Страница 22 от 26 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 379
Like Tree19Одобрявам

Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2015

Отговор: Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) / FAQ - мнения, обсъждане

Пускай филма директно от компютъра.Десен клавиш - зелено триъгълниче,"възпроизведи на".И аз с Финлукса виждам шернатите папки на ТВ, но на Самсунг J5200 не мога и ги пускам от компа.

Иначе след месец работа с програмата вече посвикнах и за мен е прилична с три недостатъка,които никой не можа да разгадае в 20 страници, а е питано неколкократно:
    - случва се да има дублиране на субтитри- както гледаш и се явяват субове от друг филм.
    - понякога филмът спира 10-20 мин преди края
    - не може да се възпроизведе блу рей диск, съставен от много m2ts файлове с /уж/ вградени субтитри.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Lora Ilieva Виж публикацията
    Здравейте, имам затруднения при ползването на сървъра на TV 42PFS7509/12 Philips 7000 series Ultra-Slim Smart Full HD LED TV 42PFS7509 107*cm (42") Full HD LED TV Dual Core DVB-T/T2/C/S/S2 with Ambilight 3-sided and Smart TV - Philips Support със сигурност правя нещо не както трябва, но ми е доста трудно затова и се обръщам към вас.
    Може би пропускаш някое от следните неща (с "Windows 7" съм):
    1. Настройваш "Windows Firewall" да "пропуска" "Домашний медиа-сервер".
    2. "Network and Sharing Center" (ако нямаш "Home Group", си създаваш):
    - "Network" - избираш "Home Group"
    - "Choose homegroup and sharing options": (прикачен файл "01"),
    избираш "Choose media streaming options...": (прикачен файл "02") .
    3. "Шерваш" папките и подпапките, които искаш да гледаш с домашната група: (прикачен файл "03")
    4. От ДМС: "Настройки" - "Медиа ресурси" - избираш папки и би трябвало всичко да е наред.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Тук е от
    Jul 2015

Цитат Първоначално публикувано от Frogst Виж публикацията
    Може би пропускаш някое от следните неща (с "Windows 7" съм):
    1. Настройваш "Windows Firewall" да "пропуска" "Домашний медиа-сервер".
    2. "Network and Sharing Center" (ако нямаш "Home Group", си създаваш):
    - "Network" - избираш "Home Group"
    - "Choose homegroup and sharing options": (прикачен файл "01"),
    избираш "Choose media streaming options...": (прикачен файл "02") .
    3. "Шерваш" папките и подпапките, които искаш да гледаш с домашната група: (прикачен файл "03")
    4. От ДМС: "Настройки" - "Медиа ресурси" - избираш папки и би трябвало всичко да е наред.

Благодаря ти многовсичко е точно и проработи! Започвам да го тествам с филми, предполагам че ще изникнат някакви питания от моя страна връщам се да чета назад.
    Весели празници!
    Frogst одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

Здравейте.
    Мисля, че бях чел за проблем като моя, но в момента не откривам постовете в темата.
    При мен някои бг филми като ги пусна и има едно разливане в дясната част на екрана. Ползвам през рутер на TX-L42ET5E. Резолюциите ли правят проблем не ми е ясно. Някои филми си вървят нормално, но други разливат картината. Ако може някой да помогне.

Това горното го оправих с промяна на резолюцията от Профил транскодирование, но забелязах друго - някои филми, които преди вървха сега просто не тръгват и става дума за avi-та, а не нещо тежко - не съм пипал нищо по тях. Явно все има някакви проблеми.
    Този пост е редактиран от Masklin; 25-12-15 в 14:43.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2015

Имате ли проблем със звука от сървъра? При мен е чувствително по-слаб от този на телевизора.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Честито Рождество и светли празници на всички!

Цитат Първоначално публикувано от Masklin Виж публикацията
    Това горното го оправих с промяна на резолюцията от Профил транскодирование, но забелязах друго - някои филми, които преди вървха сега просто не тръгват и става дума за avi-та, а не нещо тежко - не съм пипал нищо по тях. Явно все има някакви проблеми.
    Точно така става, но да не би да си променил генерално "Профил транскодирование"? (виж прикачен файл "04")

Тук трябва да остане "Филм основен". Променяш индивидуално профила на файловете, които се нуждаят от промяна:
    - дeceн бyтoн нa мишĸaтa въpxy фaйлa - "пpoфил тpaнcĸoдиpoвaния" - "тpaнcĸoдиpoвaниe c пepeĸoдиpoвaниe" - "филм (ocнoвeн) - (избиpaш peзoлюциятa нa твoя фaйл, или нaй-близĸaтa възмoжнa) - виж прикачен файл "02"

Сървъра помни настройките направени за всеки отделен файл и няма нужда да ги въвеждаш отново.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Frogst; 25-12-15 в 18:05.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

Здравей.
    Направено е точно както си го показал, но няколко avi филма не тръгват, а преди си вървяха. Вече не се сещам за нищо, което да променям. Явно ще преинсталирам и пренастроя програмата, за да видя какво ще стане.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012

Здравейте,
    Опитвам се да си пусна един филм през сървъра, но програмата изобщо не го разпознава. Филмът е .mkv формат, и е доста голям - 8GB. Никога до сега не съм имал проблем с пускането на който и да било филм, а този изобщо не го вижда програмата. Sample-a с който си върви филма се вижда, но самия филм не. Какъв може да е проблема?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Случвало ми се е да не ми разпознае субтитри, защото имаше много цифри и символи в името на файла. Но филма, който беше със същото име си вървеше. Опитай да семниш името на филма.

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

8GB не е никак голям... голям е 30-40ГБ. Пробвай дали върви нормално на компютъра, може файла да не е в ред.

Аз така и не мога да разбера защо се мъчите с тоя сървър при условие че има други много по-леки и лесни за употреба. Аз лично отдавана съм го зачеркнал като вариант.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Веднъж настроен, работи перфектно. Няма файл, който да не е отворил. Минус е, че товари процесора почти на 100%, но и с другите сървъри е така при транскодиране. Вярно е, че има по-леки и интуитивни сървъри, но ако е необходимо транскодиране, този се справя най-добре - поне при моята конфигурация от комп, рутер и ТВ. А транскодиране ми трябва, защото иначе са ми малки буквите на Панасоника

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Мда... буквите на панасоника ги знам... и аз имам един, но ръгнах HDMI кабела от компютъра и приключих с всякакви сървъри за него. А на самсуняка всичко си върви през Serviio без транскодиране. Единственият файл които досега не е отворил е "Sicario 2015 (1080p x265 10bit Joy).mkv" но не съм и очаквал да го отвори. ....то компютърните плеари не всички го отварят....

Би ми било интересно дали ДМС ще го разпознае и пусне.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

Аз пуснах h.265, но Аватар от замунда.се релийза (беше под 3GB по спомен) през ДМС и го плейна, но сечеше и през рутер, и на кабел - явно иска здраво CPU, а моето не е такова.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Предполагам че ще се "запъне". Пробвал съм "x265" рекламни клипчета - отваря ги, но почва да маже и насича, независимо дали са 1080p или 2160p (малко съм преувеличил, че отваря всичко - отваря всичко без "x265" ). MPC-HC също не се справи с въпросните клипчета. Вървяха гладко единствено на Android TV Box чрез KODI (но там пък 5.1, или 7.1 е проблем).
    Иначе и аз съм ръгнал HDMI в ТВ, но ми е малко по-удобен контрола на ДМС директно от дистанционното

- - - - - - - - - -
    П.П.

Хм, с този филм се справиха и MPC и ДМС. В началото сървъра не искаше да го отвори, но когато от профилите за транскодиране му зададох "филм основен - 1920х1080" тръгна без проблем.
    Този пост е редактиран от Frogst; 28-12-15 в 15:27.

18. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ok, Благодаря

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 26 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PS3 Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 87
    Последно: 13-01-17, 10:19
  2. XBMC Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От i486 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 19
    Последно: 16-11-15, 00:53
  3. Домашний медиа-сервер - странен проблем
    От Blazhev във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 0
    Последно: 06-04-13, 14:00
  4. Домашний медиа-сервер проблем
    От plkochev във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 29-12-12, 23:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе