Имаше един лаф навремето - "ресни го и ще се оправи", та така и с филма. Пускам лаптопа днес и какво да видя, всичко си е на мястото..
Имаше един лаф навремето - "ресни го и ще се оправи", та така и с филма. Пускам лаптопа днес и какво да видя, всичко си е на мястото..
Малко off-topic...
Оказа се, че MPC-HC (или MPC-BE) в комбинация с madVR и LAV Filters се справя много добре с "х265" (включително и с рекламните клипове, които насичаха със madVR и ffdshow raw video filter - което донякъде е обяснимо, защото последния ъпдейт на ffdshow е от 28.06.14г.). Единия вариант го ползвам на ТВ през HDMI, а другия на компютъра. Със "Sicario" и при двата варианта нямаше проблем. Видеата, които ми се "запънаха" ги дръпнах оттук:Downloads – Videos
Преинсталирах сървъра, но все още имам същия проблем с три avi и един mkv файл. Включа ли отметката на "всегда вьiполнят транскодирование если найденьi субтитрьi" и тези файлове не се отварят, а са малки по размер. Наистина нямам идея вече. Ако някой се сеща нещо.
Здравейте отново, продължавам борбата със сървъра.
Проблема който изникна след горните настройки е че на TV се виждат само определени файлове в шернатите папки, няколко кратки клипа 8 и 9 МБ, а филма който искам да си пусна излиза в програмата, но не и на ТV. Също и бутона "Запуск" не е активен.
Може ли някой да помогне...
Я виж колко свободно място имаш на диска където е указано да се конвертира временния файл.
Защо не направиш един скрийншот на прозореца "Настройки" - "Медиа ресурси" и да го споделиш.
Бутона "Запуск" не е активен защото сървърът вече е стартиран.
Чудя се, защо продължавате да се мъчите с този недружелюбен HMS при наличието на много други?
Телевизора ти възпроизвежда почти всички HD формати без транскодиране (прекодиране с по-ниско качество). Нужен ти е сървър, който само да стриймва съдържанието по мрежата.
Този пост е редактиран от operator3; 03-01-16 в 22:11.
По-"интересно" е какви са настройките на "Устройства" - " (твоя телевизор) " - "Настройки" (тези вдясно).
Здравейте,
напоследък имам малко проблеми с този сървър. Не знам по каква прична, но вместо да се оправят те се увеличават.
Преди около месец сървъра запозна да спира 1 мин преди свършването на филма (оказа се че го прави само на някои, а не на всички, но не мога да хвана някаква закономерност). В страницата ме посъветваха да видя какъв телевизор съм избрал. Направих го и всичко си е ОК с избора на телевизор.
След това обаче се почви и друг проблем. Изведнъж всички надписи на папките станаха на латиница, например: фсефилма - fsefilma.
Не че е някакъв проблем, но доста ме дразни.
И последния проблем който вече гаден, е че се появяват по два пъти субтитрии, все едно едните са вградени, а другите са добавени. Проблема го оправям като от телевизора изключвам субтитриите и едните изчезват, но ако трябва да се прави синхронизация....няма начин.
Здрасти.... Имам такъв проблем. Като пусна филм с добавени субтитри в папката тръгва без проблеми със тях... пускам епизод от сериал по същия начин със добавени субтитри в папката на епизода. Субтитрите не тръгват. Видео файла на филма и епизода са с еднакво разширение .mkv субтитрите са с името на видео файла някакви идеи ?
Епизода в отделна папка ли е, или всички епизоди са в една папка?
Също и формата на субтитрите. SUB, SRT?
Здравейте какви настройки трябва да направя на медия сървъра за да излезе картината на цял екран защото сега е с черни ленти отгоре и отдолу
Този пост е редактиран от teves; 18-02-17 в 21:25. Причина: грешка