Първоначално публикувано от
Zakusal Понеже ми заключиха темата, нека проверим доколко този форум е истински, а не комерсиален.
Накратко преди три месеца закупих климатик Дайкин FTXS 35 D от много рекламирана фирма в този форум, с представител за София активен участник във форума.
Климатикът бе монтиран много некачествено с резултат на неколкократно изтичане на фреон. Човекът, който ми монтира климатика след като на няколко пъти ми определи часове за посещение просто не се появяваше на тях, докато накрая просто спря да си вдига телефона и определено започна да се крие.
С цената на доста разправии един от официалните вносители на Дайкин в София пое гаранционната поддръжка на климатика, но за съжаление вече доста време не успяват да се справят с пораженията на "специалистта".
От много рекламираната тук фирма доставчик дори имаха наглостта да ми заявят, че не съм купил климатика от тях, тъй като фактурата е издадена от името на фирмата на монтажника, независимо, че те ми го изпратиха и го представиха като официалния им представител за гр. София.
И сега Дайкинът си дрънчи, както се чува и на приложените звукови файлове.
Ето защо, реших да пусна една очевидно смешна обява, че продавам развален Дайкин на стойността, на която съм го купил 1500 лв. Явно, обаче, този форум има и доста търговски уклон и темата ми бе изтрита.
Очевидно накрая цялата работа ще се разреши в КЗП и съответно ще бъдат надлежно уведомени Дайкин Австрия и Дайкин Япония, които да се оправят с българските си контрагенти. Аз съм сигурен, че тези балкански номера няма да се толерират в Австрия, където е централата на Дайкин за Централна и Източна Европа.
От друга страна, въпросните замесени фирми и лица вече сами се самонаказаха, тъй като доста мои познати - съседи и приятели се отказаха да купуват Дайкин след като елементарни проблеми не могат да се отстранят за три месеца и трябва да си играем на котка и мишка, за да получиш гаранция, когато има проблем.
Ще бъда благодарен, ако хора с познания, а не търсещи печалбарство, дадат мнение и съвет за дрънченето, което се чува на двата файла.