ТВ сигналът си по същите стандарти - в Европа е 50хц .
26" и по-малко
32"
37"
42''
47"
55"
65''
84''
ТВ сигналът си по същите стандарти - в Европа е 50хц .
Здравейте!
В Отговор #182 -: 13.08.2012, 23:41, подробно обясних дефекта с появилата се черта на матрицата на моят 42LW659-S. Върнах телевизора в Технополис на 18.08.2012 г. и днес ми се обадиха да ме информират, че от сервиза са ми издали протокол за замяна на телевизора. От магазина ми съобщиха, че ще ми бъде заменен телевизора с LG 42LM620S, понеже бил с параметрите на моят (как ли пък не), казах им, че тази работа няма да стане по простата причина, че моят телевизор е 42LW659-S и е с доста по-добри параметри от предлаганият. Не на последно място 42LW659-S е закупен на цена 1739 лв. А LG 42LM620S в момента е 1379 лв. Основният ми въпрос сега е какъв телевизор ЛГ утре да си взема, като цената да е до 1850 лв. ? В момента не мога да си позволя да взема аналога на 659-S от таз година, а именно LG 42LM765S защото трябва да додам още 450 лв.
Задължително ли трябва да е ЛГ ? Вадиш още 50лв и http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-46PFL5507K
Не знам като ми е уважена гаранцията в 30 дневният срок дали имам право да закупя др. марка телевизор ? По принцип съм пристрастен към LG
Правилно са ти казали, че LG 42LM620S е горе долу аналог на твоят 42LW659-S. Всяка година старите модели слизат с едно ниво надолу спрямо новите. При замяната основно се гледа цената- може би ще се съгласят на замяна с LG 42LM669S или LG 42LM670S
http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=bg
http://asia.cnet.com/the-science-beh...a-62063107.htm
Интересно предположение
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:20364-23#777
И аз до колкото знам, ако не могат да ми предоставят нов телевизор като моят, поради изчерпване на наличностите са длъжни да ми подминат с др. от същата марка на стойност равна или на по-голяма с доплащане от моя страна. Ако се съглася да взема ТВ с по-малка цена от моята трябва да ми възстановят разликата под формата на валчер.
Ако гледаме (реалните, а не хартиени) показатели LM620 e доста далеч от LW659 , особено при обработка на бързи сцени . След LW659 миналата година бяха май два модела ,така че реално LM765 е прекия наследник . Ти ги "пробвай" за друга марка - може пък да стане , особено ако кажеш че ще доплатиш още някой лев .
п.п. Гледам ,че уж имат 47" вариант - защо не вземеш него ?
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...or-LG-47LW659S
Проблема ми идва от там, че нямам възможност да взема ТВ над 42-ка заради мястото, разположен е на ъгъл който е сключен между две колони и всичко над 42-ка ще навлезе в пространството на стаята и при преминаване ще стане фал, а и ще е грозотия голяма. На окачена за стена стойка съм! Разстоянието от което се гледа е точно 2,5 м. Мисля да пазаря 42LM660 за 1699 лв., но какво ще стане не знам определено варианта който ми предлагат 42LM620 за 1379 лв не ме устройва. Целя се в 42LM660 защото е наличен в Монтана от където трябва да го взема, а моделите 670, 671 ги няма в този технополис пък и става на въпрос за еднакви модели с малки разлики в дизайна.
Здр
Някой имали проблем със Youtube и другите приложения със ЛГ 660 С съм и със последния софт до няколко дни нямаше никакви проблеми а сега пускъм и само чакам и не зарежда само върти хиликоптера
дали се случва и на други или смо при мене е проблема
интернет си получава тв
мерси на отзовалите се
Ето какво казва Законът за защита на потребителя и търговецът е длъжен да се съобрази с това:Първоначално публикувано от ivanov_km
Обърни внимание на частта "замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното". Телевизорът, който ти предлагат за замяна, трябва да съответства на този, който заменят, т.е. никъде в този член не се упоменава замяна със стока на същата цена, а СТОКА, СЪОТВЕТСТВАЩА НА ТВОЯТА СЕГАШНА, което се тълкува като съответстващи функции и технически показатели на двата телевизора. Дай им в магазина отпечатана извадка от този член в ЗЗП и ако въпреки всичко пак си знаят тяхното, подай в Комисията за защита на потребителя жалба, че търговецът желае да те ощети, чрез замяна със стока, която въобще не съответства на твоята. Може и да се възползваш от законовото си право да поискаш пълно възстановяване на заплатената от теб сума при покупката (член 124, алинея 1).Раздел III.
Рекламации
Чл. 122. Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на
стоката с договореното, включително за стоки втора употреба, когато след
доставката, при първоначалния преглед или при съхранението, монтажа,
изпитванията или експлоатацията са открити несъответствия с договора за
продажба.
Чл. 123. (1) Потребителят има право да предяви рекламация на стоката или
услугата, независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил
търговска гаранция на стоката или услугата.
Чл. 123. (2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на
стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на
стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази
на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се
удовлетворява чрез ремонт на стоката, извършените ремонти се отразяват в
гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.
Чл. 124. (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да
претендира за (а) възстановяване на заплатената сума, (б) за заменяне на стоката с
друга, съответстваща на договореното, (в) за отбив от цената или за безплатно
извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114.
Чл. 124. (2) При предявяване на рекламацията за услугата потребителят може да
претендира за извършване на услугата в съответствие с договора, за отбив от
цената или за възстановяване на заплатената сума.
Мерси колега утре ще става каквото ще става.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1346499960[/time]_________________________________________________
Да докладвам по моят случай!
Днес посетих Технополис Монтана и служителите там ме очароваха с действията си. С едно изречение им обясних, че предлаганият от тях модел LM620S не ме устройва и желая да доплатя 110 лв. и смяната да стане с моделът LM660S. Служителят който ме пое уважи мигновено моето желание и ми каза, че за съжалени имат само мостра, любезно ми каза, че тази мостра работи от два месеца в магзина. Помолих го да доставят не разопакована бройка при което се свърза пред мен с Технополис в София и заяви да бъде докарана бройка в неразтоварен кашон. Ще доставят бройката в сряда или в най-лошият случай в събота, предложи телевизорът да бъде доставен до адрес но аз реших да си ида в магазина да го разпечатим на място и да видя всичко наред ли е бройката.
Друго да ви попитам, аз съм на 99 % сигурен , че въпросният модел идва с MAGIC ДИСТАНЦИОННО но все пак нека някой притежател да потвърди.
Каква е разликата между LG LM 660 и LG LM 640?
chakalov
http://www.lg.com/de/PDFServlet.pds?...bvHidden=false
LM660S - трябва да има в комплекта Magic Motion remote + 4 броя 3D очила + 1 брой 3D клипс
http://www.lgnewsroom.com/newsroom/contents/62463
Стама въпрос за LM660 нали ,а не за LW660 ? Ако да , то - да ,модел LM660 идва в комплект с меджик дистанционното (то това е едно от малкото предимства ) .Първоначално публикувано от ivanov_km
В дизайна и евентуално окомплектовката - не съм много сигурен дали има меджик дист. у-е в комплекта на LM640 .Първоначално публикувано от chakalov
Да за 42LM660S става на въпрос, поправих си грешката в поста. До колкото знам 640 е Едге Лед, а 660 Едге лед плюс. Но пък разликата в цените е огромна, ако разликата е само в дистанционното 400 лв. в плюс за 42LM660 е сериозна разлика .Първоначално публикувано от svetlio1