Вижте резултатите от анкетата: Как е свързан компютърът към вашият телевизор ?

Гласували
288. Не можете да гласувате в тази анкета
  • HDMI - HDMI

150 52.08%
  • HDMI - DVI-D

41 14.24%
  • LAN

65 22.57%
  • не е свързан

14 4.86%
  • VGA - VGA

18 6.25%
Страница 14 от 21 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 314
Like Tree4Одобрявам

Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Имам проблем със звука от компютъра към LG 42LM620S. Видеокартата е Nvidia GeForce 9500GT и е вързана към ТВ с HDMI кабел. Картината е идеална, но звук няма. Прочетох първия пост в темата, но не мога да намеря от къде да разреша звук през HDMI изхода на картата, дори не знам дали самата карта го поддържа. За това пуснах втори кабел, с 3.5мм жакове в двата края, от изхода за звук на компютъра към входа на ТВ, но звук отново няма. Рових какви ли не настройки и на телевизора и на компютъра без никакъв резултат. Искам да отбележа, че изхода за звук на компютъра е разклонен и с друг кабел е свързан към аудио уредба. Там няма проблем със звука и всъщност в момента така го ползвам, но ми се ще да го пусна и през телевизора. Очаквам някаква идея или съвет. DSC_0145.jpg

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Control panel > Hardware & sound > Menage audio devices > и там си избираш да вади звук през HDMI и какъв точно да е (2.0 ,5.1)

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Опитах, не се получи. Стигам до тук: DSC_0146.jpg ама няма нищо за HDMI...

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Нямам представа дали твоята карта го поддържа (аз съм с АТИ) , виж и дали си с последните драйвери ...

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

И аз си мисля, че картата не го поддържа. Но защо не излиза звук при връзката с другия кабел, с жаковете? Нали това му е идеята. Старият LCD беше закачен точно така и си работеше без проблем...

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

За другия май от менюто на тв трябва да му зададеш от къде идва звука - не съм пред тв и не мога да проверя , а не помня вече ...:D като избираш вход в менюто под прозорчето нямаше ли и поле , което показва звука от къде е ?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Има, да. Пробвах и двата варианта и не иска и това е...

10. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

ясно се вижда ,че компа не е разпознал телевизора,трябва да ти излезе трета иконка която е твоя телевизор,а това става само
    със смяна на драйвъри на видеокартата,,,пробвай с този който идва с твойта видео карта,,,,,,,и т.н.

iwan33 одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Благодаря, ще опитам. Драйверите на видеото наистина са по-стари, с новите нещо не работеше като хората, но ще ги сменя за пробата...

Edit Смених драйверите на видеото. Е не ще и не ще и това е!
    Този пост е редактиран от iwan33; 09-04-13 в 21:09.

12. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

Цитат Първоначално публикувано от iwan33 Виж публикацията
    Благодаря, ще опитам. Драйверите на видеото наистина са по-стари, с новите нещо не работеше като хората, но ще ги сменя за пробата...

Edit Смених драйверите на видеото. Е не ще и не ще и това е!
    твойта карта Nvidia GeForce 9500GT поддържа
    audio input for hdmi spdif,,,трябва да свържеш с кабелче от дъното spdif и spdif на видеокартата и ще излезе звук през hdmi кабела,,,,,,,,,,,,,,виж тук Google Преводач
    iwan33 одобрява това.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

- влиза един FTP кабел от входа на жилищвто и веднага влиза в суич
    - от въпросният суич ще излиза:
    - един кабел за СТБ-то на телевизора в хола - има тв в хола
    - един кабел за моя комбиниран рутер (ползвам wireless от него за два лаптопа) - има и нет в хола
    - един кабел за спалня - има нет и ТВ в спалнята - проблема е, че най-вероятно рутера и DLNA-то на тв-то не се виждат
    - един кабел за детска - има нет и ТВ в детската- проблема е, че най-вероятно рутера и PC - то на тв-то не се виждат

За да се "виждат" всички PC-та, DLNA-таи рутер, въпросните кабели, който влизат в спалнята/детската (по един за всяка) трябва да са след рутера (който е конфигуриран с едно IP), но ако са след рутера няма да мога да гледам ТВ в спалнята/детската.
    1. - Какво разбираш под "има нет и ТВ в спалнята/детската"? - телевизор с такива функции, телевизор + настолен компютър или телевизор свързан с лан кабел + безжичен нет (за лаптоп примерно).

2. - Казваш, че телевизора в хола е със СТБ (сет топ бокс) предполагам за IP телевизията. Ако е така как смяташ да гледаш в другите стаи (детска + спалня) . Ако е необходим СТБ за телевизията то няма да можеш да гледаш независимо къде ще са включени телевизорите.Ако вземеш допълнителни СТБ-а (ако е възможно това - според оператора) то тогава тях ги свързваш директно към суича. В такъв случай всички телевизори ги включваш с кабел (най-добре), но може и безжично към рутера. Компютър/лаптоп също да взема нет от рутера. Така DNLA- то ще работи, ще се виждат всички и ще има телевизия навсякъде.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2013

Зрдавейте! Имам следния проблем: преди време си закупихме ТВ LG 42LM620S и го свързвахме с LENOVO посредством HDIM кабел. Всичко работеше перфектно. В един момент поради незнайни причини тази връзка не може да се осъществи. Сменихме и кабела и лаптопа ( HP) но резултатът е същия-на ТВ -то изписва че няма устройство. Входовете работят, кабела също е нов вече не знам на какво се дължи. Нулирах вс. настройки на ТВ -то и пак не открива лаптоп. Моля за идеи. Благодаря.

16. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте
    Купих си LG LM649S ще ми помогне ли някой защото не мога да го настроя за да тръгне. На булсат ком съм със hdmi приемник свързан е със същият кабел и ми дава че не е програмирано нещо.
    Някой може ли да помогне. Предварително благодаря!!!

17. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Plovdiv, Bulgaria, Bulgaria

Здравейте! За моя жалост установих, че ми е изгоряла дънната платка на телевизора Panasonic Vierra. Имам две запитвания:
    1) Възможно ли е при този случай (при изгоряло дъно) да вържа компютъра с телевизора по друг начин, освен HDMI-HDMI? Примерно PC(от телевизора) и HDMI(компютър)?
    2) Ако евентуално искам да сменя дъното, колко ще ми струва горе-долу?

18. Member Аватара на andi03
    Тук е от
    Sep 2011

здравейте, искам да свържа компа с телевизора чрез HDMI кабел, но двете устройства ще са включени на отделни контакти, на различни фази, контактите са занулени, а на кабела на кабелната имам галваничен разделител, безопасно ли е това свързване /телевизорът вече е свързан с HDMI и към конзола/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 21 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  3. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  4. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  5. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе