Страница 7 от 21 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 301
Like Tree28Одобрявам

Избор на Андроид ТВ Бокс

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Избор на Андроид ТВ Бокс

Цветовете са по "измити" и на тъмни сцени липсва яснота-детайл както му викат- с настройки на телевизора се пооправя затова нексбокса го включих на отделен вход а звука го вкарвам с коаксиал в ресивъра -иначе когато ползвам другият си плеър със същият вход през ресивъра трябваше да настройвам всеки път цвят яркост, контраст и тн. Ресивъра ми е старо Сони стр910 и когато гледам филм през Феникс - там има филми с многоканален звук има моменти когато примигва но предполагам това е от скороста на стриима.Сега се сетих че съм гледал и филми с вграденият плеър на телевизора -свързан с оптика към ресивъра и там не съм видял проблем с ДТС .ТВ то е с андроид 5, нексбокса с 6.
    За тестовете може да пробваш със SPMC свален от Google Play- това не е ли някакъв клонинг на Коди.
    Ако проблема е в Андроид защо не сложиш LibreELEC.
    Този пост е редактиран от nassko1; 31-01-17 в 18:10.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от nassko1 Виж публикацията
    Цветовете са по "измити" и на тъмни сцени липсва яснота-детайл както му викат- с настройки на телевизора се пооправя затова нексбокса го включих на отделен вход а звука го вкарвам с коаксиал в ресивъра -иначе когато ползвам другият си плеър със същият вход през ресивъра трябваше да настройвам всеки път цвят яркост, контраст и тн. Ресивъра ми е старо Сони стр910 и когато гледам филм през Феникс - там има филми с многоканален звук има моменти когато примигва но предполагам това е от скороста на стриима.Сега се сетих че съм гледал и филми с вграденият плеър на телевизора -свързан с оптика към ресивъра и там не съм видял проблем с ДТС .ТВ то е с андроид 5, нексбокса с 6.
    За тестовете може да пробваш със SPMC свален от Google Play- това не е ли някакъв клонинг на Коди.
    Ако проблема е в Андроид защо не сложиш LibreELEC.
    Интересно. Аз не виждам разлика между качеството на картината с вградения в телевизора плейър, PS3 и Андроид кутийката.

Каква връзка има плейъра на телевизора ти с това, което аз пиша? Нормално е да няма проблем с кодека, защото е лицензиран продукт и има вградени лицензирани DTS и Dolby декодери.

Проблема е само с Amlogic чипсети, само с Kodi/Plex, само с DTS и само при Passthrough (HDMI или Coaxial). С MX Player мисля, че си излиза DTS-а, но аз не го ползвах, защото е прекалено грозен и тромав. По-добре да си ползвам плейъра на телевизора ако ще ползвам MX Player.

Да, клонинг на Коди е, но не е модифициран от производителя на кутийката ти и ако проблема е решен със софтуерен хак, ще се прояви при SPMC.

Аз вече го смених с LibreELEC отдавна, защото беше неизползваема и проблем с DTS/Dolby/Dolby+/DTS-HD/Dolby True HD няма при HDMI Passthrough.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2015

Пичове дайте мнение за това zidoo x9s...гледам х8 е със схогни параметри освен паметта...в смисъл струва ли си тая инвестиция.. и вообще има ли нещо друго като алтернатива което да въвши същата работа

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Eдна седмица ползвах Х8 и е чудесен бокс, разликата с х9s доколкото разбрах е пластмасовия корпус и липсата на сата , не загрява сериозно при гледане на филми ,игри и тестове не съм пускал.Ако телевизора ти има отделни настройки на HDMI и бокс с Амлоджик 905-912, на половината пари ще ти свърши работа-картината при амлоджик е като цяло малко по-бледа .

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

С този чип на Реалтек си е много добре , но винаги може да се очаква и нещо по-ново , особено при тези кутийки , Важен е софтуера и поддръжката .Алтернатива има - Беелинк , прави само такива джаджи .

- - - - - - - - - -

Те това е супер ново и модерно с прилична цена - около 130$ ! Но как се представя , предстои да разберем .

