Вижте резултатите от анкетата: Как е свързан компютърът към вашият телевизор ?

Гласували
288. Не можете да гласувате в тази анкета
  • HDMI - HDMI

150 52.08%
  • HDMI - DVI-D

41 14.24%
  • LAN

65 22.57%
  • не е свързан

14 4.86%
  • VGA - VGA

18 6.25%
Страница 18 от 21 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 314
Like Tree4Одобрявам

Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Проблема е ,че не знам дали картата има за възпроизвеждане на 3D.Когато пусна филм на 3д и излиза едно до друго на тв но с бутона които е на дистанционото не е активен за да сглоби картината.Катрата nvidia geforse g210m с hdmi изход картина и звук имам но не и 3д излиза като огледале образа и с лошо качество,някакви насоки.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Ако имаш предвид VGA to HDMI - не знам - не съм правил такива упражнения, аз говоря за HDMI - HDMI.
    маркираното е сигурен признак за неправилно конфигуриран дисплей от драйвера на видеото.
    И аз говоря за HDMI-HDMI. Когато са свързани така, единствено при зареждане на ОС има картина и на телевизора. В противен случай - изчезва. HDMI кабелът ми работи, защото с друг телевизор се връзва.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Kuonyy Виж публикацията
    И аз говоря за HDMI-HDMI. Когато са свързани така, единствено при зареждане на ОС има картина и на телевизора. В противен случай - изчезва. HDMI кабелът ми работи, защото с друг телевизор се връзва.
    Първо провери от ръководството на телевизора какви точно формати като резолюция и честота поддържа на HDMI входа. След това като ти зареди уйндоуса отиваш в настройките на видеокартата, там където се конфигурират дисплеите и нагласяш стойностите според това което си прочел в ръководството. Телевизора трябва да е в EXTENDED MOD, а не в "Clone". Задай му също да е "Първичен монитор" - "Primary".

5. Member
    Тук е от
    Jun 2011

В една друга тема написах първи впечатлени от моя VGA-към-HDMI преобразувател, който работи без забележка, без никакво забавяне, без шум, с правилно пресъздадени цветове. Всичко е както трябва! Ползвам преносим изчислител Lenowo G570 с разделителна способност на екрана 1366х768, като преобразувателят сам настройва изходящ сигнал 1920х1080 60Hz към телевизора ми Panasonic TX-L42ET60E. Други модели преобразуватели се дънят точно в тази дисциплина.

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post660948

Току-що свързах новия ми VGA-към-HDMI преобразувател и всичко заспа на 6. В последните седмици пробвах няколко други подобни преобразувателя и при всичките имаше проблеми с възпроизвеждането на картината (пробвано на 3 телевизора от различни марки, т.е. проблемът не е бил в тях). Най-общо казано, предишните преобразуватели "отказваха" да разпознаят изходното у-во и не можеха да изкарат Full HD картина (1920x1080, 60Hz), а вместо това подаваха сигнал 1600х900, 1366х768, 1280х720, 800х600 и т.н., въпреки, че всичките бяха рекламирани като 1080p. Сега използвам ето този модел на Estillo, показан по-долу на снимките и на адреса в Smartshopping, откъдето поръчах преобразувателя (снимката в каталога на магазина е грешна, показвайки старият, по-голям модел). Приятно изненадан бях и от това, че за разлика от някои от другите пробвани модели, този пребразувател не изисква първо да включваш захранването и едва след това телевизора (в противен случай отказваха изобщо да предават картина). Сега няма значение кое се включва първо - пробвах всякакви варианти и си работят идеално от раз. Преобразувателят може да черпи ток по два начина - или посредством USB кабел, или със зарядно 5 волта (не е включено в комплекта). За звука също има няколко възможности - цифров SPDIF, стандартен 3,5 мм жак или audio L/R (с включен в комплекта малък преходник за последното). Има и копче, чрез което се превключва между двата вида звуков сигнал. Въобще, този преобвазувател е единственият толкова богат откъм възможности, който съм пробвал досега. Като за 60 лева е идеално решение за хората, които нямат друга алтернатива за връзка към телевизор, притежаващ единствено HDMI входове (почти всички нови тв са така тази година).

Друго важно нещо, което е редно да отбележа - изключително доволен съм от обслужването на Smartshopping (не им правя реклама, просто си е самата истина). В два поредни дни неколкократно получих предварителни телефонни обаждания с цел да ми обяснят подробно точно какви входове и изходи има преобразувателя, какви неща включва комплектът, както и това, че няма проблем да върна стоката за тяхна сметка, ако не съм доволен от нея. Това беше и единственият преобразувател, към който е приложена и гаранционна карта. От останалите магазини, от които поръчвах предишните модели, които после връщах обратно, НЕ прилагаха гаранционна карта с оправданието, че касовата бележка я замества. За в бъдеще отново ще пазарувам оттам, ако ми се наложи да взимам нещо друго. На фона на някои други нетолкова добри като обслужване интернет магазини, с които съм имал опит преди, това веднага прави впечатление. Ето така се печелят клиенти!

Това са и обещаните снимки, като връзката е осъществена към телевизор Panasonic TX-L42ET60E:

Estillo VGA TO HDMI Конвертор 1080P ( подходящ за компютри без HDMI изход)
    Estillo VGA TO HDMI Конвертор 1080P ( подходящ за компютри без HDMI изход) - SmartShopping.bg - умният начин да пазаруваш онлайн

http://imageshack.us/a/img853/7179/vsmh.jpg
    http://imageshack.us/a/img15/5310/m7nk.jpg
    http://imageshack.us/a/img542/1806/6ij7.jpg
    http://imageshack.us/a/img594/9833/7hx9.jpg
    http://imageshack.us/a/img845/5280/zzxc.jpg
    http://imageshack.us/a/img5/3306/o07e.jpg
    http://imageshack.us/a/img534/6171/qyus.jpg
    http://imageshack.us/a/img834/9527/7ejh.jpg

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравеите,благодаря за разясненията но всичко тръгма без проблем и видео и субтитри.Така става въпрос за филипс 47"7008 и свирзването му към лаптоп с hdmi-hdmi кабел 1,4.Зададох само телевизора за дисплеи и наи висока резолюция и работи отлично в 3d ползвам кплеар и субтитрите са супер.Ако има въпроси бих помогнал доколкото мога.
    Остана ми само за настроика да оправя насичането при домашната мрежа,но щом имам и габел ще се мисли друг път.
    Весело посрещане не 2014 година.

7. Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Първо провери от ръководството на телевизора какви точно формати като резолюция и честота поддържа на HDMI входа. След това като ти зареди уйндоуса отиваш в настройките на видеокартата, там където се конфигурират дисплеите и нагласяш стойностите според това което си прочел в ръководството. Телевизора трябва да е в EXTENDED MOD, а не в "Clone". Задай му също да е "Първичен монитор" - "Primary".
    Опитвал съм абсолютно всичко и по никакъв начин не става. В ръководството няма никаква информация за резолюциите. Когато дам Extended mode изчезва всякаква картина. Дори от лаптопа, а на телевизора нищо не излиза.
    Затова се надявам някой, който е свързал такъв телевизор през HDMI да споделя, защото съм безсилен вече.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Към анкетата в тази тема може да бъде добавен и отговор "VGA > HDMI" (посредством преобразувател на сигнала).

10. Тук е от
    Jan 2014

Отговор: Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

imam sony bravia 42 incha i nz kak da naprava bezji4na vruzka mejdu nego i komputera mi ,i 2ta sa svurzani s internet daje mi dava bravia v wierlesa no mi iska nekav klu4 za zashtita pomognete mi i mi kajete dali trea nekakva programa da si svalq ,blagodarqp redvaritelno

-----------------

Ключа е този за рутера. Виж какво си въвел при настройката му.
    Пиши на кирилица!
    Mod/edit
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-01-14 в 20:43.

11. Тук е от
    Jan 2014

Отговор: Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Здравейте, купих си този преобразовател: Estillo VGA TO HDMI Конвертор 1080P ( подходящ за компютри без HDMI изход) - SmartShopping.bg - умният начин да пазаруваш онлайн.
    Свързвам всичко, както трябва, но вади неясна картина (размазана) и шум. Имали оправия това ? Мисля си, че може да е от aux входа на лаптопа ?

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

13. Тук е от
    Dec 2013

Свързал съм компютъра с ТВ-то чрез HDMI кабел , и ползвам ТВ-то като монитор , защото не ми е удобно да пускам филми през медиа сървърите.Има ли някакъв проблем в това и по-добре ли е да гледам филми от лаптопа чрез медиа сървър?

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Няма проблем. С кабел е най-сигурната връзка.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Подобни устройства има отдавна. Проблемът при тях е, че са неприложими за доста голяма част от основните дейности (играене, програми за проектиране, дори интернет) и донякъде стават само за гледане на филм, но дори и там има едно "но". Тънкостта се крие в осезаемото забавяне на сигнала, заложено в безчижната технология, поради което предаването на картината става с най-малко 250 мс забавяне. А 1/4 от секундата е доста.

17. Тук е от
    Jan 2014

Добро утро колеги
    След като се понарадвах на новия си телевизор (PANASONIC TX-L39B6E) реших да упгрейтна pc-то.
    Взех си по-голям хард сложих му win7 ultimate, инсталирах аудио драйвера от сайта на гигабайт, сложих 13.4 каталист (видеото е SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1G G5 OC), но на телевизора има само картина без говор.
    В контрол панела иконката на ati hdmi output е неактивна, като на XP-то всичко си тръгна без никакви проблеми.
    Някакви идеи за решение на проблема???

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Пробва ли и на двата HDMI входа?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 21 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  3. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  4. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  5. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе