Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
Здравейте!
Аз от 10 дни имам 42LA640s и съм много доволен!
Но снощи гледах мач и аз забелязах при бързо движение на камерата по терена се виждат нещо като сенки по екрана.
Гледал съм вече няколко 3Д и ХД филма от компа но до снощи не бях забелязал подобно нещо.
Иначе когато го взех ЛГ-то го огледа за изгорели пиксели, неравномерна подсветка и тн. но не забелязах дефекти.
Та въпросът ми е "този мръсен екран" поправим ли е (ако намаля силата на подсветката или нещо друго) или трябва да се сменя тв-то?
DSE - при добро желание - в сервиз - снимат - протокол за замяна - сменяш с плазма ...
Ако някой си спомня проблема ми с белите разсеяни петна по TV,обадих се до LG,казаха ми да въведа заводските настройки и отново да го настроя,и мисля,че тези бели разсейки изчезнаха,дали е възможно или си внушавам......
Какво точно е DSE?
Някой би ли описал точно и как трябва да се процедира при такъв проблем?
DSE - Dity Screen Effect или така наречения мръсен ефект по екрана представлява неравномерно осветяване на екрана по-често предизвикано поради неравномерното нанасяне на разсейващите филтри в панела.
Ако разбирате Английски език - в нета е подробно обяснено.
Поздрави!
Благодаря,
При наличие на такъв дефект, повод ли е за рекламация? Може ли да се иска замяна на ТВ?
Да - споделил съм малко по-нагоре .
Някакъв ад е панела при този пич. Става дума за 50LA620.
Не е на вертикални линии, а на петна, направо е плачвено. Верно ли в новите модели е толкова зле DSE-то или този е някакъв рядък случай?
Тази година дали има шанс да пуснат отново промоция с 5-те години гаранция за телевизорите на LG?
Здравейте! Телевизора е LG 32LA6130 - проблема - няма звук при плейване на mkv с DTS / неподдържан аудио кодек/ . На сайта пише,че поддържа DTS . Някой с лични впечатления да сподели , ако е удобно - иначе обратно в магазина .
Да разбирам ли , че филма го пускаш през плеъра на телевизора и не ползваш външна озвучителна уредба ?
А в други сайтове не пише , че поддържа DTS :
Codecs Audio : AAC • AMR • DOLBY DIGITAL • DOLBY DIGITAL PLUS • HE-AAC • LPCM • MP3 • MPEG AUDIO • WMA
Този пост е редактиран от logic; 30-09-13 в 09:18.
Точно така ! Без външна озвучителна уредба и от плеъра на телевизора. В другите държави са някакви разновидности с трицифрено означение и буква , а за България е 4 - цифрено . За другите наистина не пише DTS , но на бг сайта изрично е упоменато - странно!