Страница 24 от 26 ПърваПърва ... 142223242526 ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 379
Like Tree19Одобрявам

Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2016

Отговор: Подробно за Домашний медиа-сервер

Бих искал и аз да пипитам нещо. От няколко дни ползвам програмата - но има много опций и гледам да не променям нещата, понеже работи добре. Но обаче ми направи впечатление че много товари процесора, и когато погледнах видях че идва от прекодирането на филмите. Няма ли опция когато филма и субтитрите са с еднакви имена да тръгнат директно без прекодиране.Аз си ги пускам чрез дистанционнното - влизам в менюто на телевизора, домашните сървъри и от там влизам в лаптопа и си пускам който филм искам. Обаче всеки един се прекодира. Пробвах и от програмата да стартирам - но обаче не може да превъртам напред или назад. Ползвам последната версия - 2.31, с Windows 7 съм а телевизора ми е Sharp LC-43CUG8462KS Тлевизора поддърж огромен брой формати за четене, нямам икакви забвния чрез DLNA връзка или проблеми със субтитрите. Само как дане прекодира - ч кчвапроцесо на 90-95% и вентилтора почва а е шумен до приключването на траскодирането/прекодиането.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Отговор: Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) / FAQ - мнения, обсъждане

Отиваш на "Транскодинг" - съседното на субтитрите, и махаш отметката от транскодинг -> save, restart на сървъра или компютъра и би трябвало да не ги транскодира вече.

4. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Някаква идея IPTV листа освен през ДМС? Sony TV + ДМС = срещат се говорят си, добре е, но при интернет ресурсите нещо не се оправям. Проби няколко ... --- работи сега но вместо с VLC с Pot Player! По същия начин както се настройва за VLC! Качеството на картината не е добро!

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Здравейте,

Честита Коледа! Бъдете здрави!

Днес тестово инсталирах домашния медиен сървър и имам един въпрос относно ползването му.

В момента го настроих за гледане на IPTV от плейлисти с HTTP потоци и транскодиране с VLC.

Към момента всичко работи коректно, но не мога да задам различен аудио поток или субтитри на своя телевизор (Panasonic серия EX780).
    Има ли как това да се коригира и да мога да избера език на звука или субтитрите? Виждам, че има такива възможности при транскодираните потоци, но не работят.

Също така, има ли как да се намали времето за превключване между различните потоци от списъка (каналите)?

Благодаря Ви!

6. Тук е от
    Nov 2014

Програмата я ползвах много време,но смених лаптопа и не мога да я настроя.Не ми излиза ТВ някой може ли да помогне защото явно от много време не съм се занимавал и 2 дена не мога да разбера къде не съм направил нещо както трябва.Моля някой ако има възможност чрез тем вийвър да ми окаже съдействие скайп bonetty2 bonetty@abv.bg Благодаря!
    Този пост е редактиран от bonetty; 11-02-18 в 15:24.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

От няколко часа разцъквам тая програмка ,и имам следния проблем - някои филми просто не им тръгват субтитрите .. всичко е 1:1 с тия които тръгват име ,разширение ,в отделна папка са ..

- - - - - - - - - -

Така ,с това се оправих - на тия филми на които не тръгваха от "транскодирование" им избирам ръчно файла със субс и това вече се помни за този филм .. но имам друг леко подразващ проблем - ако пускам филмите през блурей плеъра ( PIONEER BDP-180-K ) има субтитри ,обаче ако от РС-то през програмката дам десен бутон "возпроизвести" и избирам плеъра - субтитри няма .. на никой филм

- - - - - - - - - -

Да си продължа монолога .. много бъгава и проста програмка ,но поне криво ляво работи докато доста други не се справят и с това .. къде има субтитри ,къде няма - на късмет е ,може всичко да е 1:1 и единия филм да има ,другия да няма .. както е преценил руския програмист .. нямам търпение да намеря някакъв HDMI хъб и да се отърва от нея ..

8.  

9. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Здравейте имам изградена DLNA мрежа, като за целта използвам 5Ghz мрежа, а рутера на теория трябва да предава 867 мегабитова връзка. Телевизорът е Sony 49XE9005. Лаптопа от който стрингвам е мощен и разполага с двубандова wifi карта осигуряваща трансфер до 300 мегабита. Когато стрингвам филми 4К с размер на филма до 50 Gb проблеми нямам. Изтеглих един филм с размер 87 Gb и филма започна да засича на телевизора. На телевизора използвам Kodi, а за DLNA мрежата на лаптопа съм инсталирал LG Smart Share. На теория хардуера, който използвам трябва да се справи с това предизвикателство но на практика не е така. Има ли смисъл да от смяна на LG Smart Share с друг мултимедиен сървър или гледането на филми с такъв битрейд чрез DLNA е изгубена кауза?

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Извинявам се, просто с цел точност - думата и термина е "стрийм" и "стриймвам" от stream и streaming. А не "стрингвам". "Стринг" е съвсем друго нещо.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

OFF
    Абе не е лошо между стриимовете да пипнеш някой стринг с малко дантела.

12. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

А все пак нещо по въпросът ми по същество може ли?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

По същество, аз на ви фи не бих разчитал за стриимване на качествен релииз 4к и вероятно атмос има много неизвестни в моментното състояние на ефира.Кабел не може ли , мрежовата карта на тв обаче не е ли 100мегабитова.

14.  

15. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

До колкото знам мрежовата карта на телевизора е 100 мегабитова, и не е алтернатива Lan кабела. Остава вариант HDMI кабелът но идеята ми бе друга и най-вече да разкарам кабелите. На 5Ghz мрежа съм си само аз, рутера не би трябвало да изпитва затруднение с трансфер от порядъка до 150 мегабита, лаптопа също остава проблема да е в wifi възможностите на телевизора, а уж е висок клас ТВ.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

А този филм плейван директно от телевизора през юсб дали върви гладко .

17. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Ами нямам на какво да го кача. Външният ми хард се ползва от телевизора за записване на предавания, а флашка с такъв обем нямам. До колкото знам USB 3.0 поддържа скорост на четене също до 100 мегабита. Този филм като гледам данните от wifi картата на лаптопа изисква трафик някъде до към 120 мегабита.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Няма такова нещо, usb подържа гигабитова скорост и не би трябвало да е пречка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. PS3 Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 87
    Последно: 13-01-17, 10:19
  2. XBMC Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От i486 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 19
    Последно: 16-11-15, 00:53
  3. Домашний медиа-сервер - странен проблем
    От Blazhev във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 0
    Последно: 06-04-13, 14:00
  4. Домашний медиа-сервер проблем
    От plkochev във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 29-12-12, 23:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе