Вижте резултатите от анкетата: Как бихте контролирали вашият телевизор ?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С дистанционното управление

166 70.34%
  • Със смартфон

40 16.95%
  • С таблет

19 8.05%
  • С Touchscreen

9 3.81%
  • С глас

23 9.75%
  • С жестове

23 9.75%
  • Със силата на мисълта

33 13.98%
  • С очите

3 1.27%
  • Не знам / не мога да отговоря

2 0.85%
Отговори на анкетата
Страница 14 от 113 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1691
Like Tree367Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Аз 3Д гледам през ХД плеър,но иначе върви и на флашка!!!
    Комп не съм вързвал още,но и това ще направя.

2.  

3. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от anisab Виж публикацията
    Аз питам как гледате 3Д
    Прочети изцяло първа страница и ще си отговориш на въпросите.Има много полезна информация, която ще ти е също в помощ!Иначе към телевизора трябва да имаш закачен HDMI кабел с обем на данни 1080p(не пиша версиите, защото Христослав беше писал, че 1.3 също може да подрържа двоен поток от данни).

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от anisab Виж публикацията
    Вече и аз се сдобих с LG 47LA691S но имаме следния проблем:
    След като изгледахме клипчетата на 3D, решихме да пробваме с филм от лаптопа пак 3D. Но нещо не става. Пускането на филма става KMPlayer за 3D, но ми дава двойни субтитри и на 3D картина. Определен формат ли се сваля или има и др. нещо. Съжалявам ако са ми глупави въпросите, но за мен това е нещо ново.
    Доколкото знам нито един модел 2013/12 година, не подържа 3D субтитри !!
    При 3D субтитрите има два файла с разширение SRT и IDX, като последния указва фрейма за синхронизиране на леви и десни субове. Проблема е че телевизора не поддържа точно това разширение IDX.

Налага се да ги вграждате във видео потока (не в mkv контейнера).
    Зависи колко ви е мощно ПЦ-то и колко е времетраенето на филма отнема от половината време до +безкрайност
    Може да се ползва нещо от сорта:
    Hardcoding 3D sybtitles
    http://188.138.72.109/showthread.php?tid=47904

С използване на MEncoder
    %1 - входен файл
    %2 - idx/sub файл без разширението (3DSubtitler 2.7.1.0 - VideoHelp.com Downloads)
    %3 - изходен файл
    mencoder -noskip -vf harddup -vobsub %2 -oac lavc -lavcopts acodec=ac3 -ovc x264 -x264encopts preset=ultrafast %1 -of lavf -lavfopts format=matroska -o %3

С използване на FFMPEG
    %1 - входен файл
    %2 - *.ass файл - http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=47904
    %3 - изходен файл
    ffmpeg -i %1 -vf scale=1920:1080,ass='%2' -acodec ac3 -vcodec libx264 -preset ultrafast -f matroska %3

Така че - откажи се да гледаш 3D филм със субтитри (от флашка и хард диск).
    Да знам...разочароващо е. :rolleyes:
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-12-13 в 19:27.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Така че - откажи се да гледаш 3D филм със субтитри.
    С едно уточнение - от флашка, хард диск или DLNA.
    От компютър свързан с HDMI кабел към телевизора при използване на подходящ плеър (КМПлеър, Пот Плеър, и други) с правилните настройки на драйвера на видеокартата (монитор + телевизор) и настройките на използвания плеър - нещата се получават.

Писал съм ги вече в други теми свързани с този проблем - потърсете ги там.
    ....тая нали беше само за телевизори....

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Колеги ще се наложи да монтирам LG -то на стена.Дайте идеи за някаква стойка,че нещо никои не ми допадат.

Това е темата!
    mod/edit
    https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BA%D0%B8.html

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от foton Виж публикацията
    Поне да си изясним точно на какво се дължи това DSE.1.Подсветка. 2.Пиксели реагиращи по-бавно като първо показват бял цвят преди точния(това аз си го измислих) т. е. дефектен панел с програма за съживяване на пикселите може да се пробва. 3.Грешен софтуер ,който да се оправи с магически фирмуер най-добрия вариант.
    Да питаме по сервизите. Минах през един но нищо конкретно.

- - - - - - - - - -
    DSE - ефект на мръсния екран, не се дължи нито да дефектни пиксели, нито на лош качествен контрол. Според мен се дължи на прегряване на панела(примерно при работа продължително време на усилена яркост) Отзад на панела има залепени поляризиращи филтри, които пречупват и разсейват светлината. Тези филтри представляват тънко, прозрачно, пластмасово залепящо се фолио. От нагряването фолиото се свива и може да се нагърчи леко. И така се образуват тези неравномерни петна на някои места.

Най-интересното е, че тези петна могат да изчезнат и да се оправят от самосебе си. На монитора имам едно такова петно - дисплея изглежда като наплют. Сега зимата, когато е студено, петното изчезва и се изличава почти напълно. А лятото в жегите се появява отново, особено като поиграя продължително време на някоя игра и панела се нагрее доста.

За мен това въобще не е дефект, освен това при новите панели с LED нагряването би трябвало да е доста по-слабо, отколкото при старите LCD панели, които бяха с лампи.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не ти пожелавам да дадеш 2-3-4000 лв за тв и да седнеш да гледаш футбол примерно с голямо "хубаво" петно DSE в средата на екрана . Точно си е дефект и точно си е от занижен контрол и икономии от производителите . И да , при новите "модерни" LCD с LED подсветка е най-разпространен проблема - старите CCFL почти не страдат от DSE или ако го има се дължи вече наистина на прах .

10. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    DSE - ефект на мръсния екран, не се дължи нито да дефектни пиксели, нито на лош качествен контрол. Според мен се дължи на прегряване на панела(примерно при работа продължително време на усилена яркост) Отзад на панела има залепени поляризиращи филтри, които пречупват и разсейват светлината. Тези филтри представляват тънко, прозрачно, пластмасово залепящо се фолио. От нагряването фолиото се свива и може да се нагърчи леко. И така се образуват тези неравномерни петна на някои места.

Най-интересното е, че тези петна могат да изчезнат и да се оправят от самосебе си. На монитора имам едно такова петно - дисплея изглежда като наплют. Сега зимата, когато е студено, петното изчезва и се изличава почти напълно. А лятото в жегите се появява отново, особено като поиграя продължително време на някоя игра и панела се нагрее доста.

За мен това въобще не е дефект, освен това при новите панели с LED нагряването би трябвало да е доста по-слабо, отколкото при старите LCD панели, които бяха с лампи.
    Съжалявам, но си в грешка, проблема е в панела и не се дължи нито на натоварването или температурните разлики. За 1г. съм изчел и тествал достатъчно LCD телевизори и мога да ти кажа, че всички го имат в различна степен и се дължи най-вече на това, че масово преминаха към EDGE led подсветките, при Full Array е доста по-добре, но не е 100% равномерно, набитото око веднага ще направи разлика, аз лично 100% равномерна подсветка не съм виждал, няма и да видя, освен ако не е за медицински цели. DSE-то като цяло е по-осезаемо при IPS матрицити, поради това, че IPS-а пропуска повече светлина, а при VA е по-малко, но пък при VA се оплакват, по-често от clouding. LG са отпуснали коня и пускат доста недодялани панели, и quality control-а сте вие, ако гледате сапунки и тв през цялото време - няма и да го забележите, но като гледам по чуждите форуми масово се коментира DSE, но за жажлост това е една малка част крайния клиент, масово клиентите са хванати от гората и гледат slowmotion demo-та и после се захласват по картината

Благоадрение на PAT имаме и перфектен тест за тест на недодяланите матрици преди покупка, така че имате избор Аз лично не бих се набутал с дефектен панел, само и само защото масово го приемат за нормално. На това и разчитат производителите, за това и номера минава и няма изгледи това да се промени в близко бъдеще, след като от 10 клиента, само 1 ще се оплачи от въпросния проблем. Всеки се захласва по статични образи и цветове, а не гледа далеч по-важни детайли.

11. Тук е от
    Nov 2013

Lightbulb Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

грешен коментар, извинете ме!

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Зравеите.Днес пускам телевизора(ла641) и ми изкара нов ъпдеит,04.22.07.При вас появи ли се и може ли някои да сподели какво ни предлагат с него от ЛГ.Поздрави на всички и весели празници.

13. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте прочетох че през флашка или външен хард няма как да подкараш 3д субс окей , а през външен хард може ли да подкараш блу рей 3д ?

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vvladko Виж публикацията
    Здравейте прочетох че през флашка или външен хард няма как да подкараш 3д субс окей , а през външен хард може ли да подкараш блу рей 3д ?
    Не!

16. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от vali77 Виж публикацията
    Зравеите.Днес пускам телевизора(ла641) и ми изкара нов ъпдеит,04.22.07.При вас появи ли се и може ли някои да сподели какво ни предлагат с него от ЛГ.Поздрави на всички и весели празници.
    Същия боклук е като 4.20.29 и 4.04.07. Най-добрия фирмуер за моя телевизор (LN575S) беше 4.00.41, но няма връщане, или поне не по описаните в темата начини.

17. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Нов фърм за LM - 4.52.07 от днес

18. Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от alphabeta Виж публикацията
    Нов фърм за LM - 4.52.07 от днес
    Някой ако забележи промени нека сподели

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 113 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе