Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
154. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

54 35.06%
  • Много добра

65 42.21%
  • Добра

22 14.29%
  • Средна

8 5.19%
  • Задоволителна

4 2.60%
  • Слаба

3 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 50 от 96 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 1435
Like Tree292Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Самия ТВ не ти ли казва : Меню--> Настройка -> Проверка -> .. Версия : V. ? Някоя версия на Медиатек , предполагам .

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Привет,

Това вземането на Стар Трек телевизор през 2013 г. си е голям таралеж в гащите

Ако ми позволите две уточнения:
    1. Поста ми включва два въпроса. Благодарност за отговори/предложения/съвети и по двата въпроса.
    2. По първия въпрос погледнах на първа страница на темата за информацията, а също и постинги в темата. Не мисля, че намерих отговор, но поднасям извинения, ако питам нещо, което вече има отговор.

И така вече по същество:

Въпрос 1. HDMI връзка:

Придобивката е LA641S и вчера пробвахме като на игра да свържем ТВ с ноутбук през HDMI.

Експеримента беше следния:
    - при вече работещ ТВ;
    - при вече работещ ноутбук;
    свързахме устройствата HDMI-HDMI.

Тръгна сигнал от ноутбука до телевизора. Използвахне HDMI 2 порта на ТВ. Всяко действие на ноутбука си имаше резултат образ в ТВ. Концертите (Милен Фармер; Парижката Света Богородица - антични записи, ужасяващо качество) си вървяха като образ в телевизора, НО...

НО телевизора спря да получава сигнал от ефирната антена?!?! (знам, знам - ефирна антена с такъв ТВ е WTF. предстои цивфрово-телевизионно окабеляване).

Още при вкарването на HDMI в телевизора и сигнала от антената изчезваше. При избор на "Източник" да е HDMI тръгваше сигнала от ноутбука. При избор обратно на Източник да е "Антена" - ТВ изваждаше съобщение "Няма сигнал"?!?!

Изключ. и последващ Включ. на ТВ не доведе до промяна на положението. Преименуването на HDMI не доведе до промяна на положението.
    Не си играхме да опънем HDNI-HDMI кабела при изключени устройства?

Ами това е.
    Нормално ли е HDMI да спира ефирната антена като източник на сигнал?

Въпрос 2: Подходящ Wi-Fi рутер:
    Така или иначе при избор на 641S идеята изобщо не е да се проточват HDMI кабели, а максимално (съобразно познанията ни) да се използват безжичните възможности.

Малко архитектурно въведение:
    Апартамента е малък - 60 кв.м. чиста жилищна площ. Голяма дневна зона (нямам идея колко квадрата, но най-голямото възможно разстояние е ~5,5 м.), в която най-вече ще пребивават устройствата:
    - античен десктоп, който дори като нов (2008 г.) беше средна ръка, а към днешна дата си е... (мъка).
    - ноутбук, Асус-нещо-си - има вероятност да е ето това, само че преди три години RAM не е била 6 GB, а само 2 GB, има си Wi-Fi
    - таблет Асус-нещо-си - Трансформър 300, има си Wi-Fi

Идеята е, ако съответните устройства могат да се справят, да се свържат в Wi-Fi мрежа, за да си споделят съдържание.
    Признавам най-отговорно, че не разбирам нищо от рутери - съществени характеристики, показатели, функции.

За момента са набелязани:
    Или LINKSYS E1200
    Или LINKSYS WRT-160NL

Но моля Ви, не ме питайте защо са набелязани точно тези два
    Momchil одобрява това.

4. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от KaHa Виж публикацията

Но дали физическото свързване на HDMI-HDMI преди включването на устройствата ще реши проблема с изчезването на сигнала от "Антена"?

Все си мисля, че активирането на втори източник на сигнал не следва да води до "умиране" на "Антена" като източник?

Все си мисля, че при свързан HDMI телевизора трябва да си остане телевизор и да може да се гледа и телевизионен сигнал, в добавка ръчкане на ноутбука и пускане от него на съдържание?
    Все си мисля, че това не е проблем и просто коства минимално усилие на пръста натискащ копчето за смяна на сорса на дистанционното.
    И аз бих "окабелил" телевизора за да нямам ядове, ама нали модата е да сме безжични. Затова рутера възможно най-близо до телевизора, за да няма ядове.
    Останалото пак са бели кахъри.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Все си мисля, че това не е проблем и просто коства минимално усилие на пръста натискащ копчето за смяна на сорса на дистанционното.
    Ееееее, аз вярно съм рус по рождение, ама не чак толкова

Значи:
    Вкарването на HDMI в ТВ води до "No Antena Signal" съобщение. Сигнала на телевизионния канал изчезва. На който и да било телевизионен сигнал. Смяната на каналите от дистанционното се извършва. На екрана се извежда "Инфо" за новия канал. Обаче веднага след това вместо да тръгне телевизионна картина пак "No Antena Signal".

При избор на "Източник на сигнал" да е "HDMI" от Меню на телевизора (чрез натискане на съответните копчета) води до пускане на картина от ноутбука през HDMI. И от там насетне - каквото се пусне на ноутбука се вижда и на екрана на ТВ.

Но обратния избор на "Източник на сигнал" "Антена" (дистанционно, две, три копчета) ... ами този източник се избира, но на екрана на ТВ излиза съобщение "No Antena Signal".

Упражнението със смяна на "Източник на сигнал" го правихме няколко пъти. Резултата - един и същ. При вкаран HDMI кабел телевизора си седи единствено втори монитор на ноутбука и никаква телевизия.

Ясно ми е, че HDMI не е точно плъг-н-плей. Ясно ми е, че HDMI трябва да се избере като източник, за да се пусне сигнала от ноутбука към ТВ.

Обаче не ми е ясно, защо умира "Антена" като източник на сигнал?

Т.е. защо след вкарване на HDMI телевизора остава единствено като монитор за ноутбука, но не и като устройство 2-в-1, а именно телевизор и монитор, съобразно това кой от двата източника на сигнал ще се избере?

6. Тук е от
    Oct 2004

При мен няма значение дали е пуснат HDMI сигнал цифровата кабелна телевизия си върви. Това на моя 47LM660S.

Преименувайте си HDMI на PC за най-малък input lag.

7. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Ееееее, аз вярно съм рус по рождение, ама не чак толкова
    За съжаление, нямам обяснение на този проблем.

Сещам се за две неща: Проба при комшия с кабелна телевизия или евентуално да се ъпдейтне firmware-a, ако не е с последния.
    Дано да не е хардуерен проблема, че тогава ще се ходи и до сервиз.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Обсъждането на рутери в тази тема беше до тук !!
    Има си отделен подфорум за това. Поразчистих темата назад, но следващият път ще наказвам.

Цитат Първоначално публикувано от persizi Виж публикацията
    Може и да има, но аз не намерих такава. А какъв е процесора на 42LN575S? В нета намирам само информация, че е някакъв dual core на 0.9GHz.

В 32LN540, 541, 542 хардуера е същият като в LA613, 615, 643, няма Wi-Fi и Smart TV.
    В 32LN570, 575, 577, 578, 655 хардуер от LA620 - 741.

32LN540, 541, 542, 570, 575, 577, 578:
    LC320DUE-SFR1 FHD 32.0INCH 1920X1080 300CD COLOR 68% 16/9 1200:1 120Hz(T) Inverter N LED 2D W/T-con 39.1W 8Bit(D) 10000k 178/178 9ms(GTG) LVDS 2 Port LG Display Co., Ltd.

От Август са започнали пускането на телевизори LN655V, в които е поставена тънка матрица 120 Хц с Edge Led подсветка:
    LC320EUB-PFM1 FHD 32.0INCH 1920X1080 350CD COLOR 68% 16/9 1400:1 120Hz Inverter Y LED 2D W/O T-con 43.4W 8Bit 10000k 178/178 8ms(GTG) EPI 6 Line LG Display Co., Ltd.

Ясно ми е, че HDMI не е точно плъг-н-плей. Ясно ми е, че HDMI трябва да се избере като източник, за да се пусне сигнала от ноутбука към ТВ.

Обаче не ми е ясно, защо умира "Антена" като източник на сигнал?

Т.е. защо след вкарване на HDMI телевизора остава единствено като монитор за ноутбука, но не и като устройство 2-в-1, а именно телевизор и монитор, съобразно това кой от двата източника на сигнал ще се избере?
    Софтуерно HDMI порта е с приоритет пред всички останали - ето защо при детекване на сигнал по този порт ти превключва автоматично на него.
    Кой тунер ползваш на телевизора през антенният вход?
    Кабел или ефир ? Цифров ефирен или аналогов ефирен?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-09-13 в 19:27.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Обсъждането на рутери в тази тема беше до тук !!
    Поднасям извиненията си за омазването на темата. Непознаването на структурата на Форума не е извинение за глупостта.

Софтуерно HDMI порта е с приоритет пред всички останали - ето защо при детекване на сигнал по този порт ти превключва автоматично на него.
    Кой тунер ползваш на телевизора през антенният вход?
    Кабел или ефир ? Цифров ефирен или аналогов ефирен?
    Ефирна антена, използвана за улавяне на цифров ефирен сигнал.

Май за момента се оформя следната картина:
    При определено положение на телевизора спрямо антената и включения ноутбук телевизора губи цифрови ефирни канали.

Вчера вечерта телевизора беше в едно положение. И спрямо това положение губеше всички цифрови ефирни канали.

Днес телевизора е с променено положение. В зависимост от завъртането му спрямо остта на стойката или губи най-слабите сигнали или губи всички канали.
    В момента лови БТВ, Нова ТВ и двете телевизии на Бареков, като HDMI2 Notebook получава сигнал от работещия ноутбук.
    При завъртане на ТВ по остта на стойката губи всички ефирни цифрови сигнали, а HDMI2 си остава със сигнал.
    При изключване на ноутбука всички цифрови ефирни тръгват, без значение как е завъртян ТВ.

Ама защо включения ноутбук дава такъв ефект...

Добълнение: Всъщност не е нужно дори изключване на ноутбук-а, за да си върне ловенето на ефирните цифрови канали в което и да е положение спрямо остта на стойката. Дори само "заспиване" на ноутбука връща цифровите ефирни в телевизора.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

КаНа
    Не мести телевизора, а антената. Сигнала явно е слаб и дава някакво отражение.
    В менюто на ТВ, трябва да имаш инфо за качество и сила на сигнала. Премести антената така, че и двете позиции от инфото да показват стойности над 55%.
    KaHa одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

КаНа
    Не мести телевизора, а антената. Сигнала явно е слаб и дава някакво отражение.
    В менюто на ТВ, трябва да имаш инфо за качество и сила на сигнала. Премести антената така, че и двете позиции от инфото да показват стойности над 55%.
    А, телевизора беше преместен еднократно, за да е по-добре разположен за гледане както в хола от диванчето, така и в кухненско-трапезарния ъгъл. То поради това е въртенето около остта на стойката.

Разбирам, че проблема е в ефирната антена и силата на ефирния цифров сигнал... Предполагам, че до края на седмицата ще бъдем на цифрова кабелна... Надявам се тогава да не възниква такава колизия между CI модула и HDMI порта...

13. Тук е от
    Jun 2011

Лага от HDMI-я се оправи като сетнах на GAME Mode. Във всякакви други режими, лага е огромен.

П.С. Между другото, на останалите режими дори да изключа абсолютно всички "екстри", както е в GAME Mode, пак има лаг. Явно този режим изключва още неща, които не са видими в опциите.
    Този пост е редактиран от persizi; 24-09-13 в 11:35.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Тук има за още модели - Lgservice Documents

17. Тук е от
    Aug 2013

Някой да има впечатления от последния ъпдейт 4.00.23?

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте
    Имам ЛМ669 42 инча и преди няколко дена смених тв доставчика,бях на Булсат и минах на АйПиТв на Виваком.Дотук добре ,обаче сега започнах да забелязвам "ефекта на мръсния екран“ или DSE/мисля че беше така съкращението/.Забелязва се на HD канали особенно при гледане на футбол.Въпроса ми е дали и до сега го е имало този дефект и при промяна на телевизията едва сега се забелязва или може да е от телевизията,въобще възможно ли е да е от там? И другия въпрос ако установя ,че е от ТВто ,какво да правя,имам съмнения и за подсветката ,че в краищата е по светла?Твто е купувано през месец Май тази година.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 50 от 96 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе