Вижте резултатите от анкетата: Как е свързан компютърът към вашият телевизор ?

Гласували
288. Не можете да гласувате в тази анкета
  • HDMI - HDMI

150 52.08%
  • HDMI - DVI-D

41 14.24%
  • LAN

65 22.57%
  • не е свързан

14 4.86%
  • VGA - VGA

18 6.25%
Страница 16 от 21 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 314
Like Tree4Одобрявам

Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    софия

Отговор: Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

имам нужда от съвет,от толко много техника се чудя какво как да вържа.телевизора е панасоник 42ет60е,.пц е с видео карта ати 3850,лаптопа е тошиба сателит l300-a6.искам от лап топа да гледам филми на телевизора,или да си купя дълъг кабел от компютъра до телевизора.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Къде е проблема ? Ползвай това , което ти е най-удобно .

4. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте,да споделя и аз главоблъсканицата със свързването между PC и TV.
    С 1,5м кабел HDMI/HDMI прехвърлянето е без проблем.Сега вече преместик PC-то и купих кабел 5м.Компютъра разпознава телевизора но не "желае" да прехвърли сигнала към него.Телевизора пък не засича въобще да има включено HDMI устройство към него.С ресет на телевизора няма файда.
    Купих още един кабел този път на Hama 10м позлатен както и цената,ефект няма кокпютъра вижда телевизора,телевизора компа не.Какво може да ме посъветвате,като варианта да върна компа на метър от телевизора не върши работа.
    Телевизора е малко динозавър Samsung LE40S81B видео на компютъра Nvidia GeforceGT520.
    Благодаря.

-------
    P.S. Вече не работи и с кабела от 1,5м.Тоест проблема е в телевизора
    За да не пускам нова тема:отварял съм го няколко пъти за почистване от прах.А и отдавна не е в гаранция.Какво мога да направя аз?
    Този пост е редактиран от Linkestis; 11-10-13 в 21:44.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Струва ми се прибързано да правиш заключение, че е от ТВ-то, може да е от видеокартата. Пробвай я с хдми на друг ТВ или монитор.

Аз също е чудя как да си свържа телевизора. Имах една карта GeForce 8400 GS и с нея хвърляше през 5 метровия ХДМИ до телевизора (или е 6 метра не помня) вчера пробвам пак с този кабел, но на друга карта GeForce 440 и смущения, премига сигнала, 10 секунди има, 10 няма ... абе кофти работа. Дори сложих видеото в друг компютър и пак същата работа. Помислих, че на видеото се е развалил хдми слота (макар да не е ползван). После се сетих с един 2 метра кабел да тествам и работеше прекрасно.
    Проблема ми е, че този 5 или 6 метров кабел ми е къс, т. е. трябва да взема по-дълъг, от друга страна щом с него не хвърля ... то шанса с по-дългия е още по-малък. Не ми се и дават повече от 20-30 лв. за кабел, който има голяма вероятност да не ми свърши работа.
    Този пост е редактиран от tolostoi; 31-10-13 в 16:10.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от tolostoi Виж публикацията
    Проблема ми е, че този 5 или 6 метров кабел ми е къс, т. е. трябва да взема по-дълъг, от друга страна щом с него не хвърля ... то шанса с по-дългия е още по-малък. Не ми се и дават повече от 20-30 лв. за кабел, който има голяма вероятност да не ми свърши работа.
    Преди седмица купих за приятел 10 м. HS HDMI кабел на HAMA от ТП за връзка с комп. намиращ се в съседната /детска/ стая. Абсолютно никакви грижи с прехвърлянето на сигнала нямаше.
    /За същата цел взех и 2.4GHz мишка, но вероятно заради панелното им жилище, ударихме "греда" с пускането на филмите директно от хола, с уж поддържания 20 метров обхват. /
    Кабелите на HAMA са най-евтиния вариант, но за такава дължина, нормално е и цените им са по-високи. От порядъка на 35-40 лв.
    Имаше избор и на дължина от 20 м. High Speed HDMI кабели, но те вече минаваха стотака като цена.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Взех обикновен 10 м. хдми 1.3 кабел (19 лв.) и с него работи нормално, явно тоя 5 метровия нещо е правел проблема.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

В работата ми има 2 плазми които връзваме към сплитер и оттам към компютър посредством VGA кабел. Днес обаче се появи странен проблем- като вързхме лаптоп и плазмите почнаха да червенеят.Като поразмърдахме кабела и се оправи. На какв може да се дължи това? Може ли и от сплитера да е?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Имаш в предвид VGA MULTIPLIER :rolleyes:
    https://www.google.bg/search?q=VGA+M...w=1280&bih=885
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-11-13 в 23:49.

11. Тук е от
    Dec 2011

На lg lm670s има ли опция PIP и ако има как се пуска примерно като съм на HDMI да гледам и някой канал едновременно
    Защото видях че само в браузъра на телевизора има тази опция

12. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Доколкото ми е известно, няма телевизор, поддържащ PIP при ползване на HDMI интерфейса.
    Този пост е редактиран от raziel66; 29-11-13 в 16:42.

13. Тук е от
    Dec 2011

Ами то само при вградения браузър го има иначе никъде другаде не съм видял PIP

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Не знам какво имаш предвид под "вграден браузер" . Аз под браузер разбирам програма за уеб навигация т.е. интернет възможностите на модела.
    Ако телевизора има два тунера, ще имаш тази опция, чрез която ще можеш да гледаш едновременно 2 различни ТВ канала.
    За да имаш PIP през HDMI, поне както аз го разбирам, е все едно да активираш /избереш/ два HDMI порта едновременно, което нямам идея как ще стане.

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Само Panasonic ZT60 серията има два HD тунера.

17. Тук е от
    Dec 2011

Не аз имам предвид като си ползваш компютъра през HDMI да може да гледаш и ефирна телевизия едновременно.
    А другото което е телевизора е с два тунера един за DVB-T и DVB-S но пак нямам опция да гледам едновременно и двете неща
    Вграден браузър имам предвид този на телевизора при него си има едно бутонче PIP и излиза HDMI канала

18. Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Промяната в цветовете при плазмите е от кабела е в крайна сметка. Като го поразмързам и той се оправя. Усукал се е. В момента се чудя дали да не инсталирам една система с WiDi адаптери. Доколкото разбирам необходим ми е лаптоп с Intel Wireless Display съвместим процесор - задължително Core i3/i5/i7 и WiFi адаптер от Centrino или подобна на Интел серия. Тук има списък на процесорите съвместими с тази технология.
    ARK | Processor Feature Filter

Знаете ли случайно откъде може да се купят такива адаптери?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 21 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  3. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  4. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  5. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе