---
Tи си първия който съжалява -що за пораженческо мислене...Нищо не си изгубил!!Първоначално публикувано от s_toshkov
Фърмуера от този пост
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365853
Здравейте,
има нова промоция на технополис и LG42SL8500 е намалено с 400 лева. Допреди тази промоция цените бяха изравнени.
заслужава ли си 1899 лева за LG42SL8500?
видях че са вдигнали цената на 42sl9500 с 200 лева и сега е 2699лева.
по този начин се получава сериозна разлика в цените и насока към 8500. Досега ги чаках доста, но вече нямам търпение и мисля да си купя LCD.Очаква ли се нов модел от LG?
Насочих се към LG тъй като смята че за момента са едни от най добрите пройзводители.
предварително ви благодаря.
Можеш да отидеш тук и да сравниш двата продукта:
http://bg.lge.com/proddivergent.do?c...d=&parentId=01
42SL9500 е с LED и e 100 Hz
42SL8500 без LED и е 200 Hz
Като ще е 2699лв. обърни внимание на 42LH9000 Full LED и матов панел http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09059655Първоначално публикувано от karl_reumann
Да попитам знаещите . Има ли нов фърмуер за LG-42LH5000 . И....наистина ли , няма начин да се включи някакъв външен хард диск ( или поне такава кутия за HD ) който да е едновремено включен в PC-то от една страна и в USB-то на LG-то от друга страна Питам защото, не ми се разбиват буксите от постоянното превключване . Благодаря !
Няма как да стане това, което искаш. Ако не ти се разбиват буксите си вземи един USB Hub. Даже най-добре такъв със захранване за да нямаш проблеми с тока.Първоначално публикувано от gylyb
Здравейте съфорумци вече съм реализирал "ДУ" направи си сам за влизане в сервизното меню линк със схемата: http://oklik.utk.ru/proect/du_master_v1/du%20v1.htm.
Платката и частите ми излязоха около 8-12 лв.Моя приятел ми зареди пика на програматор другото е made in JovaniJo прилагам и снимков материал.Проверено е на LG LH7000, и др. модели на LG LCD i Plazma стари преди 2009 и нови след 2009.Кода е универсален и отваря всички firmware.
ДУ е за всички модели LG LHxxxx отваря firmware от 3.15 нагоре до 3.55. ДУ няма кутия не знам за какво ви трябва. Целта на занятието е влез промени и излез. Важното е да върши работа.
[size=14pt]За други модели като 50PS3000 и т.н ако си влизал в сервизното меню със светодиоди или с покет PC с IR то би трябвало да няма проблеми.
Дано има и други ентусиасти. Между другото съпротивлението в схемата е между 60-100 ома моето e 100 ома ДУ хваща от около 1 метър.
Купувам на разумна цена и си поемем куриера ако ми направиш и на мен.
Мога и сам да си го събера ама нямам програматор и няма кой да ми услужи.
Да ама в упътването пише че през хъб ТВ-то не вижда флашката.Първоначално публикувано от lazarus18
И аз съм се замислял за това.
Аз съм си включил отзад един УСБ удължител - около 2 метра и в него ръгам - за да не си разваля буксата на телевизора че и без това не се вижда много-много, а и CAM модула малко пречи.
В упътването също пише че не е желателно ползванеот на удължители - можело да не се разпознае устройството, ама при мен засега няма проблеми - всичко фалшки и вуншния хард си работят.
hristoslav2 вроде бы разобрался,итог такой - В сервис зашел через диоды прошивка 4.41 (америкосы)попробовал изменить-Country Group находиться не в Tool Option4 а ниже него отдельной опцией но там только KR.CA .US и MX наших регионов нет даже и близко -ответ изменения на PAL не возможны через эту опцию т..к пожоже нет в тюнере PAL вообще !!! USB разлочил как обычно но и здесь засада -флешку 8GB видит без проблем но при запуске иногда возникают проблемы -цветные полосы а то и воовсе телек выключаеться !!! похоже просто не хватает мощьности проца ,проц здесь Saturn 5 а не Saturn6 как в Lh300 !!!(похоже что и здесь экономят америкосы!!) Хотя в плазмах серии PQ стоит вообще SATURN 4 но там Divx читается отлично!!!С тюнером решу проблему через цифровой тюнер с подключением по AV -т.к. с флешки чтение идет со звукам и цвете!!!Тюнера похоже тоже разные в LH3000 стоит TDFW-G235D1 а в LH30 стоит G235D в чем разница незнаю!!!
За тези които не разбират руски-При колегата е попаднал американски модел LH30 закупен по интернет.Имаше въпрос дали е възможно от сервизното моню да се промени регионалното предназначение/от US на EU/тоест да се провери дали може да се активира PAL система в тунера/в Щатите са на NTSC/.Оказва се че това не е възможно-тунера е различен и няма регион Европа/KR.CA .US и MX/.Както и че в американският модел LH30 процесора е Saturn 5 - по-старо поколение от Saturn6 какъвто е в европейският модел LH3000.
Благодаря за информацията serp1972
JovaniJo с това дистанционно мога ли да отворя сервизно меню на LH5000 с версия 3.40?
Малко поизостанах а и късно се включих във форума . Ако , не досаждам с глупави въпроси - ще ми кажете ли как да проверя на моят LG-42LH5000 ,какъв му е фърмуера ? . Колкото до външният HD и аз така съм решил проблема - с удължител . Жалко че няма друг начин . Благодаря ! :-))