Честито за покупката
Модела е нов и е рано да намериш други собственици тук
1. Да не би да са променили захранването на USB порта.. На кой порт го свързваш?
2. Прилича на софтуерен проблем. Виж дали има по-нова версия и направи ъпдейт.
Последното за свързването с компа не го разбрах. Не ти излиза на цял екран ли?
Телевизора няма настройка за резолюция - виж тази на видеокартата на компа(виж и овърскана в настройките).
Can 4K TVs make 'regular' HD content look better? - CNET
Should you buy a 4K TV yet? | What Hi-Fi?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-06-15 в 22:49.
Благодаря за поздравленията,
1. USB диска, който е 1 TBt има самостоятелно захранване, телевизорът на практика го вижда, но дава съобщение, че свързването с устройството за запис /така го определя/, е неуспешно и предлага да се разкачи и закачи наново. Пробвал съм и на трите входа, резултатът е един и същ - това съобщение. Първоначално си мислех, че диска няма свободно пространство, за да си инсталира телевизорът директорията, но при проверка видях, че има над 120 GBt свободни, които би следвало да му стигнат, ако въобще следва да има такъв проблем, тъй като аз не искам от него да записва, а само да го чете. Не ми се вярва да не разпознава NTFS, не съм пробвал, ще го пробвам и с друг диск. Същевременно имам още 2 LG-та, едното старо 2010 г., то го чете без проблем.
2. Мрежовият диск - 2 TBt, телевизорът също го вижда и влиза в него, но още от влизането се вижда, че се замисля и работи бавно, когато чете снимки ги отваря, но филми с по-висока резолюция ги отваря много бавно и постоянно се замисля като възпроизведе няколко кадъра. Това телевизорът от 2010 г. не го прави, може да не може да възпроизведе формата, няма DTS, нo видео с резолюция 1080 p, от камера си го гледа безпроблемно. Навярно проблема е в някаква настройка на рутера, тъй като когато влизам в диска от компютър, ipad, BRD, телефон, ми иска оторизация - потребител и парола. При влизане, през който и да е от телевизорите не ми иска - направо вижда папките и медийното съдържание. Същевременно телевизорите не виждат субтитрите и не ги показват. При останалите устройства този проблем го няма, четат си субтитрите.
При мен всички стационарни мрежови устройства са в кабелна мрежа с изключение на едно 27" LG, което на Wifi.
Прави ми впечатление, че този телевизор работи значително по-бързо от друго LG 32" с предишната /миналогодишната/ OS. Скоростта, с която превключва менютата и интернет браузера е сходна с тази на компютър /то вероятно и процесора му е по-бърз/. При връзване с HDMI кабел за компютър, образът покрива целия екран, но детайлите са малки - иконите, надписите и съдържанието /текста/, който се показва при отваряне на интернет страница в браузера, те се разполагат на по-малко от 1/3 от екрана и видимостта /разпознаемостта им/ от едно разстояние около 2.5-2.8 м., от което обикновено се гледа телевизора е по-малка, отколкото на 32" телевизор, през компютър с 1080p резолюция. Същевременно на самия телевизор /55 "/, ми изписва резолюция 1080 p, 60Hz. При пускане на видео съдържание изпълва екрана и няма проблем, само при четене.
Не съм пробвал 3D функцията, тъй като съм я гледал на другия телевизор, измаря ми очите и не ми е конфортно. Пробвах възпроизвеждане на 4k видеосъдържание /от ютуб/, направи ми впечатление, че освен детайлия образ, изображението се вижда много релефно все едно, че има някакъв 3D ефект. При възпроизведане не съм забелазал да има проблем със замазване и назъбване на образа и при бързодвижещи се обекти, дори при SD програми /не съм правил никакви настройки на картина и звук/. Звукът е несъпоставим с останалите ми телевизори.
При първоначалното пускане на телевизора, той пожела да направи ъпдейт /преди около седмица/ и друг не мие предлагал, изключил съм функцията за автоматичен ъпдейт. Не виждам за сега опция за гасене на екрана при слушане на музика. Прочетох някъде в настройките, че след час се включва скрийн сейвър, но не видях да може да се настройва при по-малко време. Това ми се видя странно, плеера на телевизора показва всички записи, които се побират на екрана, което не нужно постоянно да се вижда.
Пробвай с друг HDD - тоест харда да си вземе захранването от USB порта на телевизора.
Проблемът може да е и във липсата на оторизиране. Рутерът, който ползваш има ли DLNA ? (обикновено за такива неща се ползва NAS сървър)
Това с образа през HDMI кабел от десктопа на компа или уеб страница е доста интересно....Телевизора би трябвало да скалира резолюцията на подаваният сигнал до нативната си...Пробвай да си поиграеш с настройките за резолюция и честота на видеокартата.
То, ако телевизора винаги завишава подаваната му резулюция до нативната си, нещата са обясними, прави я на 2160p, картината се разширява и обектите стават по-малки, това което ме обърква е, че ми изписва 1080p, 60Hz. Явно това е резолюцията на подавания сигнал, а не на екрана на телевизора..... По принцип аз винаги мога да настроя компютъра да ми дава по-големи обекти, интернет страницата също може да се увеличава, така, че това не е проблем. Самият интернет браузер на телевизора също е много бърз, но не възпроизвежда видео съдържание, освен ютуб /примерно не възпроизвежда vbox/. Просто бих желал да огранича ползването на компютъра, тъй като този телевизор възпроизвежда повече формати, работи бързо и може директно да се ползва за много неща без компютър, при положение, че имаш вътрешни източници на съдържание, но трябва да си оправя връзките с тях.
bvvassilev
Честито и от мен!
- Проблем с четенето на някои модели външни дискове имаше и в старата webOS 2014. Тогава причината официално я отдаваха на съществуващият в диска фърмуер и нужда от специфичен драйвер. ТВ трябва задължително да разпознава NTFS, иначе как ще се гледат филми над 4Gb.
Може да пробваш и една проверка на файловата система на диска от командния ред на компютъра.
- За мрежовия диск не стана ясно, дали е със собствен DLNA сървър или ползва такъв от рутера. Говореше се, че освен SmartShare в новите ТВ ще има и файлов браузер. Ако е така, пробвай и през двете приложения.Код:chkdsk буква на диска: /f /r /x
- За HDMI сигнала погледни в настройките на ТВ приложението "Свързване на устройство". Трябва да е избран профил за компютър. Другата настройка е във видеокартата при избора на резолюция за втори монитор.
- Има начин, да се провери за нови официални и тестови ъпдейти, но изисква малко усилие от твоя страна.
Този пост е редактиран от operator3; 05-06-15 в 12:56.
Благодаря за поздравленията и дадените разяснения.
Проблемът с мрежовия диск е, че осигурява ниска скорост на предаване на данни към този телевизор, от другите работи нормално, те са по-стари модели. Не съм гледал през настройката на рутера дали има включено DLNA, вероятно нещо липсва, тъй като не изисква от телевизорите оторизация, а от всички останали мрежови устройства не може да се влезе без нея. Такъв е случаят с LG BRD, който имам и след оторизация към диска си възпроизвежда както видео файловете с резолюция до 1080p , така и субтитрите съдържащи се в папките. Очевидно е, че достъпа, който осигурява до телевизорите е непълен и показва само медийните файлове, за които телевизора има приложения за изпълнение, не може да види например съдържащите се в папката субтитри и не ги възпроизвежда. За мен е странно защо при този телевизор чете толкова бавно, което на практика му пречи на възпроизвеждането. Причина не би могла да е мрежата, тъй като интернета му е бърз и възпроизвежда без проблем видео файлове 4k от Ютуб. Освен това всички стационарни устройства са в кабелна мрежа 1GBt. Файлов браузер не съм забелязал да има в SmartShare, не може да търси допълнително мрежови устройства, които не вижда в мрежата и да се свързва с тях, за разлика от компютъра. Не съм забелязал опция за свързване с устройство по IP или MAC адрес. Всичко, което вижда по мрежата го квалифицира като медиен сървър.
Компютъра няма втори монитор, той е само на телевизора, но явно телевизора показва настройката на видео картата на компютъра, а на екрана изобразява собствената си резолюция.
Ще проверя и файловата система на диска, но съобщението, което ми дава телевизора е "неуспешно свързване с устройсто за запис", каквото и да значи това, другите телевизори го четат без проблем.... Всъщност не съм пробвал и двата диска на телевизор с OS предишна версия, ще ги пробвам, но имам предвид, че при по-стар телевизор, който не е с OS, проблеми с четене на външния диск и мрежовия /по отношение на скоростта/ няма.
Колкото до ъпдейтите проверявал съм в менюто, засега твърди, че няма.
А дали не може ли да се инсталира допълнително? Не, че е толкова важно за мен, по принцип интернет браузера, нямам намерение да го ползвам, но все пак на този телевизор работи бързо, при другите е бавен и въобще не върши никаква работа. По принцип този телевизор е постоянно свързан с малък компютър модел Shutlle, който може да прави всичко с изключение да подава сигнал повече от 1080 p, 60 Hz, не става за възпроизвеждане на 4к изображения, затова ще се опитам да реша проблема с мрежовия диск, за да може телевизора директно от него да възпроизвежда.
По отношение на външния USB диск, ми направи впечатление, че телевизор с OS /миналогодишен 32"/, го чете без проблем, но при мрежовия, проблемът е още по-силно изразен, въобще не изчаках да зареди 1080 видео файла, някъде около една минута въртеше едно кръгче и пишеше зареждане. Изобщо изнервящо бавно работи OS системата на LG, вероятно и процесорът е по-бавен, но добре, че самия телевизор се използва основно като монитор на стационарен компютър, при което няма проблем, дава сравнително добър образ.
В такъв случай можеш, да инсталираш на miniPC-то DLNA сървър и по мрежата да точиш цялото 4К съдържание. Колкото до мрежовия диск, добавяш го към библиотеката на DLNA сървъра и при гигабитна мрежа трябва да няма проблем. Ще ти препоръчам ползвания от мен Mezzmo, който поддържа 4K.
Поне засега не може да се инсталира флаш на LG webOS. Но за сметка на това браузерът чете всички сайтове поддържащи HTML 5 видео, като VBOX7, videoclip.bg, Youtube и др.
Благодаря за препоръките. Вчера ми остана време да погледна мрежовия диск през компютъра, самият той си има DLNA и изписва устройствата по мрежата, които са се свързали с него, в т.ч. телевизорите, не видях някаква настройка, която може да се промени за всяко от усройствата има опция за блокиране на достъпа. Компютъра, който е вързан за телевизора с HDMA вижда всички мрежови дискове, имам един към рутера, който телевизора не го вижда. По принцип нямам проблем да пусна нищо през компютъра на телевизора, но за всяко нещо трябва да го включвам, следващото нещо е, че той не може да даде 2160p сигнал, a до 1080p. Имам чувството, че добре кодиран филм на 1080p, се вижда по-добре директно от телевизора, също така и снимки, които са си с оригинална резолюция, надхвърляща тази на телевизора. Ти ми предлагаш да инсталирам медиен DNLA сървър на компютъра и вместо през HDMA, да прекарвам сигнала през него и кабелната мрежа. Това не ми е хрумвало и ще го пробвам, но не знаех, че може мрежови устройства да се прекарват през такъв сървър на компютъра, помня, че някога бях слагал такъв сървър /Nero някакво, вървеше си с телевизора/ за стария телевизор LG 32LE550, но тази програма даваше да се шерват само файлове от диска на компютъра и отдавна не я употрбявам, като за най-лесно ползвам миникомпютъра или BRD -то, което безпроблемно си комуникира с мрежата, но при тази разделителна способност на телевизора не мога да му подам сигнал с такова качество от тези устройства, а да сменям цял компютър за това е много рано. Междувпрочем пробвах и с друг USB диск, прочете го и тръгна, няма проблем със скоростта на възпроизвеждане, той е по-малък - 500 GBt и няма отделно захранване. При схемата с DNLA сървър на компютъра, мога да прибавя този диск, който телевизора не чете към компютъра. Ще ми трябва само един отделен диск, с който телевизора работи за запис от телевизора, но тази опция засега не ми е актуална.
Здравейте,
искам да попитам как мога да разбера точния модел дисплей (всички букви и тн.),за да си потърся нов,защото по нелепи обстоятелства телевизора падна и се счупи.
модела е : LG 55 LB671V на 7 месеца
а,ако някой ме насочи къде да търся ще съм много благодарен!
П.С. аз си купих нов (същия) ,повредения съм го пуснал за продажба,но като се размислих реших,че може да пробвам да си намеря дисплей!
Сваляш задният капак и ще видиш стикер залепен за гърба на видеопанела - там е изписан модела.
LС550DUН-РGF1 - FНD 55.0ІNСН 1920Х1080 450СD СОLОR 72% 16/9 1300:1 120Нz Іnvеrtеr N LЕD 3D(FРR) W/О Т-соn, 72.4W, 8bіt, 10000К, 178/178 8mѕ LG Dіѕрlау Со., Ltd.
Здравейте, имам проблем с lg 28lb450b. От няколко дни го имам и вчера за първи път се опитах да пусна филм през хард диск. Първо когато го включих ми изписа че не разпознава у-вото. Изкл. го и го вкл. отново този път зареди и ими излезнаха всички папки, но когато се опитах да си отворя папката с филмите ми изписанещо като грешен файл и харда се изключи. Пак пробвах с друга папка която се отвори филма вътре си тръгна без проблем. Пробвах пак старата папка но пак се изкл. харда. На следващото пускане на харда в тв-то видях че папките които се опитах по рано да отворя ги няма. Включих харда към компютъра и се оказа че телевизора ми е е изтрил всички папки които съм се опитал да отворя. Моля ако някой е запознат с проблема да сподели защо така се получава и как може да се оправи. Търсих ъпдейт в сайта на ЛГ но ненамерих такъв еврнтуално да го ъпдейтна белким се оправи. Благодаря предварително.