Първоначално публикувано от
chupakabra Странно, че никой не споменава за този проблем при LH5000. Дали пък е само при мен?
От 4-ри месеца ползвам 37LH5000 и дойде с фърм. 3.12, ъпдейтнах директно с 3.40 защото всичко му е активирано и подкара повече mkv-та откъм профилите и битрейта. Още на първите филми забелязах, че при
дефолтния му пресет "Кино" при плейване през USB има хоум видео ефекта, който лично за мен направо е невъзможен за гледане. При ползване на вариант "Изключено" уж трябва да си ползва текущата персонална настройка, примерно Expert, но пак не можах да премахна неприятния ефект. Каквито и корекции да се правят по пресетите "Кино", "Игра" "Спорт" , не действат при плей през USB. Наложи се да даунгрейдна до 3.15 и да вляза в сервизното за да активирам единствено "ТHX кино". Това е готов пресет с настройки според изискванията на THX, въпреки че апаратът не е сертифициран от тях, т.е. няма нужния контраст и подсветка, нива на черното и т.н. за да отговори на изискванията. Но сега абсолютно всеки HD филм го гледам през USB на "THX Кино" и тази настройка е перфектна, няма го кофтия "соуп опера ефект", единствено е малко тъмно през деня, тъй като е с ниска подсветка, а справянето на ЛГ с детайли в черното е меко казано посредствено.
Бях чел във форума, че ЛГ има проблем с черното, но не знаех какво означава, всъщност черното му си е реалистично, но при липсва детайл, а при по-силна подсветка и яркост е малко измито.
Активирането на "THX Media Director" е напълно безсмислено, тъй като тази опция отговаря за получаване на конкретни настройки на картината за определения филм, като те се вземат от мета данни на самия диск(DVD/BlueRay). Нито едно мкв няма такива данни за настройка, нито пък рилийзите на DVD-r по тракерите. HD филм все още няма сертфициран, освен Star Wars, а ето ги рилийзите с THX тук:
http://www.thx.com/consumer/home-ent...fied-releases/
Така че от моя гледна точка дори и на LH5000 не може да се мине без пипане в сервизното. Не знам дали и при останалите от вас е съществувал този проблем.