Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
384. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

23 5.99%
  • 32" LCD

142 36.98%
  • 37" LCD

69 17.97%
  • 42" LCD

123 32.03%
  • 47" LCD

23 5.99%
  • 55" LCD

4 1.04%
Страница 42 от 151 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 2263

LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:LG LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения

Цитат Първоначално публикувано от gylyb
    Сега да кажа за гледане от външен Хард диск ( някои се интересуваше) с LG-LH5000 И аз опитах с 500GB но не го позна .Днес обаче се сетих за един забравен HD 80 GB 3.5'' ,,разцепен'' на 3 ( 2x30 +20 ) Сложих го в кутията напълних го с филми различни формати и ! Нямах никакви проблеми От всички дялове ,всички филми се ,,,виждат'' и си тръгват . Може би големите Хардове не ги познава . Ако съм помогнал с нещо.......ще се радвам
    А, иначе и аз не можах да видя къде е обяснението за кирилица на Телетекста.....
    Не е проблем "големите" хардове - аз съм си взел един 1500GB Samsung Story Station, външен, с външно захранване и няма проблем. Проблема е консумираната електроенергия - имаше дискусия по-напред в темата.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Да ! Пропуснах да кажа че и при мен захранването е външно и все пак 500GB не го позна . Не зная Оптах се да помогна

4. Тук е от
    Oct 2009

Да ! Пропуснах да кажа че и при мен захранването е външно и все пак 500GB не го позна . Не зная Оптах се да помогна
    Странно. С каква файлова система е форматиран? Ако е NTFS не би трябвало да има проблем.

5. Тук е от
    Jan 2009

Да NTFS

6. Тук е от
    Jan 2009

Ще кажеш ли за Телетекста - как да го пусна на кирилица ?

7. Тук е от
    Dec 2008

Ще кажеш ли за Телетекста - как да го пусна на кирилица ?
    Големи мързели сте! Ама христослав2 ви е научил така... Някак си не е редно да ангажирате останалите с въпроси на които отговорите са вече написани в темата.

Телетекста се кирилизира като поставите менюто на "Български". Разбира се, отново ще кажа за пореден път че "телевизора е тъп" и след определено време сам разваля работата. Оправянето е следното: минавате на "English", после пак на "Български".

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Пак да попитам знаещите.
    За да мога да отключа видеоплейъра на LG 50PS3000, трябва ли да го даунгрейдна до версия 3.15 или 3.20 и след като направя необходимите настройки да го върна на 3.40 с който е в момента?
    И още нещо, LH в името на firmware-а става ли за горепосочения телевизор?
    Или с "две думи" [ изтеглих архив с ето това име: LH4000_V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.zip в който архив има файл V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.epk] това ли е правилният софтуер за downgrade? И ако е това го разархивирам на една флашка и я забождам в USB-то на ТВ-то, включвам го и избирам файла. След това обратната процедура със upgrade-да е същата, нали?

Знам, че въпросите ми звучат адски елементарно и може би дори тъпо за някои, но предпочитам да питам 100 пъти и да го направя както трябва, а не да сбъркам нещо и след това да съжалявам.

10. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    JavorS
    А има ли програма с която не трябва блу рей диск не всеки има блу-рей двд в тях
    примерно се сваля накакъв филм от торент сайт и тъйкато вътре има един билюк файлове, та тази папка да се вкара в програмата и да се конвертира на мкв файл ?
    Явно не е станало ясно от предния ми пост. Да - тази програмка MakeMKV върши работа да направиш една папка с един билюк файлове в едно единствено MKV, което ако не е с DTS звук се чете безпроблемно от USB плеъра на телевизора. Качеството се запазва идеално, тъй като не правиш никаква видео компресия.
    Програмката е с много лесен интерфейс - в папката с филма ти обикновенно има една папка BDMV и в нея файл index.bdmv, избираш си го него от менюто Open на програмата, избираш си какво да хвърля в MKV-то и натискаш MakeMKV.

11. Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    JavorS
    А има ли програма с която не трябва блу рей диск не всеки има блу-рей двд в тях
    примерно се сваля накакъв филм от торент сайт и тъйкато вътре има един билюк файлове, та тази папка да се вкара в програмата и да се конвертира на мкв файл ?
    Аз исползвам този плеар - https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=201975&hit=1 ( ArcSoft TotalMedia Theatre 3.1160 Platinum) идеален е за блу-рай филми.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от karaul
    Пак да попитам знаещите.
    За да мога да отключа видеоплейъра на LG 50PS3000, трябва ли да го даунгрейдна до версия 3.15 или 3.20 и след като направя необходимите настройки да го върна на 3.40 с който е в момента?
    И още нещо, LH в името на firmware-а става ли за горепосочения телевизор?
    Или с "две думи" [ изтеглих архив с ето това име: LH4000_V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.zip в който архив има файл V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.epk] това ли е правилният софтуер за downgrade? И ако е това го разархивирам на една флашка и я забождам в USB-то на ТВ-то, включвам го и избирам файла. След това обратната процедура със upgrade-да е същата, нали?

Знам, че въпросите ми звучат адски елементарно и може би дори тъпо за някои, но предпочитам да питам 100 пъти и да го направя както трябва, а не да сбъркам нещо и след това да съжалявам.
    Този фърмуер не е за твоя модел телевизор!! Не го качвай-ще блокираш телевизора!
    Чети FAQ-там е описано как да разчетеш модела LG 50PS3000
    P-плазма
    50-размера в инчове
    PS-серия
    3000-модел
    във FAQ пише
    Преди да качите нов фърмуер се убедете, че подхожда на вашият модел телевизор!!!(внимателно четете списъка от модели, за които е предназначен файла с фърмуера)
    Няма фърмуер за твоя модел във форума/за сега/-не е и нужно.Влизаш в сервизното меню и следваш процедурата описана в този пост
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365851

13. Тук е от
    Dec 2009

Явно не съм разбрал, че няма все още firmware тоя модел....
    А иначе аз ако можех да вляза в сервизното меню..... нямаше да ми се налага да питам дали да му downgrade-вам firmware-а. А тука [ http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365851 ] пише:
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    /инфото е благодарение на madmax/
    ...За да направите долу описаната процедура трабва да сте с фърмуер версия V3.15 -с останалите версии е невъзможно!/...
    и затова попитах какъв е лесният начин за влизане в сервизното меню. Благодаря ти за отговора и отделеното време, явно без свързване на диоди или други чалъми няма как да стане.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Plovdiv, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от JavorS
    Такъв филм директно не успях да подкарам, но има една програмка MakeMKV, която с две кликвания на мишката конвертираш от Blu-ray/DVD на MKV без компресия, като можеш да си орежеш някои излишни неща, като бонус материали, допълнително аудио и прочие. После с AudioConverter сменяш звука ако е имало само DTS и получаваш 15-20 гигабайтово MKV, което се пуска безпроблемно на телевизора през USB. Цялата работа отнема около половин час на приличен компютър.
    Благодаря ти много за информацията! Имам само още един въпрос - би ли могъл да дадеш линк към тази програма? Както и ако можеш да обясниш какво точно трябва да правя със звука, че не разбрах?

16. Тук е от
    Nov 2009

Ето я програмката MakeMKV с която се прави MKV файл.
    http://www.makemkv.com/download/Setu...1_beta_win.exe

А относно звука - из темата на много места е споменото, но ще се изкажа и аз. USB плеърът на телевизора не поддържа DTS звуков формат, а само Dolby Digital (или AC-3 както го пишат в повечето торенти). Повечето торенти, независимо дали са копирани цели Blu-ray-ове или са Blu-ray Rip в MKV са с DTS звук. Затова трябва да се конвертира звука, за да може безпроблемно да се пуска през USB плеъра на телевизора. Аз лично използвам програмата Popcorn MKV AudioConverter (може да се свали от тук: http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=20887), чрез която с няколко клика се конвертира звука на един MKV файл от DTS на AC3.

17. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Plovdiv, Bulgaria, Bulgaria

Благодаря ти много, вече ми стана ясно. Ще се пробвам да конветирам филма и да видим какво ще стане. Благодаря много!

18. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от JavorS
    Ето я програмката MakeMKV с която се прави MKV файл.
    http://www.makemkv.com/download/Setu...1_beta_win.exe

А относно звука - из темата на много места е споменото, но ще се изкажа и аз. USB плеърът на телевизора не поддържа DTS звуков формат, а само Dolby Digital (или AC-3 както го пишат в повечето торенти). Повечето торенти, независимо дали са копирани цели Blu-ray-ове или са Blu-ray Rip в MKV са с DTS звук. Затова трябва да се конвертира звука, за да може безпроблемно да се пуска през USB плеъра на телевизора. Аз лично използвам програмата Popcorn MKV AudioConverter (може да се свали от тук: http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=20887), чрез която с няколко клика се конвертира звука на един MKV файл от DTS на AC3.
    И аз като адаша ползвам същата програма - много е лесна за работа, а в сайта й имаше даже и туториал.
    Перфектно се справя - вече поне 15 филма съм конвертирал с нея.
    Само помнете че трябва да имате доста свободно място на харда - ако филма е 8гиги - ви трябват поне още 10 за да го конветирате - за да има къде да пише изходния файл и къде да ти прави темповете - щото тя рипва DTS файла в темп папка и го прави на АС3 и след това го залепя пак на видеото.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 151 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player LG / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 104
    Последно: 21-10-16, 17:49
  2. Ferguson / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-07-16, 18:42
  3. Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1357
    Последно: 05-05-11, 12:07
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе