Някой подкарвал ли е Time Machine II с USB 64Gb? Че се мъча уж да накарам телевизора да я познае като хард диск ама не се получава за сега...
С дистанционното управление
Със смартфон
С таблет
С Touchscreen
С глас
С жестове
Със силата на мисълта
С очите
Не знам / не мога да отговоря
Някой подкарвал ли е Time Machine II с USB 64Gb? Че се мъча уж да накарам телевизора да я познае като хард диск ама не се получава за сега...
Вкъщи имаме LM на година и половина, смея да твърдя, че DSE-то си е същото, каквото си беше и в началото (все толкова зле, лоша бройка, но на баща ми не му пречи и не искаше да го връща/заменя). Според мен това е по-скоро пласебо, което твърдите и е породено от факта, че сега покрай световното гледате повече футбол и логично - го забелязвате повече. Има вариант да стане по-зле, но според мен ще е след 50 000часа+, нека hristoslav да каже след колко време LED-овете започват да губят яркостта си.
Не си го причинил ти, а и гледам над това петно има още една точка. Връщай и го въобще не го мисли! Матрицата е дефектна.
Ще те помоля да споделиш как е протекло връщанаето (дали си го върнал по куриер или на място в магазина, че гледам имате магазин в Габрово).
Този пост е редактиран от aldokalcone; 22-06-14 в 08:31.
Много често бъркате неравномерната подсветка с DSE. DSE представлява по-тъмни вертикални ивици или точки видими на последните две снимки. Тъмните ъгли показват неравномерна подсветка причинена от разположението на отражателите. Светодиодите започват да губят яркост наполовината от времето на своят живот. Освен това с течение на времето, светлината излъчванта от тях преминава постепенно в синята област и картината става студена - синее. Което не пречи на някои хора, понеже имат погрешната представа че бялото трябва да синее.....
Здравейте,
Искам да ви попитам за препоръчителните настройки за картината на телевизор LG 42LN575S, тв-то се ползва като монитор за приемник ZHD210 през HDIM - кабел?
А също и настройките на картината за видео плеъра?
П.п. Извинявам се ако вече са задавани тези въпроси.
Може да добавим и хоризонтални ивици, които са рядкост, но ги има.
Пример телевизор с вертикални и хоризонтални ивици:
vertical_banding_1.jpg
А вертикалните ивици при движение на камерата ,примерно при гледане на футбол как им се казва и проблем ли е ..
Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-06-14 в 23:55.
P1080862.jpg
Аз как съм?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-06-14 в 23:51.
Не знам - вероятно са някакви артефакти причинени от сигнала.
При теб откъм подсветка и DSE, нещата са наред. Това с фракталиите видими в лявата част на екрана, прилича на шум в картината.
http://www.pocket-lint.com/review/12...h-webos-review
http://www.trustedreviews.com/lg-42lb700v_TV_review
Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-06-14 в 00:30.
Виждам 5 вертикални ивици (DSE). Вероятно на футбол ще ги забелязваш при движение на камерата. На статична картина ще се вижда по-малко, но ако тръгнеш да влачиш някой прозорец по хоризонталата - ще лъснат веднага вертикалните ивици.
P10808624e6d.jpg
Предполагам имаш същото като останалите осбственици, а именно DSE. Не вярвам да са артефакти.
Снимките обикновенно преекспонират някои ефекти, които иначе са невидими за човешкото око.
Тези ивици са причинени от разстоянието между отделните клъстъри на Edge Led подсветката - има ги при всички Led телевизори. Не са болка за умиране защото крайният ефект е минимален. При него е добре да се види осветеността в ъглите, като за целта трябва да тества с различни % на сивото. Да си поиграе с настройките за яркост - така ще се види дали има равномерна подсветка в ъглите.
Какъв Edge led като 2014 моделите са Direct LED? Или са пишман dled? :D
Виждам че доста хора се оплакват с неравномерна подсветка в ъглите при LG 42LB730V дали проблема го има и при LG 42LB650V ?
Това го пропуснах. Видимото на снимката съвпада със снимка на Toshiba изпратена ми от колега преди година. Важното е, че това не се вижда с невъоръжено око, а само на снимки. Както знаеш идеална подсветка няма и това най-лесно се вижда при замерване на ANSI контраст(шахматна дъска).
ANDROID FOR TV!! Най-сетне обявен преди няколко часа на google I/O! Откога го чакам.. в момента в който излезе флаш/мод/или както там го нарекат в случая на телевизорите, custom firmware го слагам! Толкова съм им набрал на малоумните "смарт" истории на LG че няма накъде =)) Всъщност телевизора ми го ползвам повече от месец просто като монитор или за bntHD, защото нищо друго не мога да ползвам. Направих тъпата грешка да си ъпдейтна телевизора и сега трябва да се съглася с някакви МАЛОУМНИ terms of use, които посмъртно няма как да 'подпиша', освен ако не го изключа от интернет окончателно... а не ми се занимава да даунгрейдвам. Само не съм намерил време да пиша ядосано писмо до LG, Но то и без това надали ще има смисъл.. по-скоро трябва да пиша до някой съдебен орган или КЗП...
Както и да е, веднъж сложа ли му андроид, този телевизор ще може да се ползва като наистина SMART.