Здравейте, преди 2 седмици си купихме 3d телевизор Sony Bravia KDL 32EX720 най-вече за да гледаме 3д филми и анимации. В последствие обаче се оказа, че качеството на 3д картината е далеч от нашите очаквания и бяхме страшно разочаровани. Общо взето от както съм го купил съм нон стоп из нета за да търся решение на проблема, а той до колкото разбрах е т.н. crosstalk/ghosting или появата на двоен образ. Пробвах със какви ли не филми (най-вече разчитам на side-by-side филмите тъй като са най разпространени за този тип телевизори). От писах относно проблема до Сони но от там ме изпратиха да отида в сервиз за да се издаде диагноза за проблема. Аз от своя страна отказах, защото проблема си е в телевизора, не е повреда. Попаднах на форума за поддръжка на Сони и там открих тема специално за този проблем, и много хора като мен са разочаровани от качеството на 3д. Пускам тема тук, тъй като виждам, че доста хора пишат и все някой собственик на EX720 серията ще отговори дали е успял да направи нещо по въпроса. Забравих да спомена, че си пускам филмите през лаптопа, чрез HDMI 1.4 кабел, какъвто е нужен за 3д. Видео картата ми също поддържа stereoscopic 3d, пробвал съм и от нея да задам 3д картина, телевизора намира 3д сигнал, но двойния образ пак е налице. Пускам и снимка направена през очилата за да видите за какво става въпрос. Ще съм благодарен ако ми дадете съвет, как да постъпя. Мислех да го връщам в Техномаркет, но от там ми казаха, че ми трябва кутията за това. Както и да отказах се от този вариант, но се надявам и от Сони да намерят решение, може би чрез фърмуер.. незнам.
Пробвах, чрез настройване на 3д дълбочината, помага до някъде, но при всяка нова сцена трябва да се променя за да изглежда що-годе добре. Някои обекти се оправят по този начин, но примерно на по преден план се размазват още повече.