Аз 3Д гледам през ХД плеър,но иначе върви и на флашка!!!
Комп не съм вързвал още,но и това ще направя.
С дистанционното управление
Със смартфон
С таблет
С Touchscreen
С глас
С жестове
Със силата на мисълта
С очите
Не знам / не мога да отговоря
Аз 3Д гледам през ХД плеър,но иначе върви и на флашка!!!
Комп не съм вързвал още,но и това ще направя.
Прочети изцяло първа страница и ще си отговориш на въпросите.Има много полезна информация, която ще ти е също в помощ!Иначе към телевизора трябва да имаш закачен HDMI кабел с обем на данни 1080p(не пиша версиите, защото Христослав беше писал, че 1.3 също може да подрържа двоен поток от данни).
Доколкото знам нито един модел 2013/12 година, не подържа 3D субтитри !!
При 3D субтитрите има два файла с разширение SRT и IDX, като последния указва фрейма за синхронизиране на леви и десни субове. Проблема е че телевизора не поддържа точно това разширение IDX.
Налага се да ги вграждате във видео потока (не в mkv контейнера).
Зависи колко ви е мощно ПЦ-то и колко е времетраенето на филма отнема от половината време до +безкрайност
Може да се ползва нещо от сорта:
Hardcoding 3D sybtitles
http://188.138.72.109/showthread.php?tid=47904
С използване на MEncoder
%1 - входен файл
%2 - idx/sub файл без разширението (3DSubtitler 2.7.1.0 - VideoHelp.com Downloads)
%3 - изходен файл
mencoder -noskip -vf harddup -vobsub %2 -oac lavc -lavcopts acodec=ac3 -ovc x264 -x264encopts preset=ultrafast %1 -of lavf -lavfopts format=matroska -o %3
С използване на FFMPEG
%1 - входен файл
%2 - *.ass файл - http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=47904
%3 - изходен файл
ffmpeg -i %1 -vf scale=1920:1080,ass='%2' -acodec ac3 -vcodec libx264 -preset ultrafast -f matroska %3
Така че - откажи се да гледаш 3D филм със субтитри (от флашка и хард диск).
Да знам...разочароващо е. :rolleyes:
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-12-13 в 19:27.
С едно уточнение - от флашка, хард диск или DLNA.Така че - откажи се да гледаш 3D филм със субтитри.
От компютър свързан с HDMI кабел към телевизора при използване на подходящ плеър (КМПлеър, Пот Плеър, и други) с правилните настройки на драйвера на видеокартата (монитор + телевизор) и настройките на използвания плеър - нещата се получават.
Писал съм ги вече в други теми свързани с този проблем - потърсете ги там.
....тая нали беше само за телевизори....
Колеги ще се наложи да монтирам LG -то на стена.Дайте идеи за някаква стойка,че нещо никои не ми допадат.
Това е темата!
mod/edit
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BA%D0%B8.html
DSE - ефект на мръсния екран, не се дължи нито да дефектни пиксели, нито на лош качествен контрол. Според мен се дължи на прегряване на панела(примерно при работа продължително време на усилена яркост) Отзад на панела има залепени поляризиращи филтри, които пречупват и разсейват светлината. Тези филтри представляват тънко, прозрачно, пластмасово залепящо се фолио. От нагряването фолиото се свива и може да се нагърчи леко. И така се образуват тези неравномерни петна на някои места.
Най-интересното е, че тези петна могат да изчезнат и да се оправят от самосебе си. На монитора имам едно такова петно - дисплея изглежда като наплют. Сега зимата, когато е студено, петното изчезва и се изличава почти напълно. А лятото в жегите се появява отново, особено като поиграя продължително време на някоя игра и панела се нагрее доста.
За мен това въобще не е дефект, освен това при новите панели с LED нагряването би трябвало да е доста по-слабо, отколкото при старите LCD панели, които бяха с лампи.
Не ти пожелавам да дадеш 2-3-4000 лв за тв и да седнеш да гледаш футбол примерно с голямо "хубаво" петно DSE в средата на екрана . Точно си е дефект и точно си е от занижен контрол и икономии от производителите . И да , при новите "модерни" LCD с LED подсветка е най-разпространен проблема - старите CCFL почти не страдат от DSE или ако го има се дължи вече наистина на прах .
Съжалявам, но си в грешка, проблема е в панела и не се дължи нито на натоварването или температурните разлики. За 1г. съм изчел и тествал достатъчно LCD телевизори и мога да ти кажа, че всички го имат в различна степен и се дължи най-вече на това, че масово преминаха към EDGE led подсветките, при Full Array е доста по-добре, но не е 100% равномерно, набитото око веднага ще направи разлика, аз лично 100% равномерна подсветка не съм виждал, няма и да видя, освен ако не е за медицински цели. DSE-то като цяло е по-осезаемо при IPS матрицити, поради това, че IPS-а пропуска повече светлина, а при VA е по-малко, но пък при VA се оплакват, по-често от clouding. LG са отпуснали коня и пускат доста недодялани панели, и quality control-а сте вие, ако гледате сапунки и тв през цялото време - няма и да го забележите, но като гледам по чуждите форуми масово се коментира DSE, но за жажлост това е една малка част крайния клиент, масово клиентите са хванати от гората и гледат slowmotion demo-та и после се захласват по картината
Благоадрение на PAT имаме и перфектен тест за тест на недодяланите матрици преди покупка, така че имате избор Аз лично не бих се набутал с дефектен панел, само и само защото масово го приемат за нормално. На това и разчитат производителите, за това и номера минава и няма изгледи това да се промени в близко бъдеще, след като от 10 клиента, само 1 ще се оплачи от въпросния проблем. Всеки се захласва по статични образи и цветове, а не гледа далеч по-важни детайли.
грешен коментар, извинете ме!
Зравеите.Днес пускам телевизора(ла641) и ми изкара нов ъпдеит,04.22.07.При вас появи ли се и може ли някои да сподели какво ни предлагат с него от ЛГ.Поздрави на всички и весели празници.
Здравейте прочетох че през флашка или външен хард няма как да подкараш 3д субс окей , а през външен хард може ли да подкараш блу рей 3д ?
Нов фърм за LM - 4.52.07 от днес