Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
384. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

23 5.99%
  • 32" LCD

142 36.98%
  • 37" LCD

69 17.97%
  • 42" LCD

123 32.03%
  • 47" LCD

23 5.99%
  • 55" LCD

4 1.04%
Страница 69 от 151 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 2263

LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:LG LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения

Цитат Първоначално публикувано от kaliman
    Не ми стана обаче съвсем ясно налага ли се да се активират някакви опции от сервизното за LH 5000, нали уж всичко му е активирано на тоя модел?
    А доколкото разбрах той е на 3.55 и това не позволява директно да се влиза.А не ми се ще да объркам нещо с инсталирането на 3.15.
    Странно, че никой не споменава за този проблем при LH5000. Дали пък е само при мен?
    От 4-ри месеца ползвам 37LH5000 и дойде с фърм. 3.12, ъпдейтнах директно с 3.40 защото всичко му е активирано и подкара повече mkv-та откъм профилите и битрейта. Още на първите филми забелязах, че при
    дефолтния му пресет "Кино" при плейване през USB има хоум видео ефекта, който лично за мен направо е невъзможен за гледане. При ползване на вариант "Изключено" уж трябва да си ползва текущата персонална настройка, примерно Expert, но пак не можах да премахна неприятния ефект. Каквито и корекции да се правят по пресетите "Кино", "Игра" "Спорт" , не действат при плей през USB. Наложи се да даунгрейдна до 3.15 и да вляза в сервизното за да активирам единствено "ТHX кино". Това е готов пресет с настройки според изискванията на THX, въпреки че апаратът не е сертифициран от тях, т.е. няма нужния контраст и подсветка, нива на черното и т.н. за да отговори на изискванията. Но сега абсолютно всеки HD филм го гледам през USB на "THX Кино" и тази настройка е перфектна, няма го кофтия "соуп опера ефект", единствено е малко тъмно през деня, тъй като е с ниска подсветка, а справянето на ЛГ с детайли в черното е меко казано посредствено.
    Бях чел във форума, че ЛГ има проблем с черното, но не знаех какво означава, всъщност черното му си е реалистично, но при липсва детайл, а при по-силна подсветка и яркост е малко измито.
    Активирането на "THX Media Director" е напълно безсмислено, тъй като тази опция отговаря за получаване на конкретни настройки на картината за определения филм, като те се вземат от мета данни на самия диск(DVD/BlueRay). Нито едно мкв няма такива данни за настройка, нито пък рилийзите на DVD-r по тракерите. HD филм все още няма сертфициран, освен Star Wars, а ето ги рилийзите с THX тук:
    http://www.thx.com/consumer/home-ent...fied-releases/
    Така че от моя гледна точка дори и на LH5000 не може да се мине без пипане в сервизното. Не знам дали и при останалите от вас е съществувал този проблем.

2.  

3. Member Аватара на JovaniJo
    Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от chupakabra
    Странно, че никой не споменава за този проблем при LH5000. Дали пък е само при мен?
    От 4-ри месеца ползвам 37LH5000 и дойде с фърм. 3.12, ъпдейтнах директно с 3.40 защото всичко му е активирано и подкара повече mkv-та откъм профилите и битрейта. Още на първите филми забелязах, че при
    дефолтния му пресет "Кино" при плейване през USB има хоум видео ефекта, който лично за мен направо е невъзможен за гледане. При ползване на вариант "Изключено" уж трябва да си ползва текущата персонална настройка, примерно Expert, но пак не можах да премахна неприятния ефект. Каквито и корекции да се правят по пресетите "Кино", "Игра" "Спорт" , не действат при плей през USB. Наложи се да даунгрейдна до 3.15 и да вляза в сервизното за да активирам единствено "ТHX кино". Това е готов пресет с настройки според изискванията на THX, въпреки че апаратът не е сертифициран от тях, т.е. няма нужния контраст и подсветка, нива на черното и т.н. за да отговори на изискванията. Но сега абсолютно всеки HD филм го гледам през USB на "THX Кино" и тази настройка е перфектна, няма го кофтия "соуп опера ефект", единствено е малко тъмно през деня, тъй като е с ниска подсветка, а справянето на ЛГ с детайли в черното е меко казано посредствено.
    Бях чел във форума, че ЛГ има проблем с черното, но не знаех какво означава, всъщност черното му си е реалистично, но при липсва детайл, а при по-силна подсветка и яркост е малко измито.
    Активирането на "THX Media Director" е напълно безсмислено, тъй като тази опция отговаря за получаване на конкретни настройки на картината за определения филм, като те се вземат от мета данни на самия диск(DVD/BlueRay). Нито едно мкв няма такива данни за настройка, нито пък рилийзите на DVD-r по тракерите. HD филм все още няма сертфициран, освен Star Wars, а ето ги рилийзите с THX тук:
    http://www.thx.com/consumer/home-ent...fied-releases/
    Така че от моя гледна точка дори и на LH5000 не може да се мине без пипане в сервизното. Не знам дали и при останалите от вас е съществувал този проблем.
    Ако искаш да променяш настройките в "THX Кино" то направи следното: MENU, Picture, режим на картината "THX Кино" и натисни код 8741 менюто за настройки вече е отключено правиш си промените.След излизане от менюто режима се заключва отново но стават запаметените от теб настройки.

4. Member Аватара на JovaniJo
    Тук е от
    May 2009

Здравейте искам да споделя малко опит с firmware за LH7000. ТВ-то бе закупено с firmware 3.06 след което преминах на 3.15 а от там на 3.24 при всички firmware имаше един и същи проблем прекъсване на звука за около 1 секунда бе значение от програмата и без някаква цикличност или последователност. След прминаване на firmware 3.55 този проблем вече не съществува другото което забелязах е относително по-бързото превключване м/у каналите. firmware 3.37 и 3.40 не съм тествал. Доставчика ми е MSAT Cable. Смятам, че това би помогнало на някой, който има подобен проблем.

5. stp
    stp е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Здравейте. Имам проблем с 37LH5000. Снощи го изключих от дистанционното и си легнах. На сутринта не успях да го пусна. Първо си помислих, че е от дистанционното, смених батериите, но нямаше резултат. Пробвах да го пусна и от копчетата на самия телевизор, отново без успех. Седи си на stand-by и това е. Някой има ли идея какъв може да е проблема? Благодаря предварително за помощта.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от JovaniJo
    Ако искаш да променяш настройките в "THX Кино" то направи следното: MENU, Picture, режим на картината "THX Кино" и натисни код 8741 менюто за настройки вече е отключено правиш си промените.След излизане от менюто режима се заключва отново но стават запаметените от теб настройки.
    Мерси много за типа, работи безпроблемно.
    Като полезност не променя нищо, защото и да се променят настройките в THX Кино, при плейване на филм през USB промените ги няма, както и при всички други пресети. А за Тв и всичко което влиза през HDMI човек може да си настрои Expert с лични предпочитания. За филми през USB си остава дефолтния THX Кино като единственият приемлив сет.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Този THX режим със сигурност са го настройвали грамотни хора за да ви се налага да го променяте. Най-вероятно обаче е направен да се гледа на тъмно както препоръчват техните експерти.
    Хората плащат пари за да го имат този режим, а вие искате да го развалите.

8.  

9. stp
    stp е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от stp
    Здравейте. Имам проблем с 37LH5000. Снощи го изключих от дистанционното и си легнах. На сутринта не успях да го пусна. Първо си помислих, че е от дистанционното, смених батериите, но нямаше резултат. Пробвах да го пусна и от копчетата на самия телевизор, отново без успех. Седи си на stand-by и това е. Някой има ли идея какъв може да е проблема? Благодаря предварително за помощта.
    Някой може ли да помогне моля

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Изключи го от контакта за 3-4 минути включи го и пак пробвай.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Здравете! Преди три дни си взех LG 32LS8000 и сега го разучавам. Първите ми впечатления са добри като цяло, но се сблъсквам с проблеми при стартиране на видео файлове през USB. По спецификации трябва да открива и стартира сам субтитри. Това обаче или не му се отдава, или аз нещо не съм настроил както трябва. При пускане на филм със субтитри излизат някакви странни йероглифи, които очевидно са точно файлът с надписи, защото се сменят едновременно с речта. Ако някой може да съдейства, моля!

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Здравете! Преди три дни си взех LG 32LS8000 и сега го разучавам. Първите ми впечатления са добри като цяло, но се сблъсквам с проблеми при стартиране на видео файлове през USB. По спецификации трябва да открива и стартира сам субтитри. Това обаче или не му се отдава, или аз нещо не съм настроил както трябва. При пускане на филм със субтитри излизат някакви странни йероглифи, които очевидно са точно файлът с надписи, защото се сменят едновременно с речта. Ако някой може да съдейства, моля!
    nako-bako - първо чети FAQ там е описано

Q: Субтитрите са на маймунки , как да се кирилизират ?
    A: Задържaте червеното копче на дистанционното управление и ще ви излизе меню на цял екран - звук пътечка и субтитри- "латиница1", "латиница2" , "кирилица"
    и под тях позиция и времево отместване.Няма възможност за регулиране големината на субтитрите!

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Веднага отивам да пробвам и ще докладвам.

============

Да субтитрите тръгнаха след съвета на Христослав, за което му благодаря.

Питам се, дали има и други такива подобни скрити и важни менюта в телевизора? Явно ще падне разучаване. Христославе, някаква препоръка по отношение на самото USB устройство /флашка/, която може да е полезна за конкретния модел. Защото моята флашка е някаква куче марка и е много стара и си мисля, че неразпознаването на файлове, каквото се наблюдава отвреме- навреме, се дължи именно на това. Освен това пък, в процес на възпроизвеждане понякога филмът спира и устройството се изключва. Не мога да преценя дали е от дефектна външна памет или дефект в самия запис.

14.  

15. stp
    stp е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Изключи го от контакта за 3-4 минути включи го и пак пробвай.
    Сутринта, преди да тръгна за работа го изключих от контакта. Сега се прибрах и го включих, отново без резултат. Явно ще ходи в сервиза за съжаление ;(

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stp
    Сутринта, преди да тръгна за работа го изключих от контакта. Сега се прибрах и го включих, отново без резултат. Явно ще ходи в сервиза за съжаление ;(
    Да-носи в сервиза. Пиши после какво са ти казали че му има и как са го оправили.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Веднага отивам да пробвам и ще докладвам.
    ============
    Да субтитрите тръгнаха след съвета на Христослав, за което му благодаря.

Питам се, дали има и други такива подобни скрити и важни менюта в телевизора? Явно ще падне разучаване. Христославе, някаква препоръка по отношение на самото USB устройство /флашка/, която може да е полезна за конкретния модел. Защото моята флашка е някаква куче марка и е много стара и си мисля, че неразпознаването на файлове, каквото се наблюдава отвреме- навреме, се дължи именно на това. Освен това пък, в процес на възпроизвеждане понякога филмът спира и устройството се изключва. Не мога да преценя дали е от дефектна външна памет или дефект в самия запис.
    Може и да има други менюта ,но аз не ги знам.
    Флашката трябва да е с висока скорост на предаване на данните.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Може и да има други менюта ,но аз не ги знам.
    Флашката трябва да е с висока скорост на предаване на данните.
    Аз на моя 37SL8000 го ползвам през тефона N82 и да ви кажа не сече или нещо такова и си върви перфектно, картат е 8 гб. и не е с много бърз трансфер, незнам за mkv гледах само 3 филма на DIVX и останах очерован .Но си прав бързата флашка си има много предимства ако ще копува нова а то май ще трябва по-добре да е бързичка.

Hristoslav2 четох за FW в чуждите форуми че махат линковете и спират качването на нови FW.А и моя човек днеска каза че от LG затегнали много положението май да не се надявам на нов Fw за моето Tv.Ти чел ли си нещо по този въпрос ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player LG / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 104
    Последно: 21-10-16, 17:49
  2. Ferguson / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-07-16, 18:42
  3. Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1357
    Последно: 05-05-11, 12:07
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе