Не е проблем "големите" хардове - аз съм си взел един 1500GB Samsung Story Station, външен, с външно захранване и няма проблем. Проблема е консумираната електроенергия - имаше дискусия по-напред в темата.Първоначално публикувано от gylyb
Не е проблем "големите" хардове - аз съм си взел един 1500GB Samsung Story Station, външен, с външно захранване и няма проблем. Проблема е консумираната електроенергия - имаше дискусия по-напред в темата.Първоначално публикувано от gylyb
Да ! Пропуснах да кажа че и при мен захранването е външно и все пак 500GB не го позна . Не зная Оптах се да помогна
Странно. С каква файлова система е форматиран? Ако е NTFS не би трябвало да има проблем.Първоначално публикувано от gylyb
Ще кажеш ли за Телетекста - как да го пусна на кирилица ?
Големи мързели сте! Ама христослав2 ви е научил така... Някак си не е редно да ангажирате останалите с въпроси на които отговорите са вече написани в темата.Първоначално публикувано от gylyb
Телетекста се кирилизира като поставите менюто на "Български". Разбира се, отново ще кажа за пореден път че "телевизора е тъп" и след определено време сам разваля работата. Оправянето е следното: минавате на "English", после пак на "Български".
Пак да попитам знаещите.
За да мога да отключа видеоплейъра на LG 50PS3000, трябва ли да го даунгрейдна до версия 3.15 или 3.20 и след като направя необходимите настройки да го върна на 3.40 с който е в момента?
И още нещо, LH в името на firmware-а става ли за горепосочения телевизор?
Или с "две думи" [ изтеглих архив с ето това име: LH4000_V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.zip в който архив има файл V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.epk] това ли е правилният софтуер за downgrade? И ако е това го разархивирам на една флашка и я забождам в USB-то на ТВ-то, включвам го и избирам файла. След това обратната процедура със upgrade-да е същата, нали?
Знам, че въпросите ми звучат адски елементарно и може би дори тъпо за някои, но предпочитам да питам 100 пъти и да го направя както трябва, а не да сбъркам нещо и след това да съжалявам.
Явно не е станало ясно от предния ми пост. Да - тази програмка MakeMKV върши работа да направиш една папка с един билюк файлове в едно единствено MKV, което ако не е с DTS звук се чете безпроблемно от USB плеъра на телевизора. Качеството се запазва идеално, тъй като не правиш никаква видео компресия.Първоначално публикувано от LilScrappy
Програмката е с много лесен интерфейс - в папката с филма ти обикновенно има една папка BDMV и в нея файл index.bdmv, избираш си го него от менюто Open на програмата, избираш си какво да хвърля в MKV-то и натискаш MakeMKV.
Аз исползвам този плеар - https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=201975&hit=1 ( ArcSoft TotalMedia Theatre 3.1160 Platinum) идеален е за блу-рай филми.Първоначално публикувано от LilScrappy
Този фърмуер не е за твоя модел телевизор!! Не го качвай-ще блокираш телевизора!Първоначално публикувано от karaul
Чети FAQ-там е описано как да разчетеш модела LG 50PS3000
P-плазма
50-размера в инчове
PS-серия
3000-модел
във FAQ пише
Преди да качите нов фърмуер се убедете, че подхожда на вашият модел телевизор!!!(внимателно четете списъка от модели, за които е предназначен файла с фърмуера)
Няма фърмуер за твоя модел във форума/за сега/-не е и нужно.Влизаш в сервизното меню и следваш процедурата описана в този пост
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365851
Явно не съм разбрал, че няма все още firmware тоя модел....
А иначе аз ако можех да вляза в сервизното меню..... нямаше да ми се налага да питам дали да му downgrade-вам firmware-а. А тука [ http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365851 ] пише:
и затова попитах какъв е лесният начин за влизане в сервизното меню. Благодаря ти за отговора и отделеното време, явно без свързване на диоди или други чалъми няма как да стане.Първоначално публикувано от hristoslav2
Благодаря ти много за информацията! Имам само още един въпрос - би ли могъл да дадеш линк към тази програма? Както и ако можеш да обясниш какво точно трябва да правя със звука, че не разбрах?Първоначално публикувано от JavorS
Ето я програмката MakeMKV с която се прави MKV файл.
http://www.makemkv.com/download/Setu...1_beta_win.exe
А относно звука - из темата на много места е споменото, но ще се изкажа и аз. USB плеърът на телевизора не поддържа DTS звуков формат, а само Dolby Digital (или AC-3 както го пишат в повечето торенти). Повечето торенти, независимо дали са копирани цели Blu-ray-ове или са Blu-ray Rip в MKV са с DTS звук. Затова трябва да се конвертира звука, за да може безпроблемно да се пуска през USB плеъра на телевизора. Аз лично използвам програмата Popcorn MKV AudioConverter (може да се свали от тук: http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=20887), чрез която с няколко клика се конвертира звука на един MKV файл от DTS на AC3.
Благодаря ти много, вече ми стана ясно. Ще се пробвам да конветирам филма и да видим какво ще стане. Благодаря много!
И аз като адаша ползвам същата програма - много е лесна за работа, а в сайта й имаше даже и туториал.Първоначално публикувано от JavorS
Перфектно се справя - вече поне 15 филма съм конвертирал с нея.
Само помнете че трябва да имате доста свободно място на харда - ако филма е 8гиги - ви трябват поне още 10 за да го конветирате - за да има къде да пише изходния файл и къде да ти прави темповете - щото тя рипва DTS файла в темп папка и го прави на АС3 и след това го залепя пак на видеото.