Vorke Z3 preliminary specifications:

• SoC – Rockchip RK3399 hexa-core processor with 2x ARM Cortex A72 cores at up to 2.0GHz, 4x Cortex A53 cores
    • GPU – ARM Mali-T860MP4
    • Memory – 4GB LPDDR3
    • Storage – 32GB eMMC flash, external SATA interface and micro SD slot
    • Connectivity – Gigabit Ethernet, 802.11 b/g/n/ac WiFi up to 1200 Mbps (300 Mpbs + 867 Mbps)
    • USB – 1x USB 3.0 port, 1x USB 2.0 port, 1x USB type C port

7. Тук е от
    Dec 2016

Rockchip ca по-слаби като производителност от Amlogic за същите пари. Изпитал съм го лично, вкл. с игрите. Освен това при Rockchip някои резолюции и формати само софтуерно, а не хардуерно се поддържат. Което прави още по-трудно тяхното възпроизвеждане. Аз предпочитам Amlogic.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Доста лайшко изказване за нещо , което не си тествал , а и не само ти . И аз предпочитам Сигма Дизайн , ама ценово не ме устройва , затова търся алтернатива , я Реалтек , я Хай Силикон .

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Зависи с какво ще се гледат филмите. Kodi/SPMC не харесват Рокчип и не го поддържат.
    Амлоджик пък имат гореописаният проблем с пастру и мултиканален звук.

Общо взето, ако човек иска безпроблемна работа, трябва да отиде на страницата на Коди и да си вземе кутийка на един от споменатите там производители. MiniX и Wetek.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2015

Главно с коди ще се гледа....и пастроу на всичките формати ми е най важен...

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Е , ако разполагаш с нужната сума , няма нужда да си налагаш ограничения . И без Коди се вижда и чува !

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

frodo Защо държиш да гледаш с Коди - ако гледаш онлайн стримове там филми с 5 канален звук със свещ да ги търсиш.При гледане от хард и флашка има маса плеъри които нямат проблем с Пастру.Аз нямам и с Коди проблем -плеъра е Nexbox a95x .Колегата w00x мисли че може да е модифициран Коди -за мен е без значение.
    Този пост е редактиран от nassko1; 05-02-17 в 18:18. Причина: формат

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от frodo Виж публикацията
    Главно с коди ще се гледа....и пастроу на всичките формати ми е най важен...
    Вземи си някакъв Wetek и си готов. Той реално не е скъп, но е по-скъп от плейърите за $40.
    Има си и поддъжка и всичко. За разлика от китайските, които получават 2 ъпдейта и са до там - излиза нов модел.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2015

Може би аз не се изрзих правилно....като цяло искам да избегна ползването на компа за гледане на филми ...в смисъл такива които са iso или пък mkv-та с hd звукови формати

Та затова ме интересува кутииката да е читава хардуерно...като се поразрових гледам такива боксове колкото щеш,затова се допитах тук за това зидоо понеже ми грабна окото....ако има нещо друго което е с същиа или подобен капацитет и ще върши същата работа на по ниска цена е добре дошло

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

За имане - има , дори и с по-ниски цени , ама като няма читав софтуер или ъпдейт , какво правим ?
    Всеки ден излиза нов модел , с по-нов хардуер , но софтуера е бъгав и като не се ъпдейтва си имаш едно .... нищо . Затова е нужен компромис - нещо доказано с поддръжка , не че другите няма да работят , но колко време .....

Скъпите ги оставяме , Дюн , Попкорн , Опо , те не ползват Андроид .
    Zidoo , Himedia , Egreat , Minix , Beelink , Tronsmart са доста напред с материала и са се доказали .
    Зад океана има и други марки , но са си за техния пазар .
    Общо взето всичко друго е клонинг с друга търговска марка или за определен пазар , руския примерно
    Този пост е редактиран от civica; 05-02-17 в 21:51.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от frodo Виж публикацията
    Може би аз не се изрзих правилно....като цяло искам да избегна ползването на компа за гледане на филми ...в смисъл такива които са iso или пък mkv-та с hd звукови формати

Та затова ме интересува кутииката да е читава хардуерно...като се поразрових гледам такива боксове колкото щеш,затова се допитах тук за това зидоо понеже ми грабна окото....ако има нещо друго което е с същиа или подобен капацитет и ще върши същата работа на по ниска цена е добре дошло
    Искаш да го избегнеш в какъв смисъл? Да не гледаш филма на компютъра или изобщо да не фигурира компютъра в цялата схема, дори и като сървър?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 21 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на медиа плеър или Андроид мини компютър!!!
    От jovko във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 20
    Последно: 04-06-16, 10:56
  2. Отговори: 6
    Последно: 24-12-15, 13:32
  3. Продавам нов Андроид ТВ Бокс Zidoo X6 Pro
    От orlie във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 02-12-15, 00:32
  4. HDD бокс на мястото на СД рома?
    От backinblack във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 15-12-13, 14:08
  5. андроид таблет-съвет за избор
    От gogyto във форум Мобилни устройства
    Отговори: 2
    Последно: 26-09-12, 19:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе