Страница 18 от 32 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 468
Like Tree63Одобрявам

LG телевизори 2015

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,436
    #256

    Отговор: LG телевизори 2015


  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    55
    #257

    Отговор: LG телевизори 2015

    А мога ли да записвам на хард диск..
    а.На изключен телевизор
    б.без да е включен на канала който ще запидва.Идеята е да си гледам друг канал докато зсписва.Засега не намерих начин.Lb 650v

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,436
    #258

    Отговор: LG телевизори 2015

    а) Да - стига да е зададено предаване по EPG. Задаваш настройки, записваш, изключваш и излизаш до кръчмата При настъпване на стартовият час на предаването, телевизорът автоматично се включва на зададената програма и го записва. След краят на предаването , Тв автоматично се изключва. През цялото това време екранът не работи.
    б) Не моделът LB650 няма двойни тунери

  5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #259

    Отговор: LG телевизори 2015

    б/ някои модели могат да записват друг канал , ако с гледания са на един транспондер - трябва да се пробва

  6. Novice
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    7
    #260

    Отговор: LG телевизори 2015

    Преди няколко дни си взех 49UF7707, понеже ми изгоря Сони-то (40W5500) само след 5 г. употреба. От дисплея съм доволен. От "смарт" функциите - не чак толкова.

    Не че съм очаквал нещо какво да е, но след половин час разучаване, вече бях минал през всяка програмка и функция на ТВ-то. Магазинът за приложения се състои от 15-20 ненужни уеб-канала, за повечето от които даже се плаща. "Най-добрите" приложения са YouTube, Spotify, Weather channel, Google maps. И какво му е умното на този ТВ, след като дори не мога да слушам Спотифай на заден план? Да не говорим, че нито едно от приложенията не е оптимизирано за 4К дисплей, по-скоро са 720П по моя преценка. Дори 4К клиповете в тубата според мен са ъпскейл 1080п. Гледах, че във форума се споменава за Facebook и разни други, при мен дори не излизат. Не че ще тръгна да ги ползвам на ТВ, но не е зле да имаш опции. Изобщо някой разработва ли приложения за тази WebOS..

    Като пуснах ТВ-то се оказа, че има ъпдейт. Но никъде не пише какво ново или какво поправено има - нито като инфо на ТВ-то, нито в съпорт сайта на ЛГ! Това просто не е нормално.

    Не открих начин да редактирам имената на HDMI изходите, функция която присъстваше при старото ми Сони. Не открих начин за свързване на блутуут слушалки. Колко ще им увеличи разходите добавянето на блутуут модул (още повече в телефоните доколкото знам са свързани с ВиФи модула)? Няма български език за гласови команди, но са се постарали да сложат румънски, сръбски, турски, албански и какви ли не източно-европейски произношения на английския...

    Може да записваш канали на външен диск (на флашка не можело, дори тя да е по-бърза от диска), ама да си ги гледаш само и единствено на ТВ-то..

    И защо на толкова висок клас телевизор не са сложили поне 4 HDMi входа, а само 3? В момента ги ползвам всички, в близко бъдеще ако си взема ново устройство ще трябва да мисля какви гимнастики да правя.

    Спрях се на ЛГ, понеже вкъщи имаме 2 такива и все още работят след 6 г., за разлика от Сони-то. За времето си имаха добра функционалност да пускат всякакви филми със субтитри от флашка и струваха по 1200-1300 лв. Сега като давам 2000 за този, очаквах повече откъм функционалност и не знам да се надявам ли на ъпдейти или да оставя всяка надежда?

    От позитивна гледна точка, ТВ-то е супер бързо, включва се за 5-7 сек. Менютата и смяната на входовете са моментални. Програмата за телевизиите зарежда доста бързо и е много удобно направена.

    След тази тирада ще задам няколко въпроса към тези от вас, които от повече време имат LG "smart" телевизори:
    1) има ли някъде информация какво носят новите софт. ъпдейти? По принцип на често ли идват и с времето добавя ли се някаква използваема функционалност или са само дребни промени и фиксове?
    2) има ли как да се свържат блутуут слушалки? Имам един трансмитър от ибей, който работи, но нещо качеството не ми допада, а и трябва да се зарежда. Но ако го оставя постоянно свързан с УСБ се чува пищящ звук в слушалките като батерията е заредена. Някой да ползва нещо по-удобно или практично?
    3) някой открил ли е начин за разбиване на защитата на записите, т.е. отключване на енкриптнатите файлове?
    4) какви настройки бихте ми препоръчали за цифрова ТВ, конзола (PS4), филми (ATV)? Има ли нужда от ръчно донастройване или калибрация според вас?

  7. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #261

    Отговор: LG телевизори 2015

    faire
    Здравей и честито!
    Пиша, базирайки се на моделите от 2014.
    Вероятно има някои разлики в LG Store за различните версии на webOS, но така или иначе приложенията не струват. Skype например можеш, да ползваш само при наличието на фирмена камера.
    При нашите модели тубата работи само на 720p както в приложението, така и в браузера.
    Имената на HDMI се редактират, като влезеш във ВХОДОВЕ >> ВСИЧКИ ВХОДОВЕ >> ЕДИТ.
    Колеги казват, че на 32 Gb флашка телевизора записва.
    1) Досега за повече от година не са пуснали никакво инфо за ъпдейтите. На сървъра им има както редовни, така и тестови версии. Имаше период в който ги сменяха през няколко дни, след една издънка за 1 април спряха официалните ъпдейти за повече от два месеца. Повечето ъпдейти са само козметични и фиксове.
    2) От блутуут слушалките работят само фирмените на LG и то не всички. В другата тема имаше изброени моделите.
    3) Заключването на файловете става в момента, когато спира записа. За новите телевизори досега не съм открил способ за отключване. Единствено ако спреш захранването от контакта по време на запис, на диска остават некриптирани файлове в MPEG 2 формат и могат да се плейват, но това е само с експериментална цел.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2015
    Мнения
    47
    #262

    Отговор: LG телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от faire Виж публикацията
    Преди няколко дни си взех 49UF7707, понеже ми изгоря Сони-то (40W5500) само след 5 г. употреба. От дисплея съм доволен. От "смарт" функциите - не чак толкова........
    Честито колега, аз имам подобен -55 uf552. За т.н. "смарт" функции споделям мнението ти, единствено ютуба и web браузера за мен са полезни, може би и част от предоставеното платено съдържание, но за сега не съм стигнал до него. В общи линии според мен по-практично щеше да бъде тези приложения да могат да се махат от менюто, тъй като пречат за по-бързото намиране на това, което ти трябва. Понеже аз също имам и други телевизори на LG, не съм забелязал да има съществено развитие по отношение на предоставяното съдържание. Имам и една Тошиба и там съдържанието не е атрактивно, а и ютубът отскоро отпадна. Направили са така, че без компютър телевизорът ти може да изпълнява много малко функции, особено когато ползваш мрежа. Файл браузера, ако въобще може така да се нарече, не може да навигира по IP адрес и вижда само това, което телевизора намира в мрежата като устройства. При мрежови диск среща затруднения в бързината на четене и при формати с разделителна способност 1080p, практически накъсва видеото и не могат да се възпроизвеждат, освен това не вижда и външните субтитри /очевидно някакъв проблем с достъпа/. Интересното е, че при телевизор от 2010 г. проблема с накъсването го няма /при мрежови диск, иначе субтитрите пак ги няма/ Този проблем го няма и при Тошибата /2012 г./. От флашка или външен твърд диск проблем с възпроизвеждането няма, освен ако не го чете както е при мен. Записи не съм пробвал да правя, но доколкото разбирам концепцията им е да ти записва предаване, което нямаш възможност да гледаш, а не после да го разнасяш по компютри и други устройства. Екранът му ми изглежда добър /доколкото мога да го оценя обективно/, засега най-осезаема разлика спрямо останалите ми телевизори /1080p/, се забелязва при разглеждането на снимки пряко през телевизора. При една и съща снимка на Тошибата и новото LG, разликата във фокуса, дълбочината, цветовете и релефа е значителна в полза на LG-то, въпреки, че то е с по-голям екран -55 ", при 40 на Тошибата. Ако прехвърлиш образа от телефон /филм, снимки/, разделителната пада до тази на дисплея на телефона -1080p. Работи и значително по-бързо от другите ми телевизори. По отношение на ъпдейтите, като го взех имаше един не знам за какво беше и от тогава не са предлагали нов, но не очаквам нещо да се подобри със следващ.
    Настройки почти никакви не съм правил, освен, че съм сменял режимите на картината. HDMA входовете и при мен са 3, единият в момента ми е свободен, на останалите два съм сложил малък компютър и BRD, но изходите и на двете устройства са 1080p. Засега не виждам необходимост да ги сменям. Звукът му е доста добър за телевизор, което може да се приеме за екстра.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от operator3 Виж публикацията
    faire
    ......При нашите модели тубата работи само на 720p както в приложението, така и в браузера.....
    В ютуба има клипове с 2160 p, тях на 720p ли ги възпроизвежда, тъй като ми се вижда, че картината е доста по-добра в сравнение с 1080 p?A пък и на екрана изписва 2160p? А при браузера има нагласяне на резулюцията, която също достига до 2160p и разликата в картината веднага проличава?

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,436
    #263

    Отговор: LG телевизори 2015

    За UF9хх, UF8хх последната версия е от 30,04 - v. 03.03.06
    LG Manuals, Software & Firmware Updates | LG UK

    на българският сайт ми дава само ръководство...
    Упътвания, LG софтуер и фърмуер обновяване I LG България

  11. Novice
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    7
    #264

    Отговор: LG телевизори 2015

    Благодаря ви!

    operator3,
    В стора Скайп дори не ми излиза, както Фейсбук и др. UI-ът на тубата наистина е 720п, но на моя ТВ си пуска 1080П и 4К клипове. Сега пуснах едно видео състоящо се от текст и графики, в което най-много си личи, че действително е 4К (като печат на хартия е). Същото и при чалга клиповете се вижда на логото 4К.

    За имената на HDMI уж точно там гледах, ама къде съм гледал и аз не знам! Благодаря ти много за указанията! Сега всичко е точно, даже успях да си настроя дистанционното да ми управлява PS4 и Apple TV3, както и да ги включва и изключва. Вече май не ми е нужно Logtech Harmony дистанционното...

    При мен запис не става с 64GB USB 3.0 Sandisk Extreme, иска си диск..
    Пробвах да направя запис, както каза, и да му дръпна щепсела (а и премахване само на диска от кабела), но за съжаление и в двата случая не се получава и файловете са криптирани... Прилагам и скрийншот да се види как излизат при мен:
    Screenshot 2015-06-24 21.28.02.jpg
    Жалко за ъпдейтите, жалко и за блутуут слушалките. Много глупави тези smart телевизори...


    vvasilev,
    Уеб браузера на мен не ми допада. Пробвах го с няколко видео сайта (вбокс) и иска флаш. За друго не виждам защо бих го ползвал, много по-удобно е на телефон, таблет или компютър.
    Могат да се махат и настройват какво да ти се показва в менюто. Като дадеш Home, отиди надясно докрая. Като ти се покаже следващия ред, можеш да кликнеш на всяка икона и да правиш размествания или да изтриш нещо като избереш "нагоре". Някои не могат да се махат, разбира се, като Live TV, TV Guide, etc.
    Споменаваш, че си доволен от разглеждане на снимки. Аз не съм.. Много е бавно - изключително даже! Отварям големи снимки (22мп), но са с намален размери (по 4-5МБ) и за всяка има нужда от 3-4 секунди докато я прехвърли. Все едно е активиран слайдшоу и ги сменя на интервал. Зуумът също е доста неудобно направен и бавничък, особено ако искаш да разместиш снимката, след като си я приближил.
    Нямам устройство, с което да тествам Direct WIFI/Display, за да тествам. Не знам дали има някоя програма за iOS, с която да мога да пробвам. Гледах една LG TV remote, но то си е само дистанционно.
    Звукът е добър, да, но когато се сравни с домашно кино, изостава много.

    hristoslav2,
    Мерси, но и на моят модел не изкарва нищо освен ръководство в двата сайта.
    Иначе точно с този FW съм и аз. Качи ми се след като стартирах ТВ-то.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2015
    Мнения
    47
    #265

    Отговор: LG телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от faire Виж публикацията
    Благодаря ви!

    .....vvasilev,
    Уеб браузера на мен не ми допада. Пробвах го с няколко видео сайта (вбокс) и иска флаш. За друго не виждам защо бих го ползвал, много по-удобно е на телефон, таблет или компютър.
    Могат да се махат и настройват какво да ти се показва в менюто. Като дадеш Home, отиди надясно докрая. Като ти се покаже следващия ред, можеш да кликнеш на всяка икона и да правиш размествания или да изтриш нещо като избереш "нагоре". Някои не могат да се махат, разбира се, като Live TV, TV Guide, etc.
    Споменаваш, че си доволен от разглеждане на снимки. Аз не съм.. Много е бавно - изключително даже! Отварям големи снимки (22мп), но са с намален размери (по 4-5МБ) и за всяка има нужда от 3-4 секунди докато я прехвърли. Все едно е активиран слайдшоу и ги сменя на интервал. Зуумът също е доста неудобно направен и бавничък, особено ако искаш да разместиш снимката, след като си я приближил.
    Нямам устройство, с което да тествам Direct WIFI/Display, за да тествам. Не знам дали има някоя програма за iOS, с която да мога да пробвам. Гледах една LG TV remote, но то си е само дистанционно.
    Звукът е добър, да, но когато се сравни с домашно кино, изостава много. .....
    Относно ползване на скайп, вижда ми се безмислен функционално на този голям телевизор, че и специална камера да му слагаш, имам го на телефона и винаги мога да го прехвърля на телевизора директно, но не виждам смисъл.
    Разглеждането на снимки, аз нямам снимки 22 MP и не мога да кажа как вървят, поначало разглеждам такива дето са 10 MP и проблем със скоростта на разглеждане нямам, снимките са правени с огледално рефлексен фотоапарат и разликата е голяма в сравнение с тези с телефона /18 MP/, в полза на фотоапарата. Проблемът е, че са формат 4:3 и не изпълват целия екран. Другото от значение за бързината на четене е от къде ги четеш, при мен, ако ги чета от мрежови диск или рутер с прикачен към него диск ги чете бавно, все пак това са около 4 МБт файлове, но пряко от диск или флашка закачени към телевизора проблем няма. По принцип операционната система OS не работи добре с мрежови устройства, не ми се вярва с бъдещи ъпдейти това да бъде отстранено, още повече като са има предвид, че предходната година са я доразработвали и не са отстранили този проблем, но поне за разлика от миналогодишната, много по-бързо работи с останалите приложения иам едно 32" LG с нея и така влачи добре, че го ползваме предимно само за монитор. Новото, така да се каже, че с този телевизор, ще мога да огранича ползването на компютър, тъй като възпроизвежда почти всички формати, които ползвам в т.ч. flac, но трябва да му сложа отделен диск. Струва ми се, че когато пусна филм директно на него, а не през компютъра или BRD, картината е по-добра на 720p и 1080p, по-малко замазана ми изглежда от близо. Другото, на което вече бързо му свикнаш е сравнително големия екран, на магазина ми изглеждаше голям, но сега като го гледам от около 2.5 м., не ми се струва така.
    По отношение на звука, при мен звукоозвочаването е на Harman Kardon, но все пак вероятно е с две колони по 10w и не могат да се очакват чудеса като с домашно кино, което пък изисква разполагане на колоните на различни места в стаята, кабели, не ми се занимава. По скоро мога да му сложа един саундбар, но като чели не виждам смисъл, пък и той заема място.
    "....Нямам устройство, с което да тествам Direct WIFI/Display, за да тествам. Не знам дали има някоя програма за iOS, с която да мога да пробвам. ...."
    Аз имам телефон на windows 8.1 /Nokia/, с нея проблем няма, има директно прожектиране на екрана на телевизор, но с резoлюcия 1080 p, на Ipad /iOS 8.1.2/, не видях програма със заглавието, което е препоръчано в телевизора, но не може apple да нямат такава.
    "... Жалко за ъпдейтите, жалко и за блутуут слушалките. Много глупави тези smart телевизори..."
    Ами да, не отговарят на претенциозното "Smart", но може би за в бъдеще възможностите за получаване на информация през интернет ще се развият, за сметка на неизброимите телевизионни канали, при които не можеш да избираш какво да гледаш в момента. Засега ми се струва, че възможностите им изкуствено се ограничават, за да поддържат статуквото.
    За Уеб браузера, си донякъде прав, не е особено полезен, но можеш да си сърфираш през него, особено като сложиш на телевизора безжична клавиатура....

  13. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #266

    Отговор: LG телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от vvassilev Виж публикацията
    В ютуба има клипове с 2160 p, тях на 720p ли ги възпроизвежда, тъй като ми се вижда, че картината е доста по-добра в сравнение с 1080 p?A пък и на екрана изписва 2160p? А при браузера има нагласяне на резулюцията, която също достига до 2160p и разликата в картината веднага проличава?
    При моделите 2014 избора в браузера стига до 720p. Приложението Youtube отваря ТВ версията на адрес https://www.youtube.com/tv/ Пример: https://www.youtube.com/tv/#/watch?v...mode=transport

    faire
    Понеже има разлика в двете ОС, затова и приложенията са различни. Ние също започнахме с 15-20 и постепенно ги допълниха.
    За записа си спомням, че при мен проработи, но не си струва.

    7520214x.jpg

    За нови ъпдейти може, да следите и на Новые прошивки на сервере обновления LG для ТВ 2015 года

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    7
    #267

    Отговор: LG телевизори 2015

    vvassilev,
    При мен е точно обратното. Снимките от усб3 флашка едвам се сменят, а всякакви филми по мрежа вървят идеално - и с кабел, и по ВиФи. Имам WD my cloud диск и Plex сървър на компа. Предполагам, че е до настройка на мрежата.

    operator3,
    За нови приложения не искам много - един Plex официален да направят и да добавят опция на Спотофай да свири на заден план, както и да оптимизират всичко на 4К.

    Записите искам да мога на компа да си ги качвам не с цел пиратство, а само за собствени нужди. Телевизия дори не гледам много.

  16. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #268

    Отговор: LG телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от faire Виж публикацията
    За нови приложения не искам много - един Plex официален да направят и да добавят опция на Спотофай да свири на заден план, както и да оптимизират всичко на 4К.
    Plex за моделите 2014 има, така че и вие ще го дочакате. А липсата на възможност за музика на заден план, винаги ме е озадачавала в ОС рекламирана като многозадачна.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,436
    #269

    Отговор: LG телевизори 2015


  18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #270

    Отговор: LG телевизори 2015

    Благодаря на hristoslav2 за видеото с настройките (калибрацията) на LG xx650 / 652V!

    За съжаление тестващият ползва isf Expert1 настройките за параметрите на изображението - подсветка, яркост, контраст, острота и т.н.
    Променя само допълнителните настройки за напреднали (експертни е силно казано).
    И то само за HDMI1, без да ползва двата Expert Pattern-а, вградени в менюто. Input lag-а честно казано малко ме интересува.
    Аз имам проблем с настройката точно на основните параметри на изображението и особено с подсветката. Нива от 80 - 100, каквито са зададените настройки на режимите направо ми вадят очите. Все едно съм заварявал след 10-тина минути гледане.
    Та в тази връзка може ли да се намери някъде ръководство за калибрация при ползване на вградените в ТВ Expert Patterns?
    Или поне някакви толеранси (порядък) на стойностите. Примерно подсветка от 25 до 50; контраст и т.н.
    На ефир в режим Cinema, Warm2, подсветка 50, контраст 75 и непроменени стойности на яркост, острота и цветност на BNT HD / BNT1 HD картината е почти перфектна. На останалите ефирни е пълно мазало. Но отново ми се уморяват очите.
    Не искам да ползвам външни тестови източници, поради това, че със сигурност не са калибровани. Да не споменавам, че влияят още много фактори.

    Между другото на BNT HD / BNT1 HD ако се даде формат на картината Just scan се появява скритата част от картината от всички страни.
    Отляво и отдясно това са по около 2 см (на 42"). На останалите ефирни канали този формат е недостъпен. Вероятно поради липсата на WSS сигнал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 32 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 8546
    Последно: 25-04-24, 16:42
  2. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1679
    Последно: 22-04-24, 21:00
  3. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 14:20
  4. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 07:30
  5. Прозрачни OLED пиксели
    От daley във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 31-03-06, 12:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе