледате на телевизора в резолюция, различна от тази на монитора Ви, трябва да зададете в настройките на компютъра дисплеите да се клонират. В зависимост от операционната система това става с десен клик на мишката върху десктопа и от меню Screen Resolution (Windows 7) се избира Clone displays. По този начин двата монитора (в случая ТВ-то се явява монитор 2) могат да работят в различни резолюции. Ако е зададено друго, двата дисплея ще работят в резолюцията на компютърния монитор.

надявам се да съм бил полезен.

Поздрави,

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от makrelov Виж публикацията
    Колега,

За да гледате на телевизора в резолюция, различна от тази на монитора Ви, трябва да зададете в настройките на компютъра дисплеите да се клонират. В зависимост от операционната система това става с десен клик на мишката върху десктопа и от меню Screen Resolution (Windows 7) се избира Clone displays. По този начин двата монитора (в случая ТВ-то се явява монитор 2) могат да работят в различни резолюции. Ако е зададено друго, двата дисплея ще работят в резолюцията на компютърния монитор.

надявам се да съм бил полезен.

Поздрави,
    Амиии... не... точно обратното е! Замисли се малко, смисъла на думата "клониране" е създаване на нещо същото като друго.
    Избира се "Extended mode" и ако при това положение в настройките на за втори монитор не се появят по-големи резолюции (при условие че телевизора е разпознат коректно - т. е. изписано е името му), то тогава видеокартата не поддържа по високи резолюции.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

@Pat, много Благодаря!!! Имаш една виртуална Всичко с резолюцията и картината вече е ОК.
    Появи се друг проблем. Доколкото знам DisplayPort to HDMI кабел прави пренос на картина и звук едновременно, а при мен звука липсва, както е при DVI-D to HDMI кабел. Този път какво пропускам?

14.  

15. Тук е от
    Jul 2013

Здраейте. И мен ме мъчи проблем с HDMI връзка между настолен компютър и тв. И двете устройства са нови и предполагам, че нещо бъркам при настройките. Два дни вече пробвам какво ли не. Видеокартата ми е Geforce GT 630. Тв-то е Samsung UE32F5000. Компютърът намира телевизорът като устройство, но го показва not detected. Пробвах да вържа тв-то с лаптоп със същия HDMI кабел и веднага тръгна. Пробвах компа да го свържа с монитора чрез HDMI кабела и тръгна, но не мога да свържа компа с телевизора. Моля, дайте съвет

16. Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Здравейте, аз искам да попитам заслужава ли си този hdmi splitter 4-Port HDMI Splitter - VS184, ATEN Video Splitters .:: ATEN Intl. - ? Трябва ми за 2 телевизора и проектор за конференции. В момента съм с VGA и максимално поддържана резолюция, която изкарва на телевизорите е 1024x768. Като гледам повечето нови лаптопи вече имат HDMI изход.

17. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Защо да не си заслужава , предполагам и цената има значение ? Повечето сплитери са такива .

18. Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от logic Виж публикацията
    Защо да не си заслужава, предполагам и цената има значение ? Повечето сплитери са такива.
    В сравнение с този модел
    SpeaKa Professional 4 Port -Verteiler Anzahl Eingänge: 1 Anzahl Ausgänge: 4 im Conrad Online Shop | 419155

ATEN 4 Port HDMI-Verteiler Anzahl Eingänge: 1 Anzahl Ausgänge: 4 im Conrad Online Shop | 989261

кой е по-добър? Бях чувал лоши мнения за roline кабел или сплитер беше. Телевизорите са плазми, трябва да проверя дали поддържат 1366x768, дали въобще си заслужава да се купува такова нещо, тъй като в clone режим мисля, че е почти невъзможно да се изкара различна резолюция и на двата монитора. В момента поддържат максимум 1024x768.
    Този пост е редактиран от Stefan Troplev; 15-09-13 в 17:03.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 21 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  3. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  4. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  5. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе