26" и по-малко
32"
37"
42''
47"
55"
65''
84''
Колега аз бях с 42LW659S и единствената съществена забележка относно плеъра бе, че няма DTS. След оказаният дефект този телевизор бе подменен с 42LM660S. Относно плеърът на този телевизор нямам никакви забележки, до момента ми е прочел всичко каквото съм свалил от нета. Компа ми е свързан с Лан кабел и връзката е осъществявам с Плекс медия сървър. Аз не вижда в този случай какво предимство ще ми даде HDMI кабелът и какъв е смисълът от него.
Съмнявам се, че плеъра на телевизора ти, може да чете Blu-Ray 3D филми, че дори и 2D такива. Да не забравяме, че си с нов модел телевизор и причината да си с него е липсата на DTS в стария ти.
До преди две години, само Самсунг имаха DTS в телевизорите си. Дори и днес доста модели, че и някои марки телевизори, както и LG в ниския клас не разполагат с тази опция.
Та се замисли, колко хора в този форум са с по-стари телевизори и възможностите на вградения плеър в тях са доста ограничени. Отделно има цял форум пълен с проблеми при ползване на DLNA. Така че, все още има голям смисъл от ползване на HDMI кабел.
Плеърът на ЛГ-то си е достатъчен за 99% от Бг ползвателите в 99% от случаите - разбирай гледане на рипчета от замундата.
ДТС-а се обръща за 2-3 минути. Ако някой смята да се кефи на ДТС-а, то ще му трябва съответното качествено оборудване - един вид няма да вади звука през колонките на ТВ-то.
Ако пък някой е решил да да се кефи на Blu-Ray 3D филми (исота), по-добре да иде в iMAX да се кефи.
Та това с HDMI-а според мен отива на затихващи функции.
Не мисля така. Излизат нови стандарти за висока резолюция, пример за това е 4K UHDTV. Вече има демонстрирани няколко такива модела. Неминуемо ще започне и снимането на такова съдържание. Та от такъв кабел винаги ще има нужда, просто защото функционалността на вградените плеъри винаги ще изостава в това отношение. Иначе как ще се продават външните такива.
Изобщо не са си затихващи функциите на HDMI кабелите и скоро няма и да са!
В обозримо бъдеще ще има 1Gb оптика до всеки дом и H265 Нека и двете да се развиват има полза.
За колегите по-горе, които се оплакват от насичане на вградения плейър на LM620S и аз имам същия проблем. В началото си мислех че е от жегата, прегряване на процесора, но сега като е по-хладно пак съществува проблема. Забелязал съм, че някъде след 10-тата минута от пускането на плейъра почва за няколко минути да насича и след това престава и до самия край на филма примерно не насича.
Картината от външен източник през HDMI (поне за мен) е по-добра , дори и да е само заради възможността да използвам настройките на режим "експерт" , който е недостъпен при вградения плеър на 47LM660 - може да пробвате с един и същ филм . Иначе и аз в 90% от случаите ползвам вградения - има повече настройки за субтитрите от BD плеъра ми.
Причината да съм с нов ТВ не е в липсата на DTS, а в това, че дефектира панела и ми бе издаден протокол за замяна с нов телевизор. Въпросният телевизор вече не се предлагаше на пазара и ми бе заменен с 660-та. Аз свалям HDTVфилмите и 3D-та от Енерджи торент. Проблеми с DLNA и при двата модела ТВ не съм имал.
Какъв флууд се получи... А всъщност исках само да напомня на vencislavbg, че може да гледа с прилично качество филми през вградения плеър.
Освен това, забелязвам предпочитания за изхвърляне на PC-та и ползване на лаптопи. т.е. HDMI автоматично става неудобен за ползване интерфейс.
Здравейте всички,надявах се първото ми мнение да бъде въпрос свързан с избора на телевизор(чета и се интересувам от около 3м.) сведох до избор м/у 3-модела от 3 различни марки(ще почета още малко и тогава ще се възползвам от съветите ви!),но много ме издразни това,че не дадохте конкретен отговор и помощ на колегата,а му предлагате да си изхвърли HDMI-кабела(в преносен смисъл) и да ползва какви ли не други варианти.Аз лично като държащ много на компютъра си не бих искал и дума да чуя за някакви вградени плеъри,конвентиране на звук,субтитри и други излишни занимавки и заигравки с цел накрая да гледам един филм,както и загубата на излишно време.Според мен всеки има право сам да избере как да ползва собствеността си,и не съм съгласен че каквато и да е друга свързаност е по добра от директен видео сигнал от външен изтичник(а в случая HDMI свъерзан към компютър),именно такава връзка възнамерявам да ползвам и аз,така че живо ме интересуват проблемите свързани с нея!?Поздрави и надявам се да не съм засегнал никой.
Пробвах видео връзка с най-различни плеъри през HDMI. През всичките насичаше неприятно. Единствено с Potplayer и тези настройки: Configuring PotPlayer for GPU-accelerated video playback with DirectX Video Acceleration (DXVA), Compute Unified Device Architecture (CUDA) or high-performance software decoding успах да подкарам гладка картина на ТВ-то. Според мен с вграденият плеър на телевизорът качеството е най-добро,защото е директна връзка,но аз използвам HDMI,защото вече имам такъв кабел и не ми се дават 50-60 лева за флашка-32 ГБ,а и през нея не се поддържат 3D субтитри. LG42LM620S.
@jhonyx, добре дошъл във форума.
Ако не си забелязал, колегата е решил проблема.
Към всички останали и най-вече към @Gadnyara, придържайте се вече към темата, че и без това мислех да я бастисам тази страница.
А въпросния Тъндер пречи ли му да си седи постоянно включен? Бях го забравил включен за една-две вечери и не се чува нищо от колоните (само от буфера, ама той си седи изключен). Само не знам какво ще стане ако спре тока или прекъсне в 2-3 през нощта и колоните подскочат до тавана и събудят всички в нас
Явно ще се купува друг усилвател, но не знам със смяната на усилвателя дали няма да се наложи и колоните да се подменят. А това ще струва много и на този етап няма как да стане.
Това с автоматичното включване на усилвателя ми харесва като идея, но по принцип тъндера не може да се включи от дистанционното, а само от копчето на него, освен ако не е спрян от дистанционното - тогава е в стенд бай режим и премигва много гадно...Тъндер му кажи и повече го не обиждай...
Благодаря за информацията! Като реша какво да правя пак ще се допитвам до вас
А до тогава усилвателя ще си седи включен Да видим какво ще му стане и дали му пречи нещо да си е включен...