Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият телевизор LG ?

Гласували
317. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

12 3.79%
  • 32"

74 23.34%
  • 37"

21 6.62%
  • 42''

142 44.79%
  • 47"

72 22.71%
  • 55"

8 2.52%
  • 65''

0 0%
  • 84''

4 1.26%
Отговори на анкетата
Страница 27 от 108 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1608
Like Tree64Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Най-много дразнят "кометите" и DSE при гледане на футбол (тъмни сенки се забелязват и в други по-тривиални случаи) ,също и motion резолюцията е доста зле и TrueMotion-а не оказва абсолютно никакво положително влияние . За филми през HDMI обаче се постигат страхотни резултати , като за такъв клас тв .

2.  

3. Тук е от
    Oct 2004
    Аз вече почти не ползвам вградения плеър , така и не можех да постигна същото качество на картината , както при подадена по HDMI (с BD плеър) въпреки по-малките субтитри .
    Какво не ти харесва в качеството на картината на вградения плеър?

DSE при футбола и мен ме дразни, добре че рядко гледам

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Там не може да използваш "експерт" настройки и не можах да постигна подобно качество ,както при HDMI връзка , а и ми се струва ,че скалирането не е много точно .

5. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Субтитрите в режим 3Д, 3Д ли са ? И при мен си имам субтитри и в двата режима но на 3Д субтитрите са ми 2Д!

6. Тук е от
    Oct 2004

A какви да са? Субтитрите са текст, който трябва да четеш по време на филма. Евентуално в 3D режим могът да се зададе дълбочина къде да излизат или да се завъртат налява надясно с движението на камерата. Ми в една равнина са, дори и на 3D Blu-Ray дисковете са в една равнина т.е са 2D както казваш.

7. Тук е от
    Sep 2012

Искам да попитам има ли разлика в 3D-то между "Side-by-Side" и "Top-and-Bottom" и с кое е по-добре да се гледа на LG 42LM620S.Благодаря!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2004

Разлика в 3D ефектите няма, но при Side-by-Side има загуба на резолюция при пасивното 3D, затова е силно препоръчително да се пуска Top-and-Bottom (Over-Under).

10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от idemon Виж публикацията
    A какви да са? Субтитрите са текст, който трябва да четеш по време на филма. Евентуално в 3D режим могът да се зададе дълбочина къде да излизат или да се завъртат налява надясно с движението на камерата. Ми в една равнина са, дори и на 3D Blu-Ray дисковете са в една равнина т.е са 2D както казваш.
    Да самите субтитри са си в една равнина но ако са 3Д те излизат пред картината и остават отделени от изображението така да кажа и самото четене е много по-приятно. Аз се чувствам много кофти на сцените когато фокусът на кадъра е в близък план и някак си се престъпват (сливат) с субтитрите. Дано да си ме разбрал но по-добре не мога да го обясня.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km Виж публикацията
    Аз се чувствам много кофти на сцените когато фокусът на кадъра е в близък план и някак си се престъпват (сливат) с субтитрите.
    И аз така.
    Най-лесно се определя дали са 2Д или 3Д ако ги гледаш без очила. Ако са размазани, значи имат дълбочина и са 3Д, ако ги гледаш ясно - значи са 2Д.
    Да гледаш 3Д филм с 2Д субтитри за мен си е мъчение. Субтитрите излизат на дълбочина 0. Ако точно там има някой предмет - направо го пронизват. Ако пък имаш обекти на преден и заден фон субтитрите излизат някъде между тях.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от idemon Виж публикацията
    Разлика в 3D ефектите няма, но при Side-by-Side има загуба на резолюция при пасивното 3D, затова е силно препоръчително да се пуска Top-and-Bottom (Over-Under).
    ако е SBS с резолюция 1920:1080 ще имаш загуба по хоризонтала (960 точки вместо 1920), ако е OU 1920:1080 ще имаш загуба по вертикала (540 точки вместо 1080).
    Цялата тази работа няма нищо общо с технологията - пасивна или активна.

Ако SBS ти е 3840:1080 или OU ти е 1960:2160 няма да имаш никаква загуба. За съжаление LG-тата не плейват такива резолюции.

12. Тук е от
    Oct 2004

Не е точно така. Защото при пасивното 3D дори и при Blu-Ray Диск с 1920:1080 през HDMI резолюцията на кадрите за лявото и дясното око е 1920:540. Затова при OU реално няма загуба на резолюция и е по-добре от SBS.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Ако си с пасивно 3Д ти винаги гладаш наполовина, няма как на пасивно 3Д да изкараш Full HD 3D.

Иначе си прав, че при SBS загубата е повече защото поляризацията е по редове, не по колони.
    Този пост е редактиран от tweeg; 10-10-12 в 16:19.

14.  

15. Тук е от
    May 2012

От три дена съм с LG 55LM860V. Като цяло съм супер доволен от телевизора и възможностите му, както при 2Д, така и в 3Д режим. Но имам едно запитване за вграденият му медиен плеър. Не знам защо при някой mvk файлове звука и картина се разминават. Странното в случая, е че по принци файловите са уж един и същи формат. Ето пример: Свалям на компютъра ''Dexter.S07E02.720p.HDTV.x264-EVOLVE'', чрез Nero MediaHome го пращам към телевизора и никакъв проблем с възпроизвеждането. Дърпам и пращам по същият начин ''Revolution.2012.S01E04.720p.HDTV.X264-DIMENSION'', там се получава проблема. И така някой файлове стават, други не, а уж са с еднакъв формат. Старият ми SAMSUNG UE40C8000, ги чете без проблем. Ъпдейтнах последният софтуер на телевизора, регистрирах му Divx(r)VOD кодеците, никва промяна. Да не би да трябва да наглася нещо друго, или просто това са възможностите на плеъра. А до колкото бях чувал, LG имали уж по-добра поддръжка на кодеци.

16. Banned
    Тук е от
    Mar 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Пробвах да вградя idx файла в mkv но пак не се получи. При мен от лаптопа (с ati hd5650) мога да изкарам читава картина само от powerdvd 11, обаче пък той не разпознава idx. Potplayer, Gom и Stereoscopic когато включа 3д-то на телевизора lg42lm640 се получава яко размазване, обаче пък те поддържат idx. Телевизора е пробван като extend monitor с резолюция 1920 х 1080 и опресняване 24, 50 и 60 hz. Явно за последните три плеера има някаква настройка, която така и не успявам да налучкам. Ако при вас образа на 3д е добър ще се радвам да споделите малко опит.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от sasso Виж публикацията
    Пробвах да вградя idx файла в mkv но пак не се получи. При мен от лаптопа (с ati hd5650) мога да изкарам читава картина само от powerdvd 11, обаче пък той не разпознава idx. Potplayer, Gom и Stereoscopic когато включа 3д-то на телевизора lg42lm640 се получава яко размазване, обаче пък те поддържат idx. Телевизора е пробван като extend monitor с резолюция 1920 х 1080 и опресняване 24, 50 и 60 hz. Явно за последните три плеера има някаква настройка, която така и не успявам да налучкам. Ако при вас образа на 3д е добър ще се радвам да споделите малко опит.
    Мдаа проблема се оказа доста прост. Пускам 3д филма с Gom. Включвам 3д на тв-то получава се мазаница, но след около 10-15 сек образа се оправя и картината става перфектна. Гома плейва и idx субтитри, които без очила се виждат размазани следователно са 3д. И така значи всичко става перфектно - пробвано. Може би 3д субтитрите са малко по добре от 2д, поне в релийза който пробвах при 3д ефекти се четят, докато 2д субтитрите се губеха в ефектите на моменти и не се четяха.
    Този пост е редактиран от sasso; 11-10-12 в 12:40.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Пробвай с последната версия на KMРlayer - там вкараха и бутон 3Д , а ми се струва , че е по-лек от Гом-а .

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 108 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